kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yükseköğretime girişte değişiklik hazırlığı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, yarın, yükseköğretime giriş sisteminde yapılması öngörülen düzenlemeyle ilgili bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenleyecek.

YÖK'ten alınan bilgiye göre, YÖK Genel Kurulu Toplantısı, yarın saat 11.00'de, Teziç başkanlığında İstanbul Üniversitesi'nin Baltalimanı Tesisleri'nde gerçekleştirilecek.

Toplantının ardından Teziç, yükseköğretime giriş sisteminde öngörülen değişikliklerle ilgili bilgi vermek amacıyla saat 13.00'te basın toplantısı düzenleyecek.

Milli
Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yarın YÖK Genel Kurulu'nun İstanbul'da yapacağı toplantının YÖK'ün kendi içinde gerçekleştireceği teknik bir toplantı olduğunu belirterek, bu toplantıya katılmayacağını söyledi.

Çelik, YÖK Genel Kurulu'nun, 26 Haziran Pazar günü Ankara'da yükseköğretime giriş sistemi konusunda yapacağı toplantıya katılacağını bildirdi.

Hüseyin Çelik, Başkent Öğretmenevi'nde ''AB Sürecinde Endüstriyel Teknik Öğretimde İyi Uygulamaların Paylaşımı'' konulu seminere katıldı.
Çelik, seminerin ardından gazetecilerin yükseköğretime girişte yapılacak değişiklikler konusundaki sorularını yanıtladı.Konuyla ilgili yarın YÖK Genel Kurulu'nun İstanbul'da yapılacak toplantısına katılıp katılmayacağının sorulması üzerine Çelik, şunları kaydetti:

''Yarınki YÖK Genel Kurulu Toplantısı, kendi içlerindeki teknik bir toplantı. Dolayısıyla yarınki toplantıya değil, dün akşam katıldığım bir televizyon programında da açıkladım, aslında 27 Haziran'da yapılacak toplantıya katılacaktım. Ancak, 27'sinde de Bakanlar Kurulu toplantısı olduğu için, Sayın YÖK Başkanı'yla da görüştüm, 27'sindeki toplantıyı 26'sına aldık. Dolayısıyla 26 Haziran Pazar günü, Ankara'da YÖK binasında yapılacak olan toplantıya katılacağım. Uzun zamandır kamuoyunda tartışılan, gündemde olan yükseköğretime giriş, yeni üniversitelerin kurulması gibi meseleleri kendileriyle konuşup, paylaşacağız.''

Üniversiteye girişte uygulanan katsayı sistemi ve ÖSS'de sorulan soruların kapsamı ile ilgili YÖK'e herhangi bir öneride bulunup bulunmayacağının sorulması üzerine Çelik, YÖK Genel Kurulu'nun yarın, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı'nın da katılacağı toplantıda teknik değerlendirme yapacağını yineledi.

Çelik, ''Tabi yarınki toplantıda onların varacağı sonuç ve kararlar, son derece önemli. Ardından biz kendileriyle bir araya geleceğiz. Bu işin ortaöğretim boyutu, ortaöğretimi olumlu veya olumsuz etkilemesi üzerinde şüphesiz ki, duracağız. Bugüne kadar özellikle yükseköğretim alanında hep gündemde olan, kamuoyunun gündemini sürekli işgal eden konuları paylaşacağız'' diye konuştu.

YÖK Genel Kurulu'na katılmasının ya da YÖK Başkanı ile bir araya gelmesinin ''fevkalade bir şeymiş gibi'' değerlendirildiğini kaydeden Çelik, sorumlu konumdaki kişilerin ülke sorunları söz konusu olduğu zaman mutlaka bir araya gelmeleri gerektiğini söyledi. Çelik, şöyle devam etti:

''Sizin bilmediğiniz zamanlarda Sayın YÖK Başkanı beni yardımcısıyla birlikte ziyarete geldi. Ben müsteşarımla beraber YÖK'e gittim. Hem 'hayırlı olsun'a gittim, hem 12-13 başlık altında, bugün Türkiye'de olup bitenleri, özellikle yükseköğretim alanıyla ilgili yaşanan sıkıntıları kendisiyle paylaştım. Kendisinin yine bir randevu talebi vardı. Ben bugün olabileceğini söylemiştim. Bugün kendisinin yoğun çalışmaları vardı. Onlar 23 Haziran için söylediler. 23'ünde benim Sayın Başbakanla yurtiçinde bir gezim var ama netice itibarıyla
zaten görüşmemek, konuşmamak, bu meseleler üzerinde birlikte kafa yormamak, ortak aklı ortaya koymamak gibi bir tavır yok, olmamalı da.''

''PROBLEM TEŞHİS EDİLMİŞTİR, TEDAVİSİ DE BELLİDİR''

Yükseköğretime giriş sistemi konusunda YÖK ile ortak çalışıp çalışmadıklarının sorulması üzerine Çelik, şunları kaydetti: ''MEB'in uzun zamandan beri ne olması ve ne olmaması gerektiğiyle ilgili açıklamaları var. Benim yaptığım açıklamalar var, değişik zeminlerde arkadaşlarımın yaptığı açıklamalar var. Aklın yolu birdir. Buradaki temel problem şu andaki ÖSS soru stilinin ve sisteminin lise müfredatıyla örtüşmemesidir. Lise müfredatını dışlayan, göz ardı eden bir soru stili olmasıdır. Bu da liselerin çökmesi, adeta öğrenciler tarafından terk edilmesi ve dershanelerin cazip hale gelmesi sonucunu doğurmuştur. Problem budur. Madem ki, problem teşhis edilmiştir, tedavisi de bellidir.''

''YÖK'ün bu konuda hazırladığı çalışma size iletildi mi?'' sorusuna Çelik, ''Böyle bir tasarıdan benim haberim yok. Bu tasarıyla ilgili değilim. Böyle bir şey var mı yok mu onu da bilmiyorum'' yanıtını verdi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Van'da 'cenaze' gerginliği: 1 ölü
 MGK Eşgüdümü konuştu
 Ölen bebek sayısı 8'e çıktı
 Türkiye'nin üyeliği düşünülsün
 Ailelerin endişeli bekleyişleri sürüyor
 Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması devam ediyor
 'Bebek ölümleriyle ilgili kesin rapor yarın açıklanacak'
 Prof. Dr. Otkun: 'Yeni doğanlarda ölümcül olabilir'
 Lagendijk Karadeniz'de "etkilenmiş"
 Okkan suikasti sanığının cezası bozuldu
 7 bebek öldü 9'u risk altında
 İki yılda gelecek kurtaran meslekler
 Metin Kaplan'a ömür boyu hapis cezası
 Önce tahliye sonra arama
 İyem ve Bilginer toprağa verildi
 'Ben olsam ameliyat ederdim'
 Cerrah: Minibüsle ilgimiz yok
ERDAL ŞAFAK
Ölü haklar
ABD'nin küresel güvenlik için hayati önem...
ALİ KIRCA
En uzun gün
Bugün en uzun gün... 21 Haziran'da kuzey...
ÖMER LÜTFİ METE
Türban testinde Erdoğan ve Mumcu
Dünkü Hürriyet'e demeç...
UMUR TALU
Siz yine de sahip çıkın
Size epeydir "kamu"nun kamu...
YILMAZ ÖZDİL
Kazanmak üzerine...
Ben merak ediyorum, üniversite...
ERGUN BABAHAN
Halka doğruyu söylemek
Gelinen noktada iktidara düşen...
AB tadilat nedeniyle kapalı, Blair 2-0 önde
AB krizinin faturasını Fransız basını Chirac'a kesti. Anayasa ve...
Dul komşuyla aldatıyor(muş)
Eski Başkan Bill Clinton'ın özel hayatı, halen Amerika'nın en...
Problemsaray
Problemsaray
Şu anda Galatasaray kadrosunda yer alan tüm yabancılar sorunlu.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu