kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Microsoft: '1 dolar ciro sektöre 11 dolar getiriyor'
Microsoft: '1 dolar ciro sektöre 11 dolar getiriyor'

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, Türkiye'de bilişim sektöründe yaptıkları her 1 dolar cironun sektöre 11 dolar olarak yansıdığını söyledi.

Arkan, Microsoft Türkiye'nin düzenlediği ''basın turu''nda Bodrum Maça Kızı Oteli'nde sektörü izleyen gazetecilerle bir toplantı düzenledi. Ülkelerde gelişmişlik ve verimliliğin en temel unsurunu bilişim teknolojilerinin oluşturduğunu vurgulayan Arkan, Türkiye'nin bu gerçeğin yeterince farkında olmadığını kaydetti. Microsoft'un, Türkiye'nin bilişimle kalkınması hedefi çerçevesinde, özellikle eğitim alanında önemli adımlar attığını belirten Arkan, Milli Eğitim Bakanlığı ile ''Eğitimde İşbirliği Protokolü'' yaptıklarını, çalışmanın istenilen sonuçlar alınıncaya kadar sürdürülecek bir proje olduğunu ifade etti.

Microsoft'un 86 ülkede eğitim alanında çalışma yürüttüğünü anımsatan Arkan, bu iş için 250 milyon dolar kaynak ayrıldığını, Türkiye'deki tüm okulların projeye dahil edilerek, bu bütçeden aslan payının Türkiye'nin almasının sağlandığını dile getirdi. Proje için Türkiye'de şu ana kadar 6-7 milyon dolar civarında para harcadıklarını belirten Arkan, ''Bu işe şu kadar para harcadık demenin peşinde değiliz'' dedi ve sonuçlarının daha önemli olduğunu vurguladı.

Arkan, Microsoft'un bakanlıkla yaptığı bu protokol sayesinde, ''ürünlerinin ülkede daha da yaygınlaşacağı ve herkesin Microsoft ürünlerine mahkum edileceği'' eleştirilerinin anımsatılması üzerine, ''İnsanların bir şeye mahkum olması, internetle beraber bitti. İnternetin kullanıldığı bir dünyada kişilerin ya da kurumların bir şeye mahkum edilmesi teorik olarak mümkün değil. İnternet dokunduğun anda farklı bir dünya açıyor. Dolayısıyla hem herşeyi gösterip, hem de bir şeyi dayatmak zaten mümkün değil. Burada her zaman serbest ticaret kuralları ön planda olacak. Bakanlık ile yaptığımız protokol tek taraflı, bizi bağlar'' diye konuştu. Projenin arkasında kötü niyet aramanın yersiz olduğunu vurgulayan Arkan, vizyona inandıkları için bu işe para harcadıklarını belirtti.

Arkan, ''Biz bu pazarın lideriyiz. Liderler ticaretin ötesinde sorumluluk taşırlar. Biz yapacağımız etkiden, sektörü büyütmekten, eğitimde geleceğe yönelik atacağımız adımlardan heyecan duyuyoruz.'' dedi.

Arkan, proje çerçevesinde, Bakanlığa, öğretmenlerin içerikten yararlanabileceği, bilgisayar destekli eğitime ait şeylere kolay erişebildiği, ders notlarını, sınıf listesini yapabildiği, velilerle iletişim kurabildiği bir portal hazırladıklarını söyledi. Bilişim sektörü büyürken Microsoft'un zaten kazandığına işaret eden Arkan, sonuçta Türkiye'nin kazançlı çıktığını, Türkiye'de bilişim sektöründe yaptıkları her 1 dolarlık cironun sektöre 11 dolar olarak yansıdığını kaydetti. Arkan, dünya genelinde ise 1 dolarlık
cirolarının sektörde 7 dolar yansıma bulduğunu belirtti.

TÜRKİYE 2. SIRAYA YÜKSELDİ
Çağlayan Arkan, Microsoft Türkiye'nin devam edecek projeleri ve hedefleriyle ilgili de bilgi verdi. Eğitim projelerini önemsediklerini ifade eden Arkan, bu yöndeki projeleri desteklemeye devam edeceklerini belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptıkları projede bu yıl 100 bin
öğretmenin bilgisayar eğitiminden geçirilmesinin hedeflendiğini, bu gerçekleştiğinde, yeni bir 100 bin öğretmeni daha eğitime almayı planladıklarını ifade etti.

Bilgisayar kullanmanın öneminin farkına varılması için bu yıl da çalışacaklarını dile getiren Arkan, internette e-devlet hizmetlerinin artırılması, bilişim işgücünün yükseltilmesinin de ana gündemleri arasında bulunduğunu söyledi. Bilişim sektöründe 1 yıllık süreçte yüzde 20-25 dolayında büyüme öngördüklerini belirten Arkan, Microsoft Türkiye'nin de pazara paralel olarak yüzde 25 büyüme hedeflediğini bildirdi.

Arkan, Microsoft Türkiye'nin yıllık ciroda Ortadoğu ve Afrika bölgesinde bulunan 79 ülke arasında Güney Afrika ve İsrail'in ardından 3. konumdayken, bu yıl İsrail'i geride bırakarak 2. sıraya yükseldiğini sözlerine ekledi.

BİLGİSAYAR BAĞIŞI KAMPANYASI
Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Selim Zafer Ellialtı da, öğretmenlerin notbook bilgisayar sahibi yapılması çalışmasından söz
etti ve yaklaşık 50 bin adet satış yapıldığını belirtti. Bakanlığın okullarda 240 bin adet olan bilgisayar sayısını 600 bine çıkarmak istediğini, 71 öğrenciye 1 bilgisayar düştüğünü söyleyen Ellialtı, Microsoft Türkiye ve TÜBİSAD işbirliği ile bilgisayar sayısının artırılması için bilgisayar bağışı kampanyası başlattıklarını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tanıttığı
kampanyanın televizyonlarda yayınlanmaya başlandığını, çağrıların yarından itibaren de gazetelerde yer alacağını bildirdi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Akaryakıt kaçakçılığına darbe
 THY Ocak-Mart döneminde 819 bin YTL kar etti
 İşsiz genç sayısı 945 bin
 Tarihi Kiralama: 2.9 milyar dolar
 Özelleştirilecek Erdemir ile Telekom ve Tüpraş değerlenir
 Rus Alfa, dünya devlerini sollayan Turkcell'e talip
 TMSF'nin 2004 zararı 12.4 katrilyona ulaştı
 Yeni savaş başladı, faiz 1.35'e düştü
 Çin televizyonuna set çekildi
 Aygaz, Avrupa'da LPG dağıtmaya odaklandı
 Sikorsky'den 12 helikopter alıyoruz
 Axa, Başak'a Oyak ile birlikte talip
 Getiride şampiyon mevduat
 Seydişehir Alüminyum'a 9 teklif geldi
GAZİ ERÇEL
Sorumlu bulundu: Avrupa Merkez Bankası
Her ekonomik...
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN
Turizm hedefleri tutar mı?
Türkiye'nin en önemli gelir...
GÜNTAY ŞİMŞEK
TAV şaşırttı
Uzun bir süredir bu köşeden Türkiye'nin en...
YAVUZ SEMERCİ
Providence Digiturk'ü satın alıyor
Tesadüfe bakın.
'Bunu da alın, görelim!'
'Ömrüm yollarda geçiyor' diyen ve sahip olduğu her otomobilin moda...
Oğlu 'Hop' diyemedi
'Hopdediks'in oğlu Necati Kuzu Bergama'da altın madeninde işe...
3 çocuğun bedeli 130 Milyar Lira
3 çocuğun bedeli 130 Milyar Lira
Alt kattaki yatak imalathanesinde çıkan yangın nedeniyle üç çocukları...
'Önce kendi çocuğuyla ilgilensin'
'Önce kendi çocuğuyla ilgilensin'
Tuğçe'nin velayeti konusundaki tartışmalara, Sibel Alaş'ın kocası...
IMKB
E: 25.725 D:% 0,88
DOLAR
S: 1,360 D:% -0,476
EURO
S: 1,657 D:% -0,630
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu