kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Reyting yarışına yazın da devam!
Reyting yarışına yazın da devam!

Ekim-haziran ayları arasındaki yayın döneminde amansız rekabete giren televizyonların yaz tatili geleneği son buluyor. Televizyon kanallarının kış boyunca şov programları ve dizilerle sürdürdüğü yarış artık yaz aylarında da devam edecek.

Eski televizyon yöneticilerinin "Televizyon seyircisi yazın Reina'larda eğleniyor, televizyon izlemiyor. Bu yüzden tekrarlarla geçiştirelim" tezi artık çürüdü. Her sezon sonbaharda başlayıp yaz başında biten bir yayın dönemi süreci belirleyen televizyonlar, kış ayları boyunca sürdürdükleri rekabeti haziran ayında tamamen bırakarak ölüm sessizliğine bürünüyordu. Ancak geçen yıl yaz tatilini kısa geçiren televizyon kanallarının sezona iyi başlaması ve öyle devam etmesi, yöneticileri bu yıl biraz önlem almaya itmiş görünüyor. Zira televizyon, milyonlarca insanın en önemli eğlence kaynağı olmayı sürdürüyor. Yaz tatillerinde bile...

SEZON ERKEN BAŞLAYACAK
Yaz döneminde ara verilen ve yeni sezonu eylül, hatta ekim ayında açan dizilerin yeni bölümleri, artık yaz ortasında izleyiciyle yeniden buluşacak. Örneğin haziran ayı ortasında tatile girecek olan Haziran Gecesi, temmuz ayı sonunda yeni bölümleriyle tekrar ekrana gelmeye başlayacak. Aliye, Hayat Bilgisi, Avrupa Yakası gibi diziler de aynı şekilde kısa tatiller yapacak. atv'nin sevilen dizilerinden Melekler Adası ise ağustos ayının sonuna kadar yeni bölümleriyle ekrana gelmeye devam edecek.

atv'DEN YENİ DİZİLER
Başrolünü Tan Sağtürk ile Yeşim Büber'in paylaştığı 'Dolunay' adlı yeni dizi, yaz sezonunda atv ekranlarında izleyiciyle buluşacak. 'Bir İstanbul Masalı'nda Selim-Esma aşkının arasına giren ressam Derya rolündeki Dolunay Soysert ise 'Kırık Kalpler Durağı' adlı sit-com'un başrol oyuncusu olarak yaz ekranında yerini alacak. 'Ateşli Topraklar' adındaki yeni dizi ise atv yöneticilerinin yaz ekranı için düşündüğü projeler arasında bulunuyor. Bu arada Hamdi Alkan da 'Yumurcaklar Kampı' adlı yeni bir çocuk dizisi ile ekranlara dönmeye hazırlanıyor. Yaz ayları boyunca Show TV'de ekrana gelen Mehmet Ali Erbil'in programı, Kanal D'de ekrana gelen Zaga ve sevilen çocuk dizilerinden 'Sihirli Annem' seyircisiyle buluşmaya devam edecek. Kanal D'de yaz aylarında ekrana gelecek olan dizilerden bir yenisi ise Derya Alabora'nın başrolünde oynayacağı 'Aşk Her Yaşta' olacak. Show TV'nin gözden çıkardığı ve başrolünü Emre Altuğ'un oynadığı 'Sensiz Olmuyor' ise Kanal D'nin yaz dizisi olarak transfer ettiği diziler arasında bulunuyor. Star TV ekranlarının yaz bombalarından biri ise aralıksız olarak devam edecek olan İBO Show olacak.

NTV'DEN GÜZELLİK YARIŞMASI
Yaz yayın döneminin en ilginç olayına ise haber kanalı olarak bilinen NTV imza atacak. Son bir yıldan bu yana yayın çizgisini haber odaklı olmaktan çıkaran NTV, 31 Mayıs gecesi yapılacak olan Miss Universe adlı Kainat Güzellik Yarışması'nı canlı olarak yayınlayacak. Bu kararını "Ekranda Yaz Keyfi" sloganıyla duyuran kanal, bir güzellik yarışmasını canlı olarak yayınlayan haber kanalı olarak da tarihe geçecek.

IŞIN KARACA'DAN X-LARGE ŞOV
İkinci albümüyle pop müzikteki yerini sağlamlaştıran Işın Karaca da bu yaz TV'ye el atacak isimler arasında bulunuyor. Bir süredir yeni bir sinema filminde oyunculuk yapmanın hazırlıklarında olan Işın Karaca, müzik dışındaki çalışmaları arasına bu yaz televizyonu da ekleyecek. Karaca, kendi hazırlayacağı X-Large Şov adlı programla ünlü konuklarını ağırlayacak, skeçlerde oynayacak, müzik dünyasından haberler verecek. Sanatçı, yazın ekrana gelmesi planlanan program için televizyon kanallarıyla görüşmelerini sürdürüyor. Program için en güçlü aday ise ShowTV.

BÜLENT İPEK / MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Dağdan aslan gibi kız gelecek döne döne
 Mutfağınızın bir tarzı olsun
 Hormonların suçu
 Dertli çifte 'aşk'ı sorduk
 Aliye'de ikinci bahar zamanı
 "Her aktörün oynamak istediği rolü oynayacağım"
 Kahraman külot 'g-string'e karşı
 O şimdi Türkiye'de popüler bir isim oldu
 Gizli cennetler yıldız kaynıyor
 Vay Kaynanam Vay!
 Dekoratif kamp ürünleriyle kamp keyfi
 Ahşap objeden dikiş kutusuna
 Eski eşini geri istiyor
 Trombon ve akordeon ustası Babylon'da
 Salonlarda yaz ferahlığı
 Üvey anneye ihanet
HAKAN & UTKU
Viagra körlüğü
Kalp ilacı olarak ortaya çıktı. Sonra...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Patlıcanlı pilav
Patlıcanları...
Türk insanında atalarından gelen 'iyi kolesterol eksikliği' var
Türk insanında atalarından gelen 'iyi kolesterol eksikliği' var
Kolesterol seviyemizde kalıtsal özelliklerin, yaşın, cinsiyetin ve...
Ünlü İngiliz besteci Tavener, Reina'ya bayıldı
Ünlü İngiliz besteci Tavener, Reina'ya bayıldı
11 Eylül saldırılarından sonra tasavvuf müziği yapmaya başlayan...
Gülhane ruhunu Bayrampaşa'da Ferdi coşturacak
Gülhane ruhunu Bayrampaşa'da Ferdi coşturacak
Seyirciler arasında çıkan kavgalarıyla, kendini jiletleyen gençlerle...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.