kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Endüstri Holding operasyonu

Konya'da Endüstri Holding'e yönelik düzenlenen operasyonda, Yönetim Kurulu Başkanı Ali Altunbaş'ın yanı sıra, holdingin eski denetçisi İsmail Öztok ve 3 kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, holdingin Konya'da bulunan merkezine operasyon düzenledi. Operasyonda, mart ayından bu yana aranan ve holdingin mayıs ayı başında yapılan genel kurulunda Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirilen Ali Altunbaş gözaltına alındı. Operasyon çerçevesinde holdingin eski denetçisi İsmail Öztok ile 3 kişi daha gözaltına alındı.

Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen 5 kişi, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Dolandırıcılık suçundan hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu öğrenilen Altunbaş'ın, Endüstri Holding'in paralarını zimmetine geçirmek ve çıkar amaçlı suç örgütleriyle işbirliği yaptığı iddia edilen Holding'in eski başkanı Mustafa Ertekin'in halasının oğlu olduğu bildirildi.

Holdingin eski denetçisi İsmail Öztok'un ise Mustafa Ertekin'in başkan olduğu dönemde, Kürşat Yılmaz ile bağlantısı olduğu öne sürülen ve Endüstri Holding davası kapsamında halen aranan suç örgütü lideri Ali Oymak ile bağlantı kuran kişi olduğu öne sürülüyor.

Mustafa Ertekin ve adamlarının tutuklandığı davanın hazırlık soruşturmasında, suç örgütü lideri Ali Oymak'ın Ertekin'e koruma sağladığı ve yardımcı olduğu iddia ediliyor.

İddianamede, Aydın Bozdağ'da, holdinge ait mermer üreten Akmeraş şirketinin Oymak'ın adamlarına, değerinden çok daha ucuza 60 milyar liraya satıldığı, şirketin bilirkişi tarafından biçilen değerinin ise 6 katrilyon lira olduğu yer alıyor.

Daha önce, eski yönetim kurulu tarafından 11 bin 800 ortağı bulunan Endüstri Holding'in topladığı 300 milyon markın 250 milyon markının batırıldığı açıklanmıştı. Geçen mart ayında düzenlenen operasyonlarda Mustafa Ertekin bir grup adamıyla birlikte yakalanarak cezaevine konulmuştu.

Endüstri Holding soruşturması kapsamında, holdinge bağlı şirketlerin bazı eski yöneticileri, menkul ve gayri menkulleri menfaatleri doğrultusunda kullanmakla suçlanıyor.

Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü geçtiğimiz mart ayında mali müfettiş, gümrük müfettişleri ve yeminli murakıplarla işbirliği yaparak 11 bin 80 ortaklı battığı açıklanan Endüstri Holding'e yönelik bir operasyon düzenledi.

Eşzamanlı olarak Konya, İstanbul, Ankara, İzmir ve Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen operasyonlarda, çıkar amaçlı suç örgütleriyle işbirliği yapan, holdingi dolandıran ve parasını kendi menfaatleri doğrultusunda kullandığı öne sürülen 34 kişi yakalandı.

Aralarında holdingin eski başkanı Mustafa Ertekin'in de bulunduğu bazı yöneticilerin çoğu yurt dışındaki gurbetçilerden toplanan paraları, Sudan'da ALM isimli bir şirket kurmak ve Almanya'da çeşitli firmalardan hurda makineler almak gibi yöntemlerle yurt dışına kaçırmaya çalışmakla suçlanıyor.

İddialar arasında, holdingin denetimini ele geçirmek istediği öne sürülen eski yöneticilerin, bu amaçla, çıkar amaçlı suç örgütlerini kullanarak baskı, sindirme ve yıldırma politikası uyguladığı da bulunuyor.

Eski yöneticilerin karşılıklı anlaşmayla birbirlerine senet verdikleri, bu şekilde şirketleri borçlandırarak, haksız haciz işlemleriyle kazanç sağladıkları da iddialar arasında yer alıyor. Mart ayında düzenlenen operasyonlarda 21 kişi tutuklanarak, cezaevlerine gönderildi.

Yetkililer, bugün, holding yönetim kurulu başkanı Ali Altunbaş'ın da aralarında bulunduğu 5 kişinin gözaltına alınmasının, Endüstri Holding ile ilgili dosyanın kapatılmadığının en açık göstergesi olduğunu söyledi.

Yapılan dolandırıcılıkların, usulsüzlüklerin üzerine gidileceğini belirten yetkililer, soruşturma kapsamında aranan kişilerin ve suç örgütü üyelerinin olduğunu kaydetti.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 PKK'nın top mermisine imha
 Eşine kalbini verdi şimdi de böbreğini!
 Belki gazetede görür de bize mektup yazarlar
 Kürşat Yılmaz, Tuğba Özay'ın evinde bulundu
 'Yasemin Bozkurt da yargılansın'
 Adli Tıp'ta sürpriz görev değişimi
 Ayrılın vururum
 Sultanahmet'te define aradılar
 Çöp kamyonu ezdi
 İşte şimdi olmaları gereken yerdeler
 Şimdi olmaları gereken yerdeler
 Seks yapın, her daim genç kalın
 Adliye binasında korkutan yangın
 Plastik mutfak malzemelerine dikkat!
REHA MUHTAR
Çocuğumun annesine teşekkürlerimle...
Bugün çok değişik...
EMRE AKÖZ
Tarzan zor durumda
Soykırım meselesi niye bu kadar dal...
MEHMET BARLAS
Meğer koca AB'nin bir "B Planı" yokmuş
Fransızlar AB'ye...
HINCAL ULUÇ
Fatih'in izinde, Heykel Sokağı..
Tamamen tesadüftü,...
SAVAŞ AY
Onlar erdi muradına!..
Oğlan bizim, kız bizim...
REFİK DURBAŞ
Bilmeyen, neyi öğretir?
Öğretim görevlisi Sayın Uzman...
Bir dakika bile tutmam
Bir dakika bile tutmam
Pierre, SABAH'ın "Yönetime ne yapmasını önerirsin" sorusuna şok yanıt...
Florya'da kavga
Florya'da kavga
Hagi, "Kayseri'deki cep olayı sonrası davayı siz açtırttınız" diyerek...
Şüpheyi bırakın birlikte çalışalım
Bush'un Ortadoğu siyaseti meyve verip bölge değişmeye başlayınca,...
Ercan'da kahraman gibi karşılandılar
AKP İstanbul Milletvekili Bağış'ın eşlik ettiği ABD Kongre heyeti...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu