kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rock İstanbul 2005 başlıyor
Rock İstanbul 2005 başlıyor
Program

Rock İstanbul 2005 başlıyor

Deniz kıyısında düzenlenmesiyle, dünya festivalleri arasında farklı bir yere sahip olan Rock İstanbul 2005, bugün saat 16.00'da başlıyor. 4 gün boyunca 55 grubun sahne alacağı festivalin bu yılki konukları arasında Kraftwerk, Garbage ve Megadeth gibi müziğin büyük isimleri var.

Son yıllarda Türkiye'de sayıları hızla artan rock festivallerinin en önemlilerinden biri olan Rock İstanbul, ikinci yılında dinleyiciyle buluşuyor. Rock severlere 'gerçek festival deneyimi yaşatmak' düşüncesiyle yola çıkan Rock İstanbul Festivali, bugün saat 16.00'da başlıyor. Kilyos Solar Beach'te, müzik tutkunlarına dört gün boyunca unutulmaz bir deneyim yaşatacak olan festivalde, iki ayrı sahnede toplam 55 grup sahne alacak.

GÖZ KAMAŞTIRIYORLAR
Türk rock'ının birçok önemli isminin sahne alacağı festivalin, yurtdışından da önemli konukları var. Rock müziğin özgün gruplarından Garbage, 'elektronik müziğin mucitleri' olarak anılan Kraftwerk, heavy metalin efsane grubu Megadeth ve progressive metalin parlayan gruplarından Andromeda, bunlardan sadece birkaçı. Post rock'ın en önemli temsilcilerinden Mogwai'ın festival kapsamında vereceği konserin, grubun davulcusunun sağlık sorunları nedeniyle son anda iptal edilmiş olması Mogwai hayranlarını üzse de; festivalin diğer ağır topları, her türlü rock dinleyicisini fazlasıyla tatmin edecek nitelikte.

ÇARŞAMBA BİTİYOR
Rock İstanbul'un yerli konuklarına bakıldığında da, yurtdışından misafir grupları seçerken gösterilen özenin aynısını görmek mümkün. Bugün ana sahnede saat 22.15'te sahne alacak olan Duman, yeni albümünden seslendireceği şarkılarla, festivalin ilk gününde birçoklarının uzun süredir beklediği bir konser verecek. Yarın Türk rock'ının en önemli isimlerinden Bulutsuzluk Özlemi ile büyük usta Bülent Ortaçgil de arka arkaya sahne alacak. Festivalin üçüncü gününün yerli ağır topları ise bas ustası Gürol Ağırbaş ve Kurban. Son dönemde yaptıklarıyla, yazdıklarıyla çok konuşulan mor ve ötesi ise, 22 Haziran Çarşamba günü saat 23.15'te festivalin kapanış konserini verecek. Festivalin bu yılki özelliklerinden bir tanesi de, sponsorlarca gerçekleştirilen etkinlikler sayesinde daha da renkli bir hale dönüşecek olması. Tuborg'un ikinci kez sponsor olarak katıldığı festivalde, konserler arasında internete bağlanmak ya da sakin ve rahat bir ortamda dinlenmek isteyenleri, e-kolay wireless internet lounge ve Peugeot Chill-Out Cafe bekliyor olacak.

GÖZLEM TURLARI VAR
Extreme sporlardan hoşlananlar için ise Fossil, Action Team'le hazır bulunacak. Festival alanındaki fun box ile bmx, in-line skate ve skateboard freestyle gösterilerle macera severler keyifli dakikalar yaşayacak Doğa Vakfı ise festivalde sosyal sorumluluk adına doğa bilincini yaymayı amaçlıyor. Vakıf, 'Sıfıra Yok Oluş Kampanyası' adını verdiği etkinliği rock severlere tanıtacak. Ayrıca sabah saatlerinde, kıyı ekosisteminde yer alan kuşlarla ilgili rehber eşliğinde kısa gözlem turları da düzenlenecek.

ULAŞIM ÇOK KOLAY

Festival alanına ulaşım servislerle sağlanıyor. Bu amaçla, dört gün boyunca Taksim'de Harbiye Açıkhava Tiyatrosu önünden, Kadıköy'de ise Kadıköy Evlendirme Dairesi önünden servisler kalkıyor. Taksim'den kalkan servisler 5 YTL, Kadıköy'den kalkacak servislerin ücreti ise 7 YTL. Servis saatleriyle ilgili ayrıntılı bilgiye, www.rockistanbul.com adresinden ulaşılabilir. Bilgi için tel: (0212) 296 69 10

GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 O artık oyuncu
 Yanık Koza ekibi de sezonu kapadı
 Bulgaristan ve Kanada listelerinde HEPSİ fırtınası
 Aşksız kalmayın!
 Bu kitap popçuları çok kızdıracak
 Masal prensesi yetiştiren kurs
 Peribacaları tehlikede
 1. Bebek Festivali başladı
 Esnaf Kıraç efendi...
 'Başımızın etini yiyorlar'
 Kuzey Hindistan Serüveni Mayadroom Uptown'da
 Bodrum'da dolu dolu sanat günleri
 Bu gece Parkorman'da
 Boğaz'da gezinti ve enfes brunch
 Kırmızıgül Kasımpaşa Stadı'nda
 İtalyan gitarist Ayvalık'ta kursta
 Armoni gündüz kafe gece meyhane oluyor
 İtalyan tarzlı Tahtasaray kebaplarında çok iddialı
 Yeni çıkanlar
GÜLSE BİRSEL
Nerede bende Ege muhabbeti!
Hayatta bazı şeyler doğuştan...
AYŞE TÜTER
Kayık pide
Yufkayı düz bir zemine yayın. Zeytinyağı ve...
Çayır çimene yayıldılar!
Çayır çimene yayıldılar!
Soğuk havadan illallah diyen İstanbul'un elitleri, Korunmaya Muhtaç...
Her haliyle güzel!
Her haliyle güzel!
Moda Polisi
Aşırı dekolte kıyafetleriyle adından söz...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.