kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Balcicek Pamir @ SABAH
 
Niye bu kadar utandık ses bile çıkaramadık?
Tarzı, giyinişi, sesi mimikleri bile aynı
Heyecanlandıran liderler
Kadınlar tuvaletinde

Niye bu kadar utandık ses bile çıkaramadık?

Sinema salonunda sadece kadınlardık. Ara olduğunda kimse kimseyle konuşamadı. Kadın arkadaşlarıyla göz göze gelmemeye çalışan bir kalabalıktık biz. Niye rahatsız olmuştuk ki bu hikayeden, neydi gerçek?

En çok hangi sahneden etkilendim bilmiyorum. Hangi hikaye beni daha çok çarptı? Seks yapmaları mı rahatsız etti yoksa yapmamaları mı? Filmi beğendim mi, onu da bilmiyorum aslında. Ama şunu biliyorum, her kadın bu filmi mutlaka izlemeli. Hayır, hemen geri alıyorum, aslında Türkiye'de yaşayan her erkek bu filmi seyretmeli. Ama biliyorum ki bundan daha büyük hayal yok. Bu filme gidip ortasında çıkmayan erkek sayısı iki elin parmaklarını geçmez kanımca. Buna tüm tanıdığım, sevdiğim erkekler de dahil. Sevmezler; görmek, bilmek istemezler. Tıpkı Amerika'dakiler gibi...

***

Film, adını seks araştırmalarıyla duyuran ünlü profesör Alfred C. Kinsey'in hayatını anlatıyor. Başrolde ünlü aktör Liam Neeson oynuyor. Profesör önce öğrencilerinin tecrübeleri dinleyerek başlıyor araştırmasına. Ardından meslektaşları geliyor sonra komşuları... Geliştirdiği soru-cevap tekniğiyle tanımadığı insanların yaşadıklarını da kaydetmeye başlıyor. Eşcinsel barlara gidiyor, ailelerin yaşlı anneanneleriyle bile görüşüyor. Topladığı verileri o günün teknolojik imkanlarının el verdiğince yorumlamaya başlıyor ve bu yorumları bir kitapta topluyor. İlk kitap 1948 yılında 25 bin adet basılıyor. İsmi Erkeklerde Cinsel Davranışlar. Kitap kaç satıyor biliyor musunuz? İlk ay 200 bin adet. Yanlış okumadınız. Tam 200 bin adet. Tabii ki homurdanmalar oluyor, çeşitli sorunlar yaşanıyor ama kitap büyük bir zafer kazanıyor. Hem de Amerikan erkeklerinin yüzde 37'sini en az bir kez eşcinsel deneyim yaşamıştır sonucuna rağmen.... 1948 yılından bahsediyorum! 1953 yılında ikinci kitap geliyor. İsmi; Kadınlarda Cinsel Davranışlar. İşte o zaman asıl kıyamet kopuyor. Neden mi? Çünkü hiçbir erkek karısının, kız kardeşinin, kızının annesinin ya da anneannesinin mastürbasyon yapıp yapmadığını, evlilik dışı ilişki yaşayıp yaşamadığını öğrenmek istemiyor. Sinema salonunda sadece kadınlar vardı. Ara olduğunda kimse kimseyle konuşamadı. Kadın arkadaşlarıyla göz göze gelmemeye çalışan bir kalabalıktık biz. Neydi utandığımız? Niye bu kadar rahatsız olmuştuk bu filmden? Çoğumuz zaten bilmiyor muyduk Kinsey'in araştırmalarını? "Sakın sorma" dediğini duydum benden yaşça çok büyük arkadaşımın. "Sorularına cevap vermek istemiyorum." O sırada mısır satan erkek görevli girdi içeri. Hepimiz cankurtarana sarılmış gibi üzerine atladık.. "Bir mısır da buraya lütfen." Ne garip değil mi? Hemcinslerimizden utandık. Ödümüz patladı, "Sende durum nasıl?" sorusundan. En çok da 45 yaş üstü kadınlar gömüldüler koltuklarına, burunlarını bile göstermediler.

***

Çıkışta sessiz bir kalabalıktık yine. Sadece 17-18 yaşındaki genç bir kız 50'nin üzerinde gözüken annesini sıkıştırıyordu. "Siz babamla evlenmeden önce seks yapmadınız mı gerçekten de?" Filmin adı mı? Kinsey.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Bu ekip çok başka   / 04-06-2005
 Elini uzatır mı bir daha?   / 28-05-2005
 Beyniniz ne renk?   / 21-05-2005
 Hiç gazete çıkmasa ne olur?   / 14-05-2005
 Bebek arabaları ve Türk erkekleri   / 07-05-2005
 Kadınlar mı sadık erkekler mi?   / 30-04-2005
 İki kadını idare etmek ne kadar zordur biliyor musun?   / 23-04-2005
 O düğünde aşk falan yoktu bir kadının zaferi vardı   / 16-04-2005
 Niye bu kadar utandık ses bile çıkaramadık?   / 09-04-2005
 Tüketiyorlar. Her şeyi 16'sında bitiriyorlar   / 02-04-2005
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Kötü bir piyango gibi...
Anne oğluna sesleniyor:...
Bir yudum buzlu kahve ferahlatır
Bir zamanlar sadece köpüklü Türk kahvesini bilirdik. Şimdi espresso, capuccino,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.