kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Daha kadınsı olmak istiyorum
Madonna ile dans hayalim

Nike'ın dansçı yıldızı Sophia Boutella İstanbul'daydı.

Reklamlardaki görüntüsünün aksine ufak tefek, incecik bir kız çocuğu gibi Sophia Boutella... Cezayir asıllı 23 yaşındaki dansçı "Mariah Carey ve Gwen Stefani'yle çalıştım. Oyuncu olmak istiyorum" diyor.


Daha kadınsı olmak istiyorum

Nike reklamlarında kaslı vücudu ve agresif dansıyla dikkat çeken Sophia Boutella, beş yaşından beri bale, spor ve müzikle yaşıyor.

Tüm dünya onu Nike'ın dans yarışması reklamlarındaki şovuyla tanıdı. Gören herkesin bir animasyon zannettiği dansı, kaslı vücudu ve geniş omuzlarıyla izleyenleri kendine hayran bıraktı. 23 yaşındaki Cezayir asıllı Fransız dansçı Sophia Boutella, reklamlardaki gibi agrasif biri değil. Hatta oldukça sevimli "küçük bir kız çocuğu" olduğunu bile söyleyebiliriz. Nike'ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Boutella, dün Maslak Venue'de gerçekleştirilen "Nike Dance İstanbul" yarışmasında jüri üyeliği yaptı. Türkiye'de en çok Eyüp Sultan Camii ile Ayasofya'yı merak ettiğini söyleyen dansçı, İstanbul'a gelir gelmez ilk kez Aktüel Pazar'a konuştu.

* Reklam kampanyasına nasıl seçildiniz? Nike firması beni kampanyanın çekimlerinden iki hafta önce aradı. Herkes gibi ben de seçmelere katıldım. Aynı gün bir telefon geldi ve seçildiğim söylendi. Sonra geçtiğimiz Kasım ayında çekimler için Londra'ya gittim. Bir hafta sabahtan akşama kadar Madonna'nın dans hocası Jamie King'le çalıştık. Üç günde de reklam filmini çektik.

* Dans etmeye nasıl başladınız, eğitiminiz var mı? Beş yaşında bale yapmaya başladım. 10 yaşında Cezayir'den Paris'e taşındık. Paris'te Fransa Ritmik Jimnastik Takımı'na seçildim ve 10 yıl boyunca ritmik jimnastik yaptım. Aynı zamanda oyunculuk yapıyorum. İlk kez 17 yaşındayken bir filmde rol aldım. 19 yaşında bir hip-hop şirketiyle birlikte çalışmaya başladım. Bu grupla tüm dünyayı dolaşıp, şovlarımızı sergiledik. Ama Türkiye'ye gelmemiştik. Ünlü yıldızlar Avrupa'ya geldiklerinde benimle çalışmayı tercih ediyorlar. Mariah Carey ve Gwen Stefani bunların arasında. İlerde Madonna gibi yıldızlarla da dans etmek istiyorum. Ancak 50 yaşına kadar dans edemem. Bu yüzden oyunculuğa ağırlık vereceğim.

* Çoğunlukla erkekleri hip-hop tarzında dans ederken görmeye alışkınız. Bu nedenle dikkat çekmiş olabilir misiniz? Böyle dans etmek benim için de çok zor oldu. Çünkü klasik bale yapıyordum. Bale daha feminen ve kadınsı bir dans. Ben bale ve ritmik jimnastiği bıraktıktan sonra hip-hop'a başladım. Bunlar birbirinden çok farklı. Hip-hop çok agresif bir dans.

* İki kez Fransa Ritmik Jimnastik Şampiyonu da oldunuz. Peki neden hip-hop'a geçmeye karar verdiniz? Aslında ben her ikisini de seviyorum. Dansımda her ikisini de kullanıyorum. Hem ritmik jimnastik müzikli olduğu için dansa çok yakın. Yine de jimnastikten sonra en iyi şekilde dans edebilmek için çok ders aldım. Reklamda da içimdeki her iki farklı tarzı yansıttım. Benim en büyük avantajım, ikisine de kendimi uydurabilmem. Örneğin, Mariah Carey'le dans ettiğim zaman daha yumuşak hareketler yapıyorum. Ama underground kulüplerde dans etmem gerektiğinde sert olabiliyorum.

* Vücudunuz da oldukça dikkat çekici. Bunu korumak için ne yapıyorsunuz? Her gün spor yapıyorum. 10 yaşından beri çeşitli spor ve dans yarışmalarına katılıyorum. Okul bittikten sonra akşamları 21.00'a kadar her gün antrenman yapıyordum. Hayat boyu çalıştım. Şimdi burada olmamın sebebi, her gün yoğun bir şekilde çalışıyor olmam.

* İyi dans etmenin kuralları var mı yoksa müziği hissetmek mi önemli? Bence ritimlerin insanın kalbinden gelmesi önemli. Dansta kural yoktur. Kalbinizden gelen şeyler için çalışamazsınız. Bunu ya hissedersiniz ya da hissetmezsiniz. Ben gerçekten çok çalışıyorum. Ancak bunu isteyerek yapıyorum. İnsanlar çok çalışıyorum diye sızlandıkları zaman onları anlamıyorum. Bu demek oluyor ki, kendilerini zorlayarak dans ediyorlar.

* Yaptığınız bir sokak dansı. Hayata bakış açınız da bu dansın felsefesine benziyor mu? Ben yorulsam bile sürekli çalışıyorum. Çalışma dışında bir hayatım yok. Bazen insanlar beni görüyorlar ve "Sen hip-hop mı yapıyorsun!" diye şaşırıyorlar. Çünkü her zaman böyle giyinmiyorum. Nasıl hissediyorsam, öyle gözükmeye çalışıyorum. Dans benim kendimi ifade etme şeklim. Herkes kendimi ifade edeceği bir alan bulmalı.

* Günlük hayatınızda nasıl giyiniyorsunuz? Eskiden küçük bir erkek çocuğu gibi giyiniyordum. Şimdi daha kadınsı olmaya çalışıyorum. Daha önce dans ederken şapka takardım. Yavaş yavaş saçlarımı açık bırakmaya başladım. Yine de hala topuklu ayakkabı giyebildiğimi söyleyemem.

* Nike'la reklam kampanyanız devam edecek mi? Evet, devam etmek istiyorum. Çünkü yarışmalar için gezerken pek çok genç kızla tanışma imkanı buluyorum. Kendi enerjimi onlara vermeye çalıyorum. Hepsi "Senin gibi dans etmek istiyoruz" diyorlar.

* Bu kızlara neler önerebilirsiniz? Beslenmelerine dikkat etmeliler. Balık ve sebze yemeye özen göstersinler. Her ne kadar ben sabah kahvaltı etmeyi sevmesem de, herkes etmeli. Vücudunuza özen göstermelisiniz. Eğer siz vücudunuza dikkat ederseniz, o da size cevap verir.

Ece KOÇAL

DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ
 Her yaştan ve meslekten kadına hizmet veriyoruz
 Herkes iktidar ve para peşinde mutsuzluğun asıl nedeni de bu
 Pornografi batağına saplandık
 Keşke şiirden kazanıp bu işe bulaşmasaydık
 Ciddi bir insanım ama soğuk değilim
 Onurlu bir insana yapılan çok büyük haksızlık
 Türkiye ketçaba benziyor
 11 Eylül kontrollü bir patlamadır
 Ajda Pekkan'ı kovalamaktan yoruldum
 Eşimden ayrılınca tek başıma kaldım
 Türkiye'de herkes barut fıçısı gibi
 O kadar çok çalıştım ki gençliğimi yaşayamadım
 Kızımın zorlamasıyla ilk kez bir evim oldu
 Mücevher alırken pazarlık edemediği için ağlayan
 Bir daha ülkenizde çalışır mıyım, bilmiyorum
 Deniz Baykal beni en çok şaşırtan isim oldu
 Sıcak haberin içinde olmayı çok özlüyorum
 Elimdeki sihirli değnek olmasa asla yaşayamam, ölürüm
 Bir şey yaşadım, canım yandı, dersimi de aldım
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
  » Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
Selanik yoğurtçusu
Selanik yoğurtçusu
Selanik'te 1900'lerin başında bir Yahudi aileye gün aşırı bir tepsi...
13 yıldır süren kabus sona erdi
13 yıldır süren kabus sona erdi
Savcı Tom Sneddon, yıllarca Michael Jackson'ı hapse tıkmak için...
İstanbul'a tepeden bakan teraslar
Kente kuşbakışı bakmanın da dalga sesini duymak kadar keyifli olduğu...
İlk paparazzi Hilton'dan çıktı
Cumhuriyet mimarisinin en önemli örneklerinden Hilton,...
Sahnenin büyücüsü
Ölümü Türk medyasında pek yankı bulmayan Mehmet Ulusoy için Le Monde Gazetesi...
Boğaz'da yelken keyfi başkadır
Dünyanın en zor yelken parkurlarından biri olan İstanbul Boğaz'ı geçtiğimiz...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.