kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ucuza kaçmayın
G.Saray Günlüğü

Ucuza kaçmayın

Hedefimiz şampiyonluksa bonservisi elinde futbolcu peşinde koşmamalıyız Önceliği sol açık ve ofansif orta sahaya vereceğiz. Sağ kanada takviye gerek Belirli bir şablonum yoktur. Oyunum 4'lü defans. Diğer bölgeler değişebilir.

Amaca Uygun Hareket
Galatasaray'da Hagi'nin yerine getirilen teknik direktör Eric Gerets'in bugün İstanbul'a dönmesi bekleniyor. Belçikalı teknik adam, sarı-kırmızılı takımın geçen sezon boyunca oynadığı maçların kasetlerini izledikten sonra kapsamlı bir rapor hazırladı. Bu raporu geldiğinde yönetime sunacak olan tecrübeli hoca, gelmeden bazı uyarılarda da bulundu. Gerets, ucuz oyuncu arayan yönetime ilk olarak, "Madem ki şampiyonluk hedefliyoruz, buna uygun hareket etmeliyiz. Bonservisi elinde futbolcular alarak başarılı olmamız mümkün değil. Transferde düşünmemiz gereken alınacak oyuncunun kalitesi" uyarısında bulundu.

Sol Açık Olmazsa Olmaz
Transferde önceliği bir sol açık ve bir ofansif orta saha oyuncusuna vermeleri gerektiğini söyleyen Belçikalı hoca, "Özellikle sol açık olmazsa olmaz. Bu bölgeye çok iyi bir oyuncu almalıyız. Sağ kanatta Ribery oldukça iyi. Soldaki oyuncunun da onun kadar verimli olması gerekiyor. Yani iki kanat birbirini tamamlamalı. Biri ayakta, diğeri çökmüş olmaz. Savunmanın sağında Cihan geçen sezon iyi bir performans sergilemiş. Ama o bölgenin oyuncusu olmadığı her halinden belli. Zaman zaman aksamış. Bu nedenle sağ beke de iyi bir oyuncu transfer edebilirsek, savunmada sorun yaşayacağımızı sanmıyorum" ifadesini kullandı.

Hakan Keşke Gitmeseydi
Takımdan ayrılan isimler hakkında da yorumlar yapan Gerets, "Conceiçao'nun gitmesi çok önemli değil. Onun boşluğunu doldurmak gibi bir kaygı taşımamıza da gerek yok. Sonuçta biz şampiyonluk için mücadele edeceğiz ve genel olarak atak bir futbolu tercih edeceğiz. Ama keşke Hakan Yakın'ın kadroda tutulması için bir şeyler yapılsaydı. Kalsaydı takıma katkısı büyük olurdu. Ama artık yapacak bir şey yok. O gittiğine göre forvetin arkasında oynayabilecek bir futbolcuya ihtiyacımız olacak. Alınacak isimlerle ilgili çalışmaları İstanbul'a geldikten sonra hep birlikte masaya yatırıp yapacağız" yorumunda bulundu.

Koşullara Göre Sistem
Gelecek sezon Galatasaray'ı nasıl yöneteceği konusunda da bazı bilgiler veren tecrübeli hoca, "Benim sabit bir oyun şablonum yoktur. Sadece 4'lü savunma oynamayı tercih ederim. Ama şartlar bizi zorlarsa bunda da çok ısrar etmem. Takımın durumuna göre değişiklik yapabilirim. Orta sahada ve forvette ise daha sık değişiklik yapabilirim. Bunda o bölgelerde oynayan futbolcuların form durumları, karakterleri belirleyici olacak. Kesinlikle 'Biz 4-4-2 oynayacağız' diye bir kuralım yok. Her rakibe karşı değişik düzenlerle sahaya çıkabiliriz. Ama bir şey kalıcı olur; o da her zaman atak oynayacak olmamız" mesajını iletti.

Hedef Altıntop Kardeşler
Gerets'in ayrıca Almanya'nın Schalke takımında forma giyen Hamit Altıntop ile Kaiserslautern'de top koşturan kardeşi Halil'in alınması yönünde rapor verdiği de bildirildi. Bu talebin ardından sarı-kırmızılı kulüp, Milli Takımımız'ın da formasını giyen iki yıldız için harekete geçti. Bunlardan Hamit, geçen sezonu sağ bekte geçirmesine karşın, Belçikalı hocanın 'ofansif orta saha' isteğine çok uygun. Bonservis bedeli ise yaklaşık 3 milyon euro. Asıl mevkii forvet olan Halil Altıntop da yine orta sahada takıma katkı yapabilecek düzeyde. Onun bonservisi için ise 2 milyon euro yeterli olacak gibi görünüyor.

1 Temmuz'a Kadar Süre
Belçikalı teknik adamın bu istekleriyle birlikte hazırladığı rapor da, kendisi İstanbul'a geldikten sonra masaya yatırılacak. Yönetim özellikle yabancı transferler konusunda vakit kaybetmeden harekete geçecek. Bugüne kadar yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanan isimlerden, Gerets'in onayını alanlarla sözleşme imzalanacak. Yerli oyuncu transferi için de çalışmalar tam gaz devam edecek. Tecrübeli hoca, yönetimden bütün transferlerin 1 Temmuz'a kadar bitirilmesini istedi. Çünkü Gerets, bu tarihte başlayacak olan Hollanda kampına tam kadro gitmeyi istiyor.

FAZIL ÜNVERDİ


1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Ze Roberto onay aldı!
 İnter'e hücum
 Para - para - para
 Suçlu kulüpler!
 Yanal için oylama!
 Rogerio Ceni Trabzon flörtü
 Son Şampiyon Trabzon!
 Sınıf atladık
 Acı Ty-son
 Tanjeviç'in gözü genç yıldızlarda
 Haber Hattı
LEVENT TÜZEMEN
Genç yetenekler ve yabancı kontenjanı
Türk futbolu yeni...
Türkiye'de lise eğitimi yok
Türkiye'de lise eğitimi yok
Boğaziçi Üniversitesi'nin eski rektörü Üstün Ergüder eğitim...
İkinci bahar yaşıyorlar
İkinci bahar yaşıyorlar
Mehmet Arı Balcı ve evlilik yıldönümünde böbreğini vererek hayata...
Hem mütevazı hem entel
Hem mütevazı hem entel
Film yönetmenleri Lübnan İspanyol melezi egzotik güzel Yamila Diaz'ın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu