kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bikiniye sığmak için zayıflama yöntemleri
Bikiniye sığmak için zayıflama yöntemleri
Mutlaka bir şey mi yemek zorundayız !

Bikiniye sığmak için zayıflama yöntemleri

Kadınlar için yazın gelmesi, kilolarından 'derhal' kurtulmaları gerektiğinin resmidir. Rejimler, spor salonlarında geçirilen saatler, hatta yağ aldırmalar... Hepsinin de bir tek nedeni var; deniz kenarında bir bikini içinde salınabilmek! Amerika'da kitapları çok satan yazar Nancy Butcher, kadınların yardımına koşuyor; zayıflamak için 'hap' bilgiler veriyor. Rejim yok, saatlerce koşmak yok, estetik yok! Bu önerilere kulak verin, midenizi ve vücudunuzu artık kontrol edin!.

Şu bir gerçek; 'güzellik' takıntılı bir kültürde yaşıyoruz. Dolayısıyla günümüz kadını, 'format'a uygun değilse 'kötü' görüntüsünü aklından silemiyor. "Nedir bu 'format'?" diye soranlar için hemen açalım; 90-60- 90 olmasa da ince belli, dik kalçalı, dik göğüslü ve tabii selülitsiz bir vücuda sahip olanlara kısaca format'a uygun diyebiliyoruz. Söz konusu fiziksel özelliklere sahip olanlar bir kuğu edasıyla salınırken, geride kalanlar bu 'kuğuları' kıskanç ve bir o kadar da mahzun gözlerle izlemekten kendilerini alamıyor. Sonunda iş inada biniyor; estetik ve zayıflama merkezleri, diyetisyen kapıları, spor salonları vs. en önemli ziyaret noktaları haline geliyor. Hele de yazın kapıya dayandığı şu günlerde kadınlar fazlalıklarından kurtulmak ve bir bikininin içine 'sığmak' için oradan oraya koşturuyor, aç kalıyor! Oysa Amerika'da kitapları çok satan yazar Nancy Butcher, bunların hepsini bir kenara koyup, ilginç yöntemlerle nasıl zayıflanabileceğine dikkat çekiyor. Türkiye'de de Dekolte Yayınları'ndan çıkan 'Bir Bikini İstiyorum' isimli söz konusu kitapta yazar, açlığı kontrol altında tutacak 101 öneride bulunuyor. İşte bunlardan birkaçı...

ON DAKİKA BEKLEYİN
Mutfağa gidip 'kendinize ufacık bir şey hazırlama' konusunda bir istek duyarsanız yalnızca 10 dakika bekleyin, hepsi o kadar. Bir yerlere telefon edin, ertesi gün için gömlek ütüleyin veya dergideki bir makaleyi okuyun.

BİR BARDAK BUZLU SU İÇİN
Bu yalnızca midenizi dolu hissetmesini sağlamayacak. Metabolizmanız, buzlu suyu vücut ısısına getirmek için faaliyete geçeceğinden kalori de yakacak.

YEMEK GÜNLÜĞÜ TUTUN
Bu yöntem çok önemli bir kavrama dayanmaktadır, farkındalık! Eğer gün boyunca yediğiniz şeylerin farkında olursanız gece vakti (hatta gün içi) atıştırmalarınızı kontrol altında tutmanız kolaylaşacaktır. Yanınızda her zaman küçük bir not defteri veya yemek günlüğü taşıyın ve ne yediğinizi ne kadar yediğinizi buna kaydedin.

GARDIROBU PLANLAYIN
Bir düzine giysi kataloğu alın ve vitrinleri gezin. Fazla kilolarınızı verdiğiniz zaman sığabileceğiniz tarzda, mükemmel kıyafetler seçin.

AŞKINIZ SİZİ İZLİYOR
Düşünün ki, o sizi izliyor... Mesela buzdolabına gidip bir dilim soğuk pizzayı dolaptan alıp on saniye içinde hapur hupur midenize indirmenizi... O özel kişinin sizi böyle mi görmesini isterdiniz? Kendinize o gözle bakın... !

EVLE İLGİLİ YAPILACAKLAR
Aylardır başlamayı düşündüğünüz evle ilgili ufak tefek projelerinizin bir listesini yapın: Lavaboyu tamir etmek, stor perdeleri temizlemek, yeni duş penceresini takmak... Her hafta bir proje belirleyin. Bu işleri yaparken evinizi daha iyi ve güzel bir yer haline getirdiğiniz için çok büyük tatmin duygusu yaşayacaksınız ve atıştırmaya zamanınız kalmayacak.

TV ARKADAŞI EDİNİN
Eşinizi, sevgilinizi, bir arkadaşınızı ya da bir komşunuzu sizinle beraber televizyon izlemeye davet edin. Reklam aralarında kendinize 'küçük bir şeyler hazırlamak' için yerinizden kalkmak yerine o kişiyle sohbet edin.

DİŞLERİNİZİ FIRÇALAYIN
Fransızlar'ın yaptığını yapın; dişlerinizi akşam yemeğinden hemen sonra fırçalayın. Ağzınızdaki temiz ve ferah nane hissi tat alma duygunuzu tatmin edecektir; dişlerinizi bir kez daha fırçalama zahmetine girme düşüncesi sizi bir şey yemekten alıkoyabilir: Dişler fırçalandı, başka yemek kabul edilmiyor!..

CANINIZI SIKMAYIN
Bir sorunu takıntı haline getirdiyseniz ve o sorun sürekli moralinizi bozuyorsa (ve yeme isteğinizi azdırıyorsa) bu gece onu boş verin gitsin. Sabah uyandığınızda yeni bir bakış açısına sahip olacaksınız.

TV'Yİ MUTFAKTAN ÇIKARIN
Televizyonunuzu mümkün olduğunca mutfaktan uzak bir yere koyun, buzdolabının üzerine bir örtü atın ve mutfak bölümüne sırtınızı dönerek televizyon izleyin.

ZEYNEP GÜLER

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Bana inanmayın inanılacak bir iş yapmıyorum
 İleride tüm parodilerim Charlie Chaplin filmi kadar...
 Onlarınki bir 'reklam' hikayesi
 Ebedi güzellikten nasibini alanlar
 4 mevsim balayı
 Hayal kırıklıkları tarihe gömülecek
 Kostümler gelinden tekne damattan
 Görkemli yalı hayata döndü
 Ayı barınağının sevimli konukları
 Üç bin metrede yetişen yayla çiçekleri
 Cengiz Han'ın izinden gidiyorlar
 Hobi olarak başladı şimdi ihracat yapıyor
 Orman yangınları için ekipler hazır
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Kabaklı çimdik köfte
Islatılmış...
Bu zamanda evli kalabilene bravo
Bu zamanda evli kalabilene bravo
'Bir İstanbul Masalı'nın 'ressam Derya'sı Dolunay Soysert, atv'nin...
Kuruçeşme şenleniyor
Kuruçeşme şenleniyor
Reina, BuzADA ve New Yorker'ın ardından, Emre Ergani'nin mekânı Tampa...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.