kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?
7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?

18 Haziran Cumartesi
Kartal bakışı
Uçurumun kenarı. Aşağıda kanyonlar arasında uzayıp giden Göksu Nehri. Muhteşem bir manzara. Yol kenarında bir mescit. Adı: Aziz Daniel Mescidi. Aziz Daniel bir Türk. Hanımıyla hemen mescidin yanında küçük bir dükkanları var. Masa sandalyeler, çay servisi. Bir çaydanlık 5 lira. Bazlama da yapılıyor. Mevkinin adı: Ortaören. Silifke. Dedikodu bilgisi: Saat 03.00- 07.00 arası Haliç'in girişine Rus kefalleri geliyor.

19 Haziran Pazar
Peynir kültürü
Taraklı. Adapazarı- Bilecik yolu üzeri. Zamanın durduğu Osmanlı kasabası. Sekizgen cihannümasıyla Fenerli Ev muhakkak keşfedilmeli. Çarşıda sıcakkanlı, yardımsever esnafı, bakkal camlarında "erişte üzerine keş geldi" yazısı var. (Keş: Yağı alınmış süt ya da yoğurttan yapılma sert peynir. Bir nevi Yörük parmesanı.) Sakarya. Eğlence bilgisi: Bu gece, Ankara Saklıkent Eğlence ve Kültür Merkezi. ÖSS Partisi, 24.00-01.00 arası kadınlara serbest giriş.

20 Haziran Pazartesi Biber soslu köfte Adı: Şenlikköy Köfte Salonu. Sahibi 25 yıl havalimanında uçaklara yakıt veren bir firmada çalışmış. Orta yaşlı, dinç. Açalı 3 ay oluyor. Şimdilik daha çok kendi çevresi geliyor. Köfteleri çok lezzetli. Köfte + piyaz + diyet kola = Yedi buçuk lira. Çok temiz. Şenlikköy Mah. Çekmece Cad. No. 6. Tel:(0212) 541 32 17 Florya. Bahçe bilgisi: Yer: Yeniköy, Nestle Sitesi, C-Blok bahçesi. Zaman: Mayıs 20. Saat 10.00. Kedilerin kavga ettikleri zaman çıkan sesler. Bir kedi, bir kuştan kaçıyor. Bir çulluk kuşu kedinin poposunu gagalıyor. Apartman görevlisi Hasan Bey, kuşun, yumurtalarından birini çalan kediden intikam aldığını söylüyor. Kedi kaçıyor, kuş kovalıyor. Ertesi gün de devam ediyor. Sonra kedi kayboluyor.

21 Haziran Salı Sinop altyazıları Pervane Medresesi'nin içinde. Mekanın adı: Sinop Sofrası. Sahibi Reyhan Akliman. 2003 Sinop Mantı Açma Yarışması'nda birinci. Sipariş vermek için Ankara, Bursa, İzmir'den arayanlar var. Katlama mantı 3 buçuk lira. Tel:(0268) 260 54 61 Ayrıca Sinop Etnografya Müzesi. Giriş bir lira. İki katlı. Sofaya açılan odalar. Balmumundan yapılma nur yüzlü heykeller. Ayrıca Kardelen Restoran ve Pansiyon. Tel:(0368) 261 80 70 İskele yanında. Deniz manzaralı. Kahvaltısız pansiyon, bir kişi 10 lira. Sinop. Düşünme bilgisi: "Her saniyesi, dakikası kıymetli bir daha geri gelmeyecek zaman, Türkiye'de sel gibi akıyor, akıtılıyor. 'Vakit öldürme' sözü günlük hayatımızın özü oluyor." Yazar: Kamran İnan. Kitap: Türkiye Gerçeği. Sayfa.43

22 Haziran
Çarşamba Fotoğraf keyfi
Kent dokusu fotoğrafları için: 1. Arnavutköy, Bilgin Sokak No: 23'ün karşısındaki kahverengi büyük taş duvarın ortasında, yerden 2 m. yukarıda bir oyuktaki kırmızı sakız sardunyası. 2. Tophane, Lüleci Hendek 102 numaradaki çeşmenin duvarından çıkan 7 metre boyundaki ağaç. Sokak istatistikleri bilgisi: Zaman: Geçen hafta bugün. Yer: Kadıköy'de iki iskele arasındaki sahil boyunda, demir korkuluklara yaslananlar: 4 denize bakan erkek. Denize bakıp telefonla konuşan 2 kadın. İki ayrı çift, sarılmış denize bakan. İki aile, denize bakıp sandviç yiyen. 2 erkek, yoldan geçenleri seyreden.

23 Haziran Perşembe
İncir reçelli kahvaltı
Güneşin en güzel battığı yerde. Ve mehtabın seyrine doyulmadığı. Gelibolu- Keşan arası. Keşan'a 45 kilometre. Alper'in gani gönlü, Güniz'in güler yüzü yetmezse, mangal da var, mis kokulu incir reçeli de. Oda kahvaltı, kişi başı 20 lira. Samimiyet, zarafet ve lezzet, körfezin ortasından sizi selamlayan üç güzel ada gibi kol kola.Tel:(0286) 582 83 15 Mobil: (0536) 379 52 21 Saros Körfezi Koru Motel Restaurant. Keşan. Piyasa bilgisi: Galata Galip Dede Yokuşu'nda tek muz 50 kuruş. Kadıköy İskelesi'nin arkasındaki dükkanlarda bir tavşan, 10 lira. Beşiktaş'ta bir porsiyon profiterol 3 lira.

24 Haziran Cuma
Gece serinliği
Larissa Cafe Disco. İsmail Özütok'la kızı Şerife, birlikte işletiyor. Tavaklı İskelesi'nin girişinde ve buranın en eski yerlerinden. Bira 2 buçuk milyon. Köfte ekmek 2 milyon. Ezine. Tel:(0286) 647 00 62 Mahalli bilgi: Gülpınar muhtarı. Ali Özgen. Zeytinyağı, zeytin, sabun, çeşitli kuru otlar satıyor. Tel:(0286) 742 80 34

Semra AKTAŞ

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Bir kitap için dünyayı dolaştı
 Çocukların favori yiyeceği dondurma
 Biri iyilik meleği biri süper zeka
 Baş ağrısı aş, iş ve eş kaybettiriyor
 Serginin geliri parka gidiyor
 Venedik'te bilimi sorguluyoruz
 Bebek'te şenlik var
 'Ümitsiz ev kadınları sendromu' inceltiyor
 Haliç gezisine katılın
 Moda Teras'ta akşam keyfi
 Virtüözler Aya İrini'de
 Hemen bilet alın
 Maalesef her otistik yağmur adam değil
 Minik rap'çiler şarkılarla trafik dersi veriyor
 Batı ile Doğu tek nefes oldu
 Yaz modasına Kapalıçarşı yön veriyor
 Halas 71 ikinci baharını yaşıyor
 Geçmiş ve gelecek Pera Müzesi'nde
 Kralın 3 bin yıllık hazinesi
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Pantolonu ters giymiş ama üç dil biliyor
Evin küçüğü...
ALİ POYRAZOĞLU
Gül ki dünya seni kucaklasın
Sonunda kendimi Bodrum'a...
İthal içki stokları alarm verdi
İthalatçı firmalarla devlet arasındaki anlaşmazlık kısa sürede çözülmezse...
Kremlin Sarayı'nın şarapları Türkiye'de
Şarabın bağdan kadehe uzanan yolculuğunun en köklü merkezlerinden Gürcistan'da...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.