kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
FATİH TEKKE - NECATİ ATEŞ
Yanlız yürümeyelim


Milli Takım'ın iki golcüsü Fatih ile Necati, SABAH'a konuştu: "Liverpool'un kupayı nasıl kazandığını gördük. Türk halkı destek olursa dünya şampiyonluğu rüya değil.".

Dünya Kupası elemelerindeki Yunanistan ve Kazakistan maçları öncesinde Milli Takım'ın golcüleri iddialı açıklamalar yaptılar. 31 golle ligin kralı olan Fatih ve G.Saray'daki ikinci yılında Hakan Şükür'le iyi bir ikili oluşturan Necati, dünya şampiyonluğunun hayal olmadığını belirterek, "Liverpool, Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırırken, biz de kendimizi Almanya'da en büyük kupayı kaldırıyor gibi hissettik. Onlar nasıl o yolda yalnız yürümedilerse biz de yalnız yürümeyelim. Türk halkının desteğini arkamızda hissedersek her şeyin altından kalkarız" dediler. İşte iki golcünün sorularımıza verdiği yanıtlar:

Yunanistan ilk maçta bize çok iyi evsahipliği yaptı. Bizim maçta olay olur mu?
Fatih: Biz buraya gelen her takımı çok güzel ağırladık. Yunanistan'ı da çok güzel bir şekilde ağırlayacağız ama yenerek göndereceğiz.

Necati: Ben ilk karşılaşmada yoktum. Açıkçası işin politik yönleri bizi ilgilendirmiyor. Biz misafirperver bir milletiz. Ama Yunanistan takımı sahaya çıktığında 'Biz buradan puan alamayacağız' hissine kapılmalı...

Maçın İnönü Stadı'nda oynanacak olması sizin için farkeder mi?
Fatih: Önemli olan yer değil, seyircinin desteği. Taraftarımız bize 1. dakikadan 90.dakikaya kadar destekNecati ve Fatih, arkadaşımız Fatih Doğanın sorularını yanıtladı. İki golcü, Türk futbolunun yeniden çıkışa geçtiğini ve güzel günlerin yakın olduğunu söyledi.vermeli.

Necati: Bu maçı kazanırsak finallerin yolunu yarılayacağız. Türk halkının da bu bilinçte olduğuna inanıyorum. Onun için stat filan farketmez.

Fatih, son haftalarda sakatlığın vardı. Şu anki durumun ne?
Bende fıtık var. Tek çaresi ameliyat. Trabzon'da 1.5 ay ağrılarla oynadım. Ama ağrı kesiciler bile zaman zaman yeterli olmuyor. Milli maçlardan sonra bıçak altına yatacağım. Fakat ben şu anda bunu değil, sadece Yunanistan'ı nasıl yeneceğimizi düşünüyorum.

Forvette büyük olasılıkla beraber oynayacaksınız. Uyum sağlayabildiniz mi?
Necati: Tabii ki uyum sorunumuz var. Maçlarda genelde yan yana oynamadık. Açıkçası ben biraz zorluk yaşıyorum. Ama bizim anlaşamamak gibi bir mazeret üretmeye hakkımız yok.
Fatih: Milli Takım'da fazla çift forvet oynadığımız dönem olmadı. Genelde tek forvet, arkadan destekli oynadık. Necati ile çok fazla aynı yerde bulunmadık. Uyum sadece ikimiz için değil, tüm takım için bir sorun. Şu an tam uyum sağlayamadık ama kötü de değiliz. Bu ekibin zamana ihtiyacı var.

Üzerinizde baskı var mı?
Fatih: Hepimiz için önemli bir karşılaşma... İyi oynamaktan çokkazanmak için oynayacağız. Varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız. Final niteliğinde bir maç... Çok iyi mücadele vereceğiz. İnşaallah da kazanacağız.
Necati: Herkes çok iyi konsantre olmak zorunda. Dünya Kupası'na gitmek için her maçımızı kazanmak zorundayız.

2002 Dünya Kupası'ndaki arkadaşlarınızla konuşuyor musunuz?
Fatih: Şu an sadece Almanya'ya nasıl gidebileceğimizi konuşuyoruz. Neticede oraya gidersek o heyecanı biz de yaşayacağız. Onun için geçmişi değil de önümüzdeki hedeflere yönelik ne yapabileceğimizi tartışıyoruz
Necati: Aynen... Geçmiş geçmişte kaldı. Gelecek çok önemli. Konuşup hatıralarda kalan şeylerle yaşamaktansa oraya gidip gerçeğini yaşamak bizim için daha iyi olur.

Gruptaki rakipler nasıl?
Fatih: Takım olarak kendimize çok güveniyoruz. Ama dışardan bize güvenmiyorlar. Devamlı söylüyorum. Bu grup içindeki en iyi takım biziz. Bırakın grubu; Almanya'ya gidersek orayı da sallayacağız.
Necati: En iyisi biziz. Tek söylenecek şey, insanların bize güvenmeleri ve destek vermeleri gerektiği...

Başarının sırrı ne?
Fatih: Türkiye'de başarının tanımı sonuç. Ama bana göre değil. Oyuncunun değeri sonuca etki ettiği zaman konuşuluyor. Bu da yanlış. Bu yapıyı değiştirmek lazım.
Necati:Kimse tek başına bir şey yapamaz. Kimse bir takımı tek başına şampiyon yapamaz. Bence başarının sırrı iyi bir takım olmak.

Şampiyonlar Ligi finalini izlediniz mi?
Fatih:
Bizi kimse davet etmedi. Bence en azından Birinci Lig'de oynayan futbolcuların organize edilmesi o finale davet edilmesi gerekiyordu. O atmosferin içinde bulunmak, o karşılaşmayı tribünden izlemek çok güzel olurdu.
Necati: Türkiye inanılmaz bir sınavı geçti. Olimpiyat Stadı işe yaradı. Geçen sene biz orada oynadık. Zorluklar yaşadık. O stadın dolması gerekiyor. Ben hâlâ o zevke erişemedim orada. Ben karşı takımın seyircisi bile olsa tribünlerin dolmasını isterim.

FIFA'NIN GÖZDESİ FATİH
2006 Dünya Kupası'nın resmi internet sitesi www.fifaworldcupyahoo.com, Milli Takımımız'ın golcüsü Fatih Tekke'ye geniş yer verdi. Bu hafta izlenmesi gereken oyuncu olarak ilan edilen Fatih için, "Bazı futbolcular özel yeteneklidir. Bizi heyecanlandırır. Fatih de böyle bir oyuncu. Değişik taktiklere hemen uyum sağlayabiliyor. Bir forvetin her özelliğini tamamen sahip" yorumu yapıldı. Bu arada dünkü idmanda çift kale maçı sonrası kazanan takım sevinç kulesi oluşturdu.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Eski Anelka değilim
 Adı bile yetti
 Okan Beşiktaş'ta
 Sharap off!
 İşte Daum'un kare ası
 Kaleye yeni Kolombiyalı
 Trabzon'da Emrah yolcu
 Şike de var, teşvik de
 Yerli harekâtı
 Hiçbir yere gitmiyorum
 Haber hattı
 Maksat spor olsun
REHA MUHTAR
Hagi'yi okudun mu ey Del Bosque
"Artık yokum.
AHMET ÇAKAR
G.Saray nereye koşuyor?
Yüzüncü yıl tam bir hüsran...
HAYRİ ÜLGEN
Bekle bizi Almanya
Milli Takım'nın, 2006 Almanya...
HASAN SAYDAM
Haziran'a Merhaba
Haziran ayı Türk at yarışçılığının...
'Kıbrıslı Türkler için bir jest yapmak istedik'
'Kıbrıslı Türkler için bir jest yapmak istedik'
KKTC'yi Ercan Havalimanı'na inerek ziyaret eden ABD Kongresi...
Koç ödülü Dağlarca'ya
Koç ödülü Dağlarca'ya
Vehbi Koç Vakfı tarafından düzenlenen Vehbi Koç Ödülü'ne Fazıl Hüsnü...
Hem mütevazı hem entel
Hem mütevazı hem entel
Film yönetmenleri Lübnan İspanyol melezi egzotik güzel Yamila Diaz'ın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu