kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?
7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?

28 Mayıs Cumartesi
Bungalovda uyanmak
Otobüs garında minibüsler. Günde iki kez. 11.15 ve 17.00'de. Faralya Minibüsleri. Bir kişi 3 lira 75 kuruş. Yolculuk yarım saat sürüyor. Civarda dört kamp var. Turan, Kabak, Full Moon, Sultan. Turan Kampı'nın sahibi Turan Ceylan, yıllarca Almanya'da kalmış. İşletmecileri Ece ile Ahmet. Çadır kurabilme ya da bungalovda kalma imkanı. Kahvaltı + akşam yemeği 25 lira.
Kabak Koyu. Tel: (0252) 642 12 27.
Fethiye.

29 Mayıs Pazar
Fotoğraf hayatta kalmaya zorlar
Kitabın adı: Türk Fotoğrafçılığında 1960 sonrası. Güler Ertan. Bileşim Yayınevi. Kitaptan yedi cümle. 1. Benim için Kabak Koyu'ndaki Turan Kampı'nda kahvaltı ve akşam yemeği 25 YTL. başlangıçta psikoterapi yöntemi olan fotoğraf artık vazgeçilmez bir hobi olmuştur. 2. Gazetede yayınlanan fotoğraflar uçar gider. 3. Doğa benim için bir gizem, fotoğraf da bu gizemde yürüdüğüm yol. 4. Fotoğraf benim için bir kaçış yöntemi olabilir mi? 5. Her deklanşöre basıldığında aslında yapılan bir belgelemedir. 6. Bir görüntü size hatırlattıklarında yaşarken, sizi yaşatır, yaşama bağlar ve en çok da hayatta kalmaya zorlar. 7. Sizi etkileyen konuların fotoğrafını çekmek, başkalarıyla etkileşimin en kısa yoludur.

30 Mayıs Pazartesi
Tekerlekli sandalyeyle müze gezisi

483 yıllık tarihi Çengel Han, müzeye dönüştü. Mihrimah Sultan'ın eşi Damat Rüstem Paşa 1522'de yaptırmış. Ankara Kalesi ana kapısı girişinde. Restore eden, Rahmi Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı. Handa Vehbi Koç'un bir zamanlar dükkanı bulunuyormuş. Şimdi Ankara'nın ilk sanayi müzesi oldu. Televizyondan radyoya, fotoğraf makinesinden telefona, daktilodan dikiş makinesine kadar pek çok ürününün ilk örneklerinin görülebileceği müzede antika otomobiller de çok ilginç. Müzeyi tekerlekli sandalyeyle çok kolay gezebilirsiniz, çünkü asansörler ve özel platformlar bulunuyor.
Tel: (0312) 309 68 00. Ankara.

31 Mayıs Salı
Kınalıada altyazıları

Kadıköy-Kınalı jeton 2 milyon. Vapurda seyyar satıcı. Limon sıkacağı satıyor. Koni şeklinde limona batırıyorsun. 2 tanesi bir milyon. Vapurdan inince solda ada haritası. İskelenin 300 metre sağındaki banktan görüntüler: Denize pike yapan martılar; onları taklit eden kargalar; denizden çıkardıkları midyeleri havadan betona bırakan sonra yine pike yapıp onu yiyen martılar. Satılık ev fiyatları 85- 100 bin dolardan, yazlık sezon fiyatı 9 milyardan başlıyor. Bostancı'dan ve diğer adalardan motor var.
Kınalıada.

1 Haziran Çarşamba
Diken ucu
Çarşamba günleri pazar kuruluyor. Köylü kadınlar bahçelerinden topladıkları sebze ve otları satıyor. Geldikleri köyler; Düzce ve Kaynaşlı çevresinden Üçköprü, Süleymanbey, Darıca, Sınıcı, Meteköy ve Mehtibey. Bir bağ pazı ve karalahana 50 kuruş, ıspanak ve taze fasulyenin kilosu bir buçuk lira. Ayrıca değişik otlar satıyorlar. Bunların arasında diken ucu dedikleri de var. Kilosu 2 lira. Fiskobirlik'in yanında.
Düzce. Mutfak bilgisi: Tavalarınızı ya da tencereleri parlatmak için bitkisel sıvı yağ ile ovun.

2 Haziran Perşembe
Kebapçı Çavuş dürümbar
20 yıl önce Urfa'dan gelen Tahir Usta, seyyar araba ile başladığı kebapçılığı şimdi aynı anda 50 kişinin servis alabildiği "kebabkondu"sunda sürdürüyor. Sokaktan onun selamını almadan veya ona selam vermeden geçmek yasak. Müşteriler en çok dürümlere ve "zıh" denilen bir tür özel bıçak ile ritmik sesler çıkararak anında yapılan "bostana" isimli salatasına rağbet ediyor. 24 saat açık olan mekan çoğunlukla gece Taksim'e takılanlarca ziyaret ediliyor.
Tel: (0212) 238 11 99. Son Durak
Kurtuluş Sokak istatistikleri bilgisi: Beşiktaş, Ersöz Pasaj 24 adım, Ihlamur Pasaj 104 adım.

3 Haziran Cuma
Bir demet soğan cücüğü
Ezine'de haftada iki gün pazar kuruluyor. Pazartesi ve cuma günleri. Pazartesi kurulana 'köylü pazarı' deniyor; cuma kurulana 'memur pazarı'. Pazartesi bahçe, tarla sebze meyveleri getirilip satılıyor. Pazarcıların bir kısmı satılanların parası ile pazarın diğer kısmındaki eşya, elbise gibi ihtiyaçlarını alıyor. Bir tür mal mübadelesi oluyor. Tam bir alışveriş. Cuma ise büyük şehir pazarları gibi standart alış pazarı. Köylü pazarında soğanın cücüğü satılıyor. Soğan gibi ama daha sivri uçlu ve farklı. Demeti 500 kuruş. İç taze bakla, çiğ yenebilen kilosu 75 kuruş. Yeni kabak kilosu 50 kuruş. Ezine.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Erkekler egoist, kadınlar masum
 Prenses sinema aşkıyla anılacak
 Bu yaz yine ayrılık var
 Erkek divalar
 Dersler şimdi denizde ve dağda
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Kitapçıdan diplomasi zaferi
 Hiçbir Amerikalı star Türkiye'ye gelmek istemedi
 Geleceğin ressamları
 Elektronik para kontörle geliyor
 İstanbul'u geziyorum kuşlar arasında
 Çocuğunuz bir abur cubur canavarı mı?
 141 yıllık sürgün hikayesi
 Starların yoksul günleri
 İstanbul'da kahve içmek bile ayrı keyif
 Beşiktaş'ı şampiyon yapan Dişi Kartallar
 Birçok zengin geçmişinden rahatsız oluyor
 Kampüste eğlence var
 Şehrin içinde sporla iç içe
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Elini uzatır mı bir daha?
Kendi gazetemde bile yüzümü...
Şarap peynir flörtü
Tuz oranı yüksek olan Türk peynirlerine en iyi uyum sağlayanlar dömisek ve...
Zaman akıyor
Balzac, "Otuz yaş kadını" adlı romanında "orta yaş"a geçişi anlatır. Ama onun...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.