kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
BİR DİZİDE OYNAMAK İSTİYORUM....  Daha önce bir reklam filminde oynayan Hidayet bir dizide kısa da olsa rol almak istediğini söylüyor.
'Hovardalığa hiç vaktim olmadı'

Yakında Banu Ergür ile evlenecek olan Hidayet kontrolü her zaman kendi elinde tutmayı sevenlerden... 26 yaşında büyük bir servetin sahibi olan Hidayet evlilik sonrası hayatı hakkında ipuçları verdi.

2001 yılında Sacramento Kings ile anlaşarak Amerika'ya gittiğinde henüz 21 yaşındaydı. 5 yıllık NBA macerasında zaman zaman gerek sakatlıklardan gerekse Orlando Magic'in koçuyla arasındaki anlaşmazlıktan dolayı bazı şanssızlıklar yaşamış olmasına rağmen dünyanın en zor basketbol liginde tutunmayı başardı. Geçtiğimiz sezon başında Orlando Magic ile 6 yıllığına 40 milyon dolarlık anlaşma imzaladı. Hidayet Türkoğlu, önümüzdeki günlerde Banu Ergür ile evlenecek. Düğünden bir hafta sonra milli takım kampına katılacak. Kamptan bir hafta sonra ise bedelli askerlik yapmak üzere Burdur'un yolunu tutacak.

* 21 yaşında büyük bir rekabetin olduğu NBA'da oynamak sizi korkutmuş muydu? Tabii ki korktum. Korkumu yenmek için de çok çalıştım. Ailem bana destek çıktı ve ben Amerika'ya gitmeye cesaret ettim. O gün oynadığım takımdan bonservis almak için büyük meblağlar ödedim. Amerika'da başarısız olup para kazanamayabilirdim.

'NBA'DA YETENEK YETMEZ'

* O yaşlarda ünlü biri olarak başınızda kavak yelleri esmesini nasıl engellediniz?
Ailemden aldığım terbiye başımda kavak yellerinin esmesine engel oldu. Ayrıca kavak yelleriyle ilgilenecek boş vaktim olmadı.

* Gözünüz, gönlünüz hiç mi kaymadı mı? Tabii ki güzel arabalara binmek güzel kıyafetler giymek istedim. Bunları yaptım da. Ama asla aşırıya kaçmadım. Hem hovardalık yapmaya vaktim yoktu hem de ilişkim buna engel oldu.

* Dört yıllık NBA maceranızda her şey istediğiniz gibi oldu mu? NBA'da oynamak gerçekten çok zor. Orada tutunmak için yetenek yetmiyor. Vizyon sahibi olmanız ve çok çalışmanız gerekiyor. Ben elimden geldiğince vizyonumu genişletmeye çabaladım ve çok çalıştım. Bunu başardım da ama her şey gönlümden geçtiği gibi olmadı.

* NBA'da ne kadar oynamayı düşünüyorsunuz? 5 yıllık kontratım daha var. Bu süreyi NBA'da en iyi şekilde tamamlayarak Türkiye'ye dönüp bir sezon da Fenerbahçe'de oynamak istiyorum. 5 yıllık sürede "All Star" olursam Amerika'daki misyonumu en iyi şekilde tamamlamış olacağım.

* Basketbolu oyuncu olarakHidayet NBAda kalan 5 yılında All Star olabilirse misyonunu tamamlayacağını söylüyor.bıraktığınız zaman neler yapmayı planlıyorsunuz? Bir-iki sene hiçbir şey yapmayı düşünmüyorum. Eşim ve çocuklarımla tatil yapacağım. Sonra koçluk yapmayı istiyorum. Ama o zamanki şartlar neyi gerektirecek onu şimdiden kestirmek çok zor.

'İKİ ERKEK BİR KIZ İSTİYORUM'

* Kaç çocuk sahibi olmayı umuyorsunuz?
Üç. İki erkek bir kız çocuğumun olmasını istiyorum. Dilerim Allah gönlüme göre verir.

* Önümüzdeki günlerde Banu Ergür ile evleneceksiniz? Evlilik basketbolu ne yönde etkileyecek? Biz Banu ile zaten beraber yaşıyorduk. Artık bu beraberliğin adını koyma vaktinin geldiğini düşündük ve evlenmeye karar verdik. Evliliğin basketbolu fazla etkileyeceğini düşünmüyorum. Belki kafam daha rahat olacağı için olumlu etkisi olur.

* Düğüne 1200 kişiyi davet ettiniz. Kimleri davet ettiniz. Basketbolcu arkadaşlarınız gelecek mi? Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan, Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Mehmet Ali Şahin Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım davetlilerimiz arasında. Amerika'dan da arkadaşlarım gelecek. Kimler olduğunu şimdi söyleyemem. Aralarından birkaçı gelemezlerse yalancı durumuna düşmeyeyim.

'PARAMIN KONTROLÜ BENDE'

* Şahitlerinizin Başbakan Erdoğan, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın olacağını duymuştuk.
Evet, kendilerinden Banu ile benim nikah şahitlerim olmalarını rica ettim. Hepsi sağolsunlar olumlu yaklaştılar. Ne var ki bu üç değerli insan önemli makamdalar ve nikâh tarihinde önemli işleri çıkabilir. Ben kesin olarak şahitlerimizin ismini açıklamadım. Çünkü zorlama yaptığım anlamı çıkabilir. Bu da beni ve Banu'yu çok üzer. Şahitlerimizin kimler olacağı nikâhtan birkaç gün önce kesinleşir.

* Şu anda büyük bir servetin de sahibisiniz. Paranızı kullanma konusunda yardım alıyor musunuz? Paramın bütün kontrolü bende. Kararları ben veriyorum. O paraları nasıl kazandığımı iyi bildiğim için risksiz en akıllı şekilde yatırımlar yapmaya çalışıyorum. Para konusunda garantici davranmaya özen gösteriyorum. Örneğin borsa gibi riskli yatırımları aklımdan bile geçirmiyorum. Genellikle Türkiye'de gayri menkul yatırımları yapıyorum.

Mehmet ÇALIŞKAN-MAGAZİN SERVİSİ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 11 Eylül üstü Viyana Seferi
 İranlı gençlerin yasak cenneti Kıbrıs
 Büyükelçiden kelepir Harley
 'Mütevazı' Akyarlar Forbes'a göre lüks!
 Kırmızı elma mucizesi
 400 YTL'lik kavga Yalova'yı gerdi
 Marmaray projesi yine tarihe takıldı
 Kameralı polisler İstanbul trafiğinde
 Duvarı delip altınları aldılar
 Kamyon okul servisini biçti
 Üç çocuk tüp gaz kurbanı
 Adliyeye ses bombası
 Deniz kirliliğinde çelişkili ölçümler
 33. İstanbul Müzik Festivali başladı
 THY uçağı ABD yolundan döndü
 Ortaköy'de denizden balık değil 'bank' çıktı!
 Çöp ev, apartman sakinlerini korkuttu
 On Numara Kazananlar
 Anadolu yakasında elektrik kesintisi
REHA MUHTAR
Allahsızlar...
Oh oh oh...
Hidayet geldi...
EMRE AKÖZ
Ersun Yanal ve istatistik
Milli Takım oyuncuları...
MEHMET BARLAS
Bıktırıcı süreç sizi de bunaltmıyor mu?
Bu işte bir...
SAVAŞ AY
Giderken ardında ne kalacak?..
Aynaya bakın ve sorun...
REFİK DURBAŞ
İşte ispatı...
Bugünlerde gazetelerde yer alan,...
HINCAL ULUÇ
Bu ne güzel 50'nci yıldır!..
Yaşadığım en güzel jübile...
Ya Terim ya Luce
Ya Terim ya Luce
Federasyonda başkan Bıçakcı ile başkanvekili Doğan'a yakın gruplar...
Hakan'a daha çok destek
Hakan'a daha çok destek
Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru, Yanal'ın Hakan Şükür'ün milli takıma...
Türbanlı first leydi için yasa gereksiz
Hukukçular ve CHP'liler mevcut yasalara göre türbanlı first leydi'...
Köşk'e rest hazırlığı
AK Parti yönetimi, kaçak Kuran kursları nedeniyle veto edilen TCK...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu