kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
YAŞAM MÜCADELESİ... Yaşar Süzer yoğun bakımdaki ikizlerinin fotoğraflarına bakıp, dua ediyor. Bebeğini kaybeden anne Avcular ise çocuğu için aldığı eşyalara bakarak gözyaşı döküyor.
7 bebek öldü 9'u risk altında
'Bakteriyel enfeksiyon var'

Bebeklerin katili hastane mikrobu

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki toplu bebek ölümlerinin gerekçesi "enfeksiyon".

Hastanenin Başhekimi Doç. Dr. Armağan Altun, Yeni Doğan Ünitesi'nde tedavi gören yedi bebeğin peş peşe ölümüne "bakteriyel enfeksiyon"un neden olduğunu açıkladı.

9 BEBEK DAHA VAR
Üç bebeğe Edirne'de otopsi yapıldı, üçünün cesedi Adli Tıp'a yollandı. Serviste şu anda birinin durumu kritik, 9 bebek antibiyotik tedavisi görüyor.


7 bebek öldü 9'u risk altında

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde altı bebeğin ardından bir bebek daha öldü. Ölümlerin bir bakteriden kaynaklandığı açıklandı.

Edirne'de Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yeni doğan altı bebeğin ölümünün şoku sürerken dün bir bebek daha öldü. 9 bebeğin yoğun bakımdaki tedavisi ise sürüyor. Olayla ilgili Edirne İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ve savcılık inceleme başlatırken, Sağlık Bakanlığı da bir komisyon oluşturdu. Hastanenin Başhekimi Doç. Dr. Armağan Altun ise bebek ölümlerine bakteriyel bir enfeksiyonun neden olduğunu söyledi..

FOTOĞRAFINA BAKIYOR
Bu arada bebekleri yeni doğan servisinde bulunan ailelerin gergin bekleyişleri sürüyor. Yoğun bakımda ikiz bebekleri bulunan Yaşar Süzer (23), hastanenin kapısından bir an olsun ayrılmıyor. Endişeyle bekleyen baba Süzer, ikizlerinin cep telefonuyla çektiği fotoğraflarıyla kendisini teselli etmeye çalışıyor. Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde bir markette işçi olarak çalışan Yaşar Süzer, "Bizim çocuklarımızdan önce doğan ve o üniteye alınan 6Çocuğu sağlıklı olan bazı anne-babalar hastanedenmutlu ayrıldı.çocuğun ani ölümü bizi çok tedirgin etti" diyor. Bir fabrikada işçi olarak çalışan Hüseyin Avcular ve eşi Nuray Avcular da ikiz bebeklerini kaybetmenin acısını yaşıyor. Acılı aile "Çıkacak rapor doğrultusunda hakkımızı arayacağız" dedi. Bebekleri için hazırladığı kıyafetleri öpüp, koklayan Nuray Avcular, "İkiz bebeklerimiz olacaktı. Ancak ikisini de kaybettik. Çok üzgünüz" diye konuştu. Yeni Doğan Ünitesi'nde bebeklerini kaybeden Nadi ve Hatice Çalış çifti ise hiçbir yetkilinin bebeklerinin ölümüyle ilgili kendilerine bilgi vermediğini söyledi. Nadi Çalış, eşinin 31 Mayıs 2005'te doğum yaptığını ve daha sonra bebeklerinin Yeni Doğan Ünitesi'ne alındığını belirterek, "Cuma akşam üzerine kadar her şey normaldi. Cuma akşamı bebeğin öldüğünü söylediler. Cumartesi günü cenaze verilmedi. pazar günü cenazeyi alarak defnettik'' dedi.

ACILI HEMŞİRE
Anne Hatice Çalışda ikinci çocuğu olan Fatma Beyza'nın 6.5 aylık dünyaya geldiğini belirterek, "Bebeğim Fatma Beyza'yı, cuma günü akşam üzere gördüğümde sağlık durumu gayet iyiydi. Bebeğimin iyileşme gösterdiği bir dönemde ölümü, bizleri hayrete düşürdü. Nasıl olur da 'iyi' denilen evladımız, bir süre sonra ölür" ifadelerini kullandı. Üç yıllık evli Nusret - Münire Doğan çifti de ilk çocuklarını kaybetmenin acısını yaşıyor. Talihsiz çift, henüz adını bile koymadıkları bebeklerinin cenazesini dün memleketleri Malatya'nın Akçadağ ilçesinde gözyaşlarıyla toprağa verdiler. Trakya Üniversitesi'nde ziraat mühendisi olarak görev yapan Nusret Doğan, eşinin de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hemşire olarak görev yaptığını belirterek, "O bizim ilk bebeğimizdi. Canımızı kaybettik. Ortada bir ihmal var" dedi.

Murat SAVAŞ - Murat KEKLİKÇİ - Nebahat KOÇ Pervin


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 İki yılda gelecek kurtaran meslekler
 Metin Kaplan'a ömür boyu hapis cezası
 Önce tahliye sonra arama
 İyem ve Bilginer toprağa verildi
 'Ben olsam ameliyat ederdim'
 Cerrah: Minibüsle ilgimiz yok
ERDAL ŞAFAK
Ölü haklar
ABD'nin küresel güvenlik için hayati önem...
ALİ KIRCA
En uzun gün
Bugün en uzun gün... 21 Haziran'da kuzey...
ÖMER LÜTFİ METE
Türban testinde Erdoğan ve Mumcu
Dünkü Hürriyet'e demeç...
UMUR TALU
Siz yine de sahip çıkın
Size epeydir "kamu"nun kamu...
YILMAZ ÖZDİL
Kazanmak üzerine...
Ben merak ediyorum, üniversite...
ERGUN BABAHAN
Halka doğruyu söylemek
Gelinen noktada iktidara düşen...
AB tadilat nedeniyle kapalı, Blair 2-0 önde
AB krizinin faturasını Fransız basını Chirac'a kesti. Anayasa ve...
Dul komşuyla aldatıyor(muş)
Eski Başkan Bill Clinton'ın özel hayatı, halen Amerika'nın en...
Problemsaray
Problemsaray
Şu anda Galatasaray kadrosunda yer alan tüm yabancılar sorunlu.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu