kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Bakan bey bizi duyun'
'Benim kurtarıcı meleğim oldu'

'Bakan bey bizi duyun'

Aniden felç geçiren anneleri Safiye Toy'un organlarını bağışlayarak üç hayat kurtaran Toy Ailesi, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a seslendi "Sayın bakan insanlar hastane kapılarında evrak beklerken ölüyor" diyen aile, Bakan Akdağ'ın sağlıktaki bürokrasiyi kaldırmasını istedi.

Tuzlalıların Safiye ablası öldükten sonra tam üç kişinin hayatını kurtardı. Beyin kanaması geçiren, acil müdahale için hastaneler arasında koştururken hayatını kaybeden Safiye Toy'un yaşadıklarını başka kimsenin yaşamaması için ailesi organlarını bağışladı. Göz yaşları içindeki aile "Biz Safiyemizi kurtaramadık, o ölürken biz hastanede evrak tamamlamak için koşturuyorduk. Acımızı yaşayamadık. Hastane kapısında insanlar ölüyor. Bizimle aynı durumda olan insanları kurtarabilmek için organlarını bağışladık" dedi. 34 yıllık eşini toprağa veren Yaşar Toy, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a da seslenerek "Bakan bey biz bu kadar can kurtarabildik, hastanelerde acil sorununu çözüp siz de hayat kurtarın" diye çağrıda bulundu. Safiye Toy 57 yaşındaydı. Onu Tuzla'da pek çok kişi 'Safiye abla' ya da Safiş diye tanıyordu. Bu günlerde Tuzlalılar Safişlerinin ardından göz yaşı dökerken onunla gururlandıklarını da söylüyorlar. Safiye Toy'un nakledilen organları Fikri Polat, Reşit Çetin ve Cemaliye Ceylan'ın hayatını kurtardı.

ANİ GELEN ÖLÜM
GeçtiğimizReşit Çetin’e  böbrek, Fikri Polat’a isekaraciğer nakli yapılarak ikinci bir şans verildi.hafta perşembe sabahı aniden felç geçiren Safiye Toy için ailesi ambulans çağırdı. Ve her şey o noktadan sonra başladı. Göz yaşları dinmeyen 34 yıllık eşi Yaşar Toy o gün yaşananları şöyle anlattı: "Safiye'nin o güne kadar hasta olduğunu hiç hatırlamıyorum. Her zaman güçlü bir kadın oldu, felç geçirdiğini görünce hiç vakit kaybetmeden ambulans çağırdık. Tuzla'daki evimize on dakikalık hastaneden ambulansın ulaşması tam 40 dakika sürdü. Sonrası daha büyük bir kabustu. Kartal Devlet Hastanesi'ne götürdük. Hastamız kapıda bilincini kaybederken bizler evrak peşinde koşturduk. Ona doğru düzgün veda bile edemedim." Kızı Bahar Toy ise hastane kapısında yaşadıklarını hayatının hiçbir döneminde unutamayacağını söylerken şunları anlatıyor: "Doktor acil kapısından başını uzatıp, 'bu hanımı isterseniz eve götürün ölüyor' dedi. İnsanın yakınlarına öldüğünü söylemek bu kadar kolay mı bilemiyorum. Bu noktadan sonra başka hastane bize ameliyat umudu getirdi. Ben bu haberialırken elime kan tahlili tutuşturdular. Laboratuar tahlil sonucunu yarın verebiliriz dedi. Her şey kabus gibiydi.". Oğlu İlker de umutlarının Anadolu Sağlık Merkezi'nde devam ettiğini anlattı. Ancak ameliyatın ardından acı son gelince organlarını bağışlamaya karar verdiklerini söyledi. Organların hastalara zamanında yetişmesi için hastanenin çıkarttığı 20 milyar liralık faturayı ödediklerini anlatan İlker, "Annemin organlarının umut olması için vakit kaybetmememiz gerekliydi. Ancak 20 milyar lirayı ödemek için önce banka aradık" dedi.

BİR DİYECEKLERİ VAR
Türkiye'de acil sağlık sisteminin işlemediğini acı şekilde öğrendiklerini belirten Toy ailesinin Sağlık Bakanı Akdağ'a mesajı şu: Sayın Bakan bizim içim acıyor. Biz annemizi, eşimizi Tuzla'nın Safiyesini kurtaramadı. Yenildik. Hastane kapılarında koştururken maruz kaldığımız muamele korkunçtu. Kimseyi suçlamıyoruz çünkü sistem bütün bunların yaşanmasına yol açıyor. Bizim acımızı başkalarının yaşamasını da istemiyoruz. Biz tüm hastane kargaşasına karşın üç can kurtarabildik, şimdi sıra sizde."

ESRA TÜZÜN


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Tüm hayatını Güney'e adadı
 12 trilyonluk arazi papazlara geri verildi
 Erdoğan'ı C-4 kalkanı koruyacak
 Ünlüler cezaevinde ne yapar nasıl yaşar?
 İkinci heyecan temmuzda
 Tunceli'de, dağ taş temizlendi
 Babaya son bakış..
 'Kızım için ölürüm'
 Devlet 'Hera'nın peşinde
 Şehrin ortasında LPG dehşet saçtı
 Kayıp işadamı için ailesi endişeli
 Recep Bilginer yarın törenle uğurlanıyor
 Lagendijk: Doğukapı'nın açılması herkese yarar
 Güvenlik görevlilerine 'bomba' tutuklaması
 Lösemili genç kızın ömrü ilik nakline yetmedi
 TCDD yemekli vagon işletmesi yine devlette
ERDAL ŞAFAK
Sakal ile bıyık arasında
Avrupa Birliği en...
UMUR TALU
İyi yolculuklar çocuklar
1 milyon 730 bin 850 çocuk yola...
Liderler dar alanda kısa paslaşacak
Bütçede "at pazarlıkları" işe yaramadı. krizin en az 2 yıl sürmesi...
İran'da seçimler ikinci tura kaldı
İran'da dün, 47 milyon seçmen dokuzuncu cumhurbaşkalarını seçmek için...
Senin ayağını kırarım!
Senin ayağını kırarım!
G.Saray'dan ayrılan Franck Ribery'nin eski menajeri Jean Bico'nun,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu