kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ergun Babahan @ SABAH
 

SABAH'tan haberler

SABAH'ta yeniden yapılanma yaşarken çok iddialı olduğumuz dergiciliğe yeni bir soluk getirmenin çabası içindeyiz.

Merkez Grubu zorlu bir dönemi geride bırakmanın gururuyla yeni bir sürece girdi. Grubun "Amiral Gemisi" SABAH'ta yeniden bir yapılanma yaşarken çok iddialı olduğumuz dergiciliğe yepyeni bir soluk getirmenin çabası içindeyiz.
Yıllarca omuz omuza çalıştığımız ağabeyimiz Kenan Sönmez İcra Kurulu Başkanı olarak gerek SABAH'ı, gerekse televizyonlarımızı, gerekse grubumuzun diğer yayınlarını zirveye çıkarma konusunda ağır bir görev üstlendi.
Uzun vadeli planlar yapabilecek bir yapılanma kurma çalışmaları için düğmeye bastık. Bugüne kadar bize gerek sağduyusu, gerek tecrübesi, gerek usta gazeteciliğiyle büyük yardımları dokunan ağabeyimiz Alev Er, dergi grubuna yeni bir soluk getirmek için kolları sıvadı.
Alev Er'den boşalan Genel Yayın Müdürü Yardımcılığı görevine, heyecanı, zekası, tecrübesiyle bize çok şey katacağına inandığım İskender Baydar geldi. Baydar, genç yaşına rağmen bugüne kadar bir çok başarıya imza atmış bir gazeteci kardeşimiz. Grubumuzda daha önce Fotomaç'ın yayın yönetmenliği, SABAH'ın Spor Servisi Müdürlüğü görevlerini yapan İskender artık gazetemizde önemli bir görevi üstlendi.
İskender'den boşalan Spor Servisi müdürlüğünün kaptanlığını da genç arkadaşımız Serdar Ali Çelikler devraldı. Fotomaç'ı başarıyla yöneten Serdar'ın SABAH Spor'a yeni bir heyecan katacağı kesin.
Haber düzenimizde de bir değişim yaptık. Usta gazeteci, televizyoncu, yazar ve şu anda buraya sığdıramayacağım kadar çok yeteneği olan Savaş Ay, daha fazla sahada olabilmek için yeni soluk kazandırdığı Merkez Haber Ajansı'ndaki görevini Ramazan Kurnaz'a bıraktı. Savaş Ay, bundan böyle gerek köşesi, gerek röportajları, gerekse özgün haberleriyle SABAH'a renk katmaya devam edecek.
Çalışkan, titiz, takipçi kişiliğiyle Ramazan Kurnaz, Merkez Haber Ajansı'nın direksiyonunda bir ustadan aldığı bayrağı daha da ileri taşıma gayreti içinde olacak. Bu görevi başarıyla yerine getireceğinden hiç kuşkumuz yok.
Aynı şekilde Ankara haberlerini takip ve koordinasyon, haber birimleri arasında uyum görevini yeni bir arkadaşımız üstlendi. Grubumuza yeni katılan Rıdvan Memi'nin SABAH'ın haberciliğine yeni bir boyut ve daha fazla ayrıntı katacağını düşünüyorum.
8 Ağustos'ta çıktığımız yolda aynı heyecan ve şevkle devam ediyoruz. Hedefimiz SABAH'ı Türkiye'nin 1 numaralı gazetesi yapmak. Günaydın'ı, İnsan Kaynakları, Cumartesi SABAH'ı, Aktüel Pazar'ı, Emlak Gazetesi ile SABAH yaşamın her yönünü kapsamaya, her ihtiyacınızı karşılamaya devam edecek. Yeni dönemde de Türk Basını'nda ilklere imza atmaya devam edeceğiz.

Dağıtımcılar
toplantısı
Sizler gece yatağınızda uyurken Türkiye'nin dört yanında binlerce insan, matbaalardan çıkan gazete paketlerini size ulaştırabilmek için cansiperane bir mücadele verir.
Zamana karşı yarışan bu insanların tek amacı, sabah uyandığınızda gazetenizi kapınızda hazır etmektir. Çalışma koşulları ağır, sorumlulukları ise çok büyüktür.
Onlar, bizim sistemin damarlarıdır. Kimi ana damar, kimi kılcal damar. Emeğimizin sonucunu onların çabaları belirler. Gazetenin okura zamanında ulaşması esastır. Okura geç giden gazete bayat gazetedir, alınmaz ve okunmaz.
Dağıtım şirketinde görev yapan dostlarımız bunu bilir. Bunun için zamana karşı bir yarış verir.
Hafta sonu, Merkez Dağıtım'ın 200 baş bayisi ile yeni Genel Müdürü Faruk Öner'in evsahipliğinde Antalya'da bir araya geldik. Dertlerini dinledik, hedeflerimizi anlattık.
Muhabirinden Medya Grup Başkanı'na, son dağıtıcıdan İcra Kurulu Başkanı'na, yazi işlerinden Ankara Büro'ya kadar binlerce insan her gün size daha doyurucu bir gazete verme mücadelesi içindeyiz. Bu yolda kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Sezer'in hakkı Sezer'e   / 04-06-2005
 Ankara'ya düşen görev   / 03-06-2005
 Tirajda güven dönemi   / 02-06-2005
 Başmüzakereci rahat   / 01-06-2005
 "Etkin pişmanlık"   / 30-05-2005
 Bir yasanın anatomisi   / 28-05-2005
 Tarihi doğru okumak   / 27-05-2005
 Tarihçiler de tartışamadı   / 26-05-2005
 Aydın muhalefetine alışmak   / 25-05-2005
 Şampiyon haklıdır   / 24-05-2005
ERDAL ŞAFAK
AB ile satranç
Avrupa başkentlerinden gelen...
ÖMER LÜTFİ METE
Siyasallaşma ve apartheid
Sezer'in 'vekil...
UMUR TALU
Kayıt ve kayıtsızlık
Diyecektim ki...Bizim, bizlerin...
ERGUN BABAHAN
SABAH'tan haberler
SABAH'ta yeniden yapılanma yaşarken...
MEHMET ALTAN
Sol'un işlevini TÜSİAD mı görüyor?
Boğaziçi...
İsrail İstihbaratı Truva Atı'yla... Esma Esad'ın e-mailine girmiş
Askeri istihbaratçılar, geçen hafta patlak veren sanayi...
Chirac kendini alkole vurdu
Fransa'da referandumda "hayır" çıkmasıyla siyasi kariyerinin en büyük...
Yeniden Terim
Yeniden Terim
Yunanistan beraberliği ile 8 maçta kayıp puan 11'i bulunca federasyon...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu