kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu kitap popçuları çok kızdıracak
Bu kitap popçuları çok kızdıracak

Pop müzik piyasasında olup bitenleri, 'Pop İnfilakı' adlı kitabında 'kimseye torpil yapmadan' dile getiren Michael Kuyucu, sarsıcı açıklamalarda bulunuyor. Yazarın iddiaları ünlüler arasında polemik yaratacak gibi görünüyor.

Son beş yıldır her gün yeni bir şarkıcı karşımıza çıkıyor. Deyim yerindeyse bir 'pop infilakı' yaşanıyor. Takip etmekte çoğu zaman zorlandığımız bu durumu, kimi müzik adamları 'en azından hareketlilik yaşanıyor' sözleriyle onaylarken, kimi de sorgulamak gerektiğini her defasında belirtiyor. Michael Kuyucu da 'sorgulayan' isimlerden biri. "Türkiye'de özellikle iki binli yıllarda metrekareye üç tane star düştü. Müzik aşkının şöhret aşkına dönüştüğü bir dönemde, eğitim de her geçen gün önemini yitirdi. Yaşanan bu tablo, içler acısı bir hal aldı" diyen Kuyucu, 'Pop İnfilakı' isimli kitabında müzik dinleyicisinden müzik üreticisine kadar, Türkiye'nin iki binli yıllardaki müzik piyasasında olup bitenleri ve 'başarılı olmanın' kriterlerini anlatıyor.

'KRAL ÇIPLAK' DİYOR!
Kitabında ilginç saptamalarda bulunan Kuyucu, "Sevgililerini ellerinden kaçırmak istemeyen kırolar, çirkin sesli güzel kızlara albümler yaptı, popstarların yerini kaynanalar aldı, kaynanaların yerini kim bilir başka kimler alacak" diye umutsuzluğunu dile getiriyor. "Cinselliği kullanmak marifet oldu, önce albüm yapıp sonra şan dersi almak gelenek..." sözleriyle Türk müzik piyasasında yaşanan durumu ortaya koyan Kuyucu, kendisinin 'Kral Çıplak' diyen adam olduğunu iddia ediyor: İşte, Kuyucu'nun "Kimseye torpil yapmadım" dediği kitabından, ünlüleri kızdıracak açıklamaları...

'BAY ŞAKŞUKA' KONUSU
"... Köy lokantalarında ya da köy düğünlerinde söylenen vurdulu kırdılı düğün havasını andıran 'Şakşuka' albümü, aranjörü Suat Aydoğan'ın gayretleri olmasa 2004 yılının müzikteki milli felaketlerinden biri olabilirdi. Son derece sıradan melodiler, edebi hiçbir değer taşımayan sözler, vasat bir ses rengi ama nerdeyse her şarkıda ortaya çıkan 'eller havaya' olgusu. Hedef kitle olarak bırakın A ve B'yi C'y dahi içine alamayan bu albüm için herhalde hedef kitle olarak D-E-F ses gruplarını gösterebiliriz. Bestelerin neredeyse tamamının sıradan olması ne repertuvar olarak ne de başka bir açıdan cazip hale getirememiş bu işi. Buna bir de genç delikanlının itici imajı da eklenince 2004 yılının en başarısız albümlerinden birini dinlemiş olduk. Kötü olması, elbette bu albümün satmayacağı anlamına gelmez. Türkiye'de her ne kadar gitgide ivmesini kaybetse de kötü işleri ödüllendirme içgüdüsünün son miraslarını yiyebilecek bir albüm olan 'Şakşuka' için varoşun sırtından para kazanma hayalciliğiyle yapılan bir proje diyebiliriz."

SEZEN AKSU VE TARKAN
"... Her şey Tarkan'ın yurtdışında 'Şımarık' ile yakaladığı başarı ile başladı. Sezen Aksu, şarkının teliflerinden arzu ettiğini alamadığı için midir, yoksa başka bir sebepten midir bilinmez, mızmızlanmaya başlar. Bu mızmızlanma büyür ve bir kavgaya dönüşür. Derken Tarkan, üst üste onu sınır ötesi başarılara taşıyan hit bestecisi ile bağlarını koparır. Herkes 'Sezen'siz Tarkan yok olur' der, özellikle medyadaki Sezen Aksu taraftarları bir anda Tarkan'ın ipini çekmeye başlar. Öte yandan Tarkan bu süreç içinde kendisine yeni bir yol arkadaşı aramakta gecikmez. Yeni yol arkadaşı Nazan Öncel olacaktır. Çalışmalara başlanır ve ilk ürün ortaya çıkar. Bu Tarkan'ın albümünü ivmelendiren 'Hüp' adlı şarkı olur. Tarkan bir kez daha başarılı olmuştur. Şarkı istenen başarıyı getirir, derin bir nefes alır Tarkan, onun Sezen'siz başarısız olacağını iddia edenler ise susar. 'Hüp'ün başarısı daha bir yakınlaştırır ikiliyi. Belli ki bir şeyler olacaktır, belli ki arzu edilen başarı Nazan Öncel ile de gelecektir..."

Belgin ÇOBAN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 O artık oyuncu
 Yanık Koza ekibi de sezonu kapadı
 Bulgaristan ve Kanada listelerinde HEPSİ fırtınası
 Rock İstanbul 2005 başlıyor
 Aşksız kalmayın!
 Masal prensesi yetiştiren kurs
 Peribacaları tehlikede
 1. Bebek Festivali başladı
 Esnaf Kıraç efendi...
 'Başımızın etini yiyorlar'
 Kuzey Hindistan Serüveni Mayadroom Uptown'da
 Bodrum'da dolu dolu sanat günleri
 Bu gece Parkorman'da
 Boğaz'da gezinti ve enfes brunch
 Kırmızıgül Kasımpaşa Stadı'nda
 İtalyan gitarist Ayvalık'ta kursta
 Armoni gündüz kafe gece meyhane oluyor
 İtalyan tarzlı Tahtasaray kebaplarında çok iddialı
 Yeni çıkanlar
GÜLSE BİRSEL
Nerede bende Ege muhabbeti!
Hayatta bazı şeyler doğuştan...
AYŞE TÜTER
Kayık pide
Yufkayı düz bir zemine yayın. Zeytinyağı ve...
Çayır çimene yayıldılar!
Çayır çimene yayıldılar!
Soğuk havadan illallah diyen İstanbul'un elitleri, Korunmaya Muhtaç...
Her haliyle güzel!
Her haliyle güzel!
Moda Polisi
Aşırı dekolte kıyafetleriyle adından söz...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.