kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ateşte yürüyün korkular yansın
Ateşte yürüyün korkular yansın
Boro Fiji Adaları'nda

Ateşte yürüyün korkular yansın

Kişisel gelişim uzmanları Dr. Wyatt Woodsmall ile Mehmet Boro düzenledikleri "Beceri atölyesi"nde korkuları güce çevirmenin yöntemlerini öğretip ateş üstünde yürütüyorlar.

Yetmiş yaşında bir kadının Everest'e çıkışını hayranlıkla izleyip "Müthiş, ama ben çıkamam" mı dersiniz yoksa rahatlıkla "Ben de yapabilirim" mi? Tekneyle Okyanusu geçenleri okuduğunuzda "Onlar geçebilir, ama ben yapamam" mı dersiniz yoksa korkusuzca "Ben de deneyeceğim çok keyifli olmalı" mı? Bu örnekleri istediğiniz kadar artırabilirsiniz... Peki, her şeyi başarabileceğinize, hiçbir korkunuz olmadığına inanmak için "ateş üstünde yürümeyi" denemek ister misiniz? Bugün İstanbul'da bir grup insan, yaşamında başaramayacağı, isteyip de yapamayacağı hiçbir şey olmadığına emin olmak için ateş üstünde yürümeyi deneyecek. Eğer gerçekten istiyor ve kendilerini hazır hissediyorlarsa da başaracaklar.

ENGELLER KALKAR
Onlara bu imkansız gibi görünen deneyimde rehberliği ise pek çok ülkede eğitim veren NLP uzmanı Dr. Wyatt Woodsmall ve NLP, EFT, EMDR ile ateş yürüyüşü uzmanı Mehmet Boro yapacak. Dr. Wyatt ve Boro'nun düzenledikleri "Beceri atölyesi" çalışmasında kişisel gelişim konusunda bilgiler verilecek ve sonunda da isteyenlerle "ateş üstünde yürüme" denenecek. Dr. Woodsmall, insanlara kısıtlayıcı düşüncelerinden kurtulmalarında ve gerçek güçlerine ulaşmalarında yol gösteren, stratejiler öğreten bir kişisel gelişim uzmanı. Mehmet Boro ise bireysel gelişme ve kişisel gelişim konularına kendine adayarak, bu alanda yeni yollar bulmak, yeni gelişmeler yapabilmek için dünyanın dört bir yanında çalışmalar yapıyor. Dr. Wyatt, son yıllarda kişisel gelişim çalışmalarına ilgiyi "Belli bir maddi başarı seviyesine ve hayat standardına ulaşıldığında insanlar kendi kişisel gelişimlerine odaklanıyor. İnsanlar kendi kaderlerinin sorumluluğunun kendilerinde olduğuna ve hayatta ilerlemek için gelişmeleri gerektiğine inanıyor. Bunu başarabilmek için de kendi içlerine dönüp güçlerini bulmaları gerekiyor" şeklinde özetliyor. Dr. Wyatt'a göre korkuları yenmek başarıya giden yolda ilk adım; "Korkular bizi ileri gitmekten alıkoyan hatta bazen tamamiyle durduran şeyler. Kendimiz için yarattığımız ya da yaratmak istediğimiz geleceğe giden yoldaki asıl engeller. İnsanlar çoğunlukla bir şeyi denemekten bile iki şey yüzünden kaçıyor; ya başarısızlık korkusu ya da başarı korkusundan... Her iki durumda da asıl düşman korku... Korkular bizi engelliyor ve dikkatimizi başarıya odaklamaktan alıkoyuyor. Bu korkuları bir kere ortadan kaldırmayı başardığımızda o zaman bütün enerji ve çabamız arzuladığımız geleceği yaratmaya yoğunlaştırılabiliyor." Kişisel gelişim yolunda "ateş üstünde yürümenin" önemini ise Dr. Wyatt şöyle özetliyor; "Ateşte yürümek aslında bir benzetme... Hepimiz çok küçük yaşlarda ateşe karşı korkuyla karışık bir saygı edinmeyi öğreniriz. Ateşte yürümek bizim için şimdiye kadar kesinlikle imkansız olduğunu düşündüğümüz bir şeyin doğru eğitim ve destek verildiğinde son derece kolay yapılabilecek bir şey olduğuna dair çok cazip, kişisel bir deneyim yaratır. Bir kere bu deneyimi yaşayan kişi imkansız sandığı birçok şeyin ve diğer sınırlandırmaların kendisinden kaynaklandığını fark eder."

İNANMAK ŞART
Dünyada ateş yürüyüşü yaptırabilen çok az sayıda uzman olduğunu söyleyen Mehmet Boro ise kendi görüntümüzü ne kadar düzeltebilirsek istediklerimizi onun üstünde inşa etmemize engel kalmayacağını söylüyor; "Bir insan zayıflamak istiyorsa, kendi kafasında kendi görüntüsünü zayaflatmazsa belki bir miktar zayıflar ama daha sonra verdiği kiloları geri alır. Aynı şey sigara, alkol için de geçerli... Kendi görüntümüzü kalıcı olarak değiştirmek zor. Bunun için ciddi bir kaldıraç, bir başarı gerekiyor. Ateş yürüyüşü de işte böyle bir kaldıraç görevi yapıyor. Beyindeki nöronlar arasında sinaptik bağlantılar kuruluyor. Hiç yapamayacağımızı düşündüğümüz şeyi yapınca bu bizim inanç sistemimizi değiştiriyor. Bu görüntü değiştiği için kalıcı oluyor. NLP eğitimi ve ateş üstünde yürüme deneyimiyle kişisel gücün ne kadar kuvvetli olduğunun farkına varılır. Kendi kendimize koyduğumuz sınırları bunları nasıl aşabileceğimiz gösterilir." (Ateş üstünde yürüme seminerin ikinci günü olan bugün Şişli Terakki Lisesi'nde gerçekleştirilecek. Dr. Wyatt 13-16 ve 18-26 Haziran arasında da İzmir'de seminerler düzenleyecek.)

Figen YANIK

DİĞER HOBİ HABERLERİ
 Sahnenin büyücüsü
 Boğaz'da yelken keyfi başkadır
 Van keşfedilmeyi bekliyor
 Paris'te rekor uçak siparişi
 Dünya turunun startı Marmara Rallisi'nde
 200 bisikletçi Kapadokya'da yarışacak
 Aşk gemileri artık 5 yıldızlı otel gibi
 Onları evlerinden attırmak kolay değil
 Cemil İpekçi'nin modern tarzıyla THY
 Seslerini dünya alem duydu...
 Karadeniz'den bir rüzgâr esti
 Seyirlik yarışmalar
 Yaz aylarının şehir eğlencesi
 Sanatın izini sürüyorlar
 Jane Fonda'nın dönüşü
 Taşı toprağı tarih Vize
 Çerden çöpten sanat
 Yaza renkli merhaba
 Yatçılıkta bir dünya rekoru
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
  » Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
KAZIM KANAT
O gülü suya koy. Solmasın!
Bodrum'da Denizciler...
REFİK DURBAŞ
Aşk, cehennemde yanmaktır
Akşamın kara karanlığı, kara...
Her yaştan ve meslekten kadına hizmet veriyoruz
Cenk ve Bora, kadınlarla para karşılığı beraber olan iki genç...
Herkes iktidar ve para peşinde mutsuzluğun asıl nedeni de bu
Kendi halinde bir yoga öğrencisiyken, şimdi Amerikan...
Selanik yoğurtçusu
Selanik'te 1900'lerin başında bir Yahudi aileye gün aşırı bir tepsi yoğurt...
13 yıldır süren kabus sona erdi
Savcı Tom Sneddon, yıllarca Michael Jackson'ı hapse tıkmak için uğraştı. Ama...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.