kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kendimi oyuncuyum diye tanıtmayacağım
Kendimi oyuncuyum diye tanıtmayacağım

12 Haziran'da atv ekranlarında izleyiciyle buluşacak olan 'Dolunay' dizisinin başrol oyuncusu ünlü balet Tan Sağtürk, rolü için saçlarından giyimine kadar tüm imajını değiştirdi. Sağtürk, "Ben baletim kendime oyuncu demem" diyor.

Yaklaşık 30 yıldır bale ile uğraşan ve Türkiye'nin en başarılı baletlerinden biri olan Tan Sağtürk, 5 yıl önce rol aldığı 'İkinci Bahar' dizisinin ardından ilk kez bir dizi projesinde başrol oynuyor. Geçtiğimiz haftalarda 'Avrupa Yakası'nda da misafir oyuncu olarak rol alan Sağtürk, Yeşim Büber ile birlikte kamera karşısına geçtiği 'Dolunay'ın çok başarılı olacağını söylüyor. Sağtürk'ün tek sıkıntısı ise rolü için değiştirmek zorunda kaldığı saçları... Başarılı balet, yeni imajını ilk başta çok yadırgadığını, klasik işadamı görünümünü kendisine yakıştıramadığını söylüyor: "Aynada yeni imajıma bakınca yadırgadım tabii. Büyük bir projem var kafamda. Dans ve müziğin iç içe olduğu bir dizi düşünüyoruz. İki projede de aynı karakterle oynamam yanlış olurdu. Bu yüzden imaj değiştirmek zorundaydım. Klasik işadamı formuna girmem gerekiyordu. Saçlar koyu renge boyandı. Arkaya doğru tarandı ve kısaltıldı. Sakalımı kestim ve bıyık bıraktım. Küpemi de çıkarmam gerekti. Boş günümde eski şeklini veriyorum saçlarıma. Çünkü o tarzım benim dansçılığımla da özdeşleşmişti."

* Bu dizide başrol oynamayı kabul etmenizin nedeni nedir? Bugüne kadar gelen teklifler cazip gelmemişti ama bu proje sokak çocukları ile ilgili. Sosyal sorumluluk projesi gibi. Bunun üzerine kurulu bir çalışma. Bir de canlandıracağım rolden çok hoşlandım. Okullarımıza çocuk esirgeme kurumlarından çocuklar aldık. 'Artık eğitim sistemimizi yoluna koyduk para kazanıyoruz' dediğimiz bir anda, bu teklif beni çok etkiledi.

SIRADA BİR PROJE DAHA VAR

* Oyunculuk, baleyi etkileyecek mi?
Bale ilgili işlerim devam edecek. Gösterilerim devam edecek. Bu projeden sonra aklımda bir projem var. O zaman kendi imajıma dönmemde yarar var. Çünkü orada canlandıracağım karakter dansçı. Ben zaten bir bale sanatçısıyım, kendimi oyuncu olarak tanıtmam hiçbir zaman! Oyunculuk yapıyorum ama benim için bir numara her zaman danstır.

* Balenin oyunculuğa katkısı, eksileri var mı? Biz balede 1-2 saat boyunca sahnede ağzımızdan tek cümle çıkmadan bir hikayeyi anlatıyoruz. Yani vücut dilini kullanarak kendimi ifade etmekte çok zorlanmıyorum. Cümlelere dökerken elbette ki bir takım acemilikler olacaktır. Ben bütün oyunculara da mutlaka dans eğitimi almaları gerektiğini söylemek istiyorum.

* Sizin için oyunculuk zor mu? Dizide benim oynayacağım Ahmet karakteri ile benim karakterim birbirine çok zıt. Dolasıyla kolay değil ilk kez başrol almış birisinin kendisine zıt bir karakteri oynamaya çalışması. İlk bölüm bitti. Ama şimdilik çok zorlandığımı söyleyemem.

* Dizi için oyunculuk eğitimi aldınız mı? Bütün bale sanatçılarının aldığı yegane etiğim zaten oyunculuk eğitimidir. Bir hikayeyi bir konuyu ele alırsınız çünkü. Konuşmadan anlatmak zorundasınız o hikayeyi. Dolasıyla ekstra oyunculuk eğetimi almaya gerek yok.

* Hayranlarınızın yeni imajınıza tepkisi nasıl olur sizce? Bu dizide oynadığım karakter insanların tepkisini değil daha çok sevgisini alacak bir karakter olacağı için kişisel bir problem yaşacağımı düşünmüyorum. Ama tepkileri dizi yayınlanmaya başladığından itibaren izleceğiz ve birlikte göreceğiz.

"Dizinin ilk bölümünün yayınlanacağı 12 Haziran gecesi, kurduğumuz okullardan birinin gösterisinde olacağım. Çocuk Esirgeme Kurumu'ndaki öğrencilerin katılımıyla oluşturulmuş bir gösteri olacak. Dizi yayındayken ben çocuklarla sahnede olacağım."

ÖZAY ORAL MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Bir gün sizin de RTÜK'e ihtiyacınız olabilir!
 Action Man ajanları buluştu
 Tahta oturdu taç taktı
 Çocuğunuzun eğilimine göre bir kamp seçin
 Saatli bombalar!
 Hem mutlu hem de başarılı olacaksınız
RAHŞAN GÜLŞAN
İki kez LPG yaptırdım farkı hemen fark...
HAKAN & UTKU
Kayıtdışı
* "Abi bi dakika şimdi bu adamlar AB'ye karşı...
AYŞE TÜTER
Kestaneli bulgur pilavı
Soğanı tereyağı ile soteleyin.
Yazın açıkta satılan besinler enfeksiyonların en büyük nedeni
Yazın açıkta satılan besinler enfeksiyonların en büyük nedeni
Sıcaklığın artması, elektrik kesintisi, açıkta satılan yiyecekler...
Rüyada salon boştu gerçeğinde yer yoktu
Rüyada salon boştu gerçeğinde yer yoktu
Günlerdir merakla beklenen Özcan Deniz ve Leman Sam konseri önceki...
Çevre kirliliğine defileli protesto
Çevre kirliliğine defileli protesto
Tasarı Moda Tekstil Kursları, Dünya Çevre Günü etkinlikleri...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.