kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Kel Ayşe'nin torunu Monaco'nun dansçısı
'Kel Ayşe'nin torunu Monaco'nun dansçısı
Monaco Sarayı onu çok seviyor
Doktorlar hastalarını gönderiyor

'Kel Ayşe'nin torunu Monaco'nun dansçısı

Dönemin ünlü kantocusu 'Kel Ayşe'nin torunu olan Lale Samuk Roche, Monaco Sarayı'nın vazgeçilmez bir dansçısı. Nisanda hayatını kaybeden Prens Rainier'e de özel dans gösterisi yapan Roche, ocaktan beri Türkiye'de de ders veriyor: Kadınlarımızı daha kıvrak sanırdım ama genelde kaskatı olduklarını gördüm.

Lale Samuk Roche, her hafta sonu Hillside Spor Merkezi'nde bir grup kadına göbek dansı dersi veriyor. Aslında Monaco'da yaşayan ve haftanın diğer günlerinde Monacolu öğrencilerine ders veren Roche, Monaco Sarayı'nın da vazgeçilmez bir dansçısı. Nisanda yaşamını yitiren Prens Rainier'e ve Prens Albert'a özel dans gösterisi yapan Roche'un hayat hikayesi ise Türk filmlerine taş çıkartacak cinsten. Cambaz bir babanın kızı olarak dünyaya gelen Lale Samuk Roche'un bütün hayatı renkli bir gösteri çadırının içinde geçti. Üstelik sadece babası değil, genç dansçının babaannesi de 'Kel Ayşe' olarak bilinen dönemin en ünlü kantocularından ve cambazlarından biriydi. Dolayısıyla Roche da gösteri dünyasına ilgisiz kalmadı ve henüz iki yaşındayken kendi kendine dans etmeye başladı.

18'İNDE PARİS'TE
6 yaşına geldiğinde değme dansçılara taş çıkartacak kadar iyi dans eden Roche, Anadolu Meslek Lisesi Sekreterlik bölümünden mezun oldu. Üniversite sınavlarında işletme bölümünü kazansa da, o, dünyayı tanımak istediğine karar vererek, çocukluk aşkının peşinden Paris'e gitti. Henüz 18 yaşındaydı ve ilk evliliği için imza attı. Eşiyle Paris Gençlik Tiyatrosu'nda oyunculuk ve reji asistanlığı yapan Roche, dans etmekten ise hiç vazgeçmedi. Bir süre sonra eşinden ayrılıp Türkiye'ye kesin dönüş yaptı, hosteslikten yönetici sekreterliğine kadar pek çok iş de çalıştı ama hiçbiri onu dans etmek kadar mutlu etmedi. Bu amaçla tekrar Paris'in yolunu tuttu: "Birkaç yıl Paris'in ünlü dansçılarıyla dans ettikten sonra Saint Denis Üniversitesi'nden dans hocalığı için teklif aldım. Ancak babamın rahatsızlığı yüzünden Türkiye'ye geldim. Tam bu dönemde bir trafik kazası geçirdim. Tedaviler sonrasında tekrar ayağa kalktım ve dansa daha sıkı sarıldım." Daha sonra Monaco'ya yerleşen Roche burada aralarında Monaco Prensi'nin de olduğu çok seçkin bir davetli grubunun karşısında dans etti: "Dans gösterim çok beğenilince Monaco'daki bir dans okulundan eğitim vermem için teklif geldi. Bu benim en büyük hayalimdi. Üç yıldır bu okulda farklı meslek gruplarından ve farklı yaştaki kadınlara oryantal dans dersi veriyorum..."

BU GENLERİMİZDE VAR
Türkiye'de de Hillside'da geçtiğimiz ocak ayından beri çalışan Roche'un İstanbul'daki öğrencileri arasında ev kadınından akademisyene, iş kadınından gazeteciye kadar geniş bir yelpaze katılımda bulunuyor. Roche bir konuda ise ciddi bir hayal kırıklığı yaşıyor: "Türkiye'ye gelirken çok mutlu olmuştum. Yoldan çevirdiğim her kadının kolaylıkla oryantal dans edebileceğini sandım ama yanılmışım. Kaskatı olduklarını gördüm. Türk kadınının üstünde o kadar baskı var ki, estetik olmasını bekleyemiyorsunuz. Oysa bu dans bizim genlerimizde var..." Oryantal dans konusunda pek çok projesi var Roche'un. Genç kızlar için özel dersler vermek, oryantali eşli dans kategorisine sokmak gibi... Roche, çok yakında bir televizyon kanalında da haftada bir gün oryantal dans dersi verecek.

DİLEK SANCILI

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Berksoy'un 26 yapıtı Venedik Bienali'nde
 Artık daha olgunum
 Romantik düşler gerçek olacak
 Medyatik düğünlerin yeni adresi Sait Halim Paşa Yalısı
 Özgüven aşıladı ödül kazandırdı
 O,doğru bir seçim mi?
 Korsan albümümüzü yapabilirsiniz dedik
 Açıkhava'da şenlik devam ediyor
 Temmuz'da rock depremi yaşanacak!
 Yunan turizminin incisi Mykonos
 Sınav Taktikleri
 Tahin pekmez ile şampiyon oldular
GÜLSE BİRSEL
Ege ruhu!
Zeytin bol, üzüm bol, iklim yumuşak!...
AYŞE TÜTER
Yumurtalı ekmek
Yumurta, süt ve taze soğanı iyice...
Prof. Dr. BENGİ SEMERCİ
Unutulan adam: BABA
Çocukların yaşamından, çocuk...
Derdim para değil marka olmak
Derdim para değil marka olmak
İstanbul'da açıldığı günden bu yana eğlencenin kalbi haline gelen 'A...
Underground albüm çıkaracak
Underground albüm çıkaracak
Mustafa Topaloğlu, "Uzaylı'nın dünyaya seslenişi" diye nitelediği...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.