kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kampüste eğlence var
Üniversitelerde şenlik başladı

Üniversitelilerin bütün yıl boyunca iple çektiği şenlik günleri başladı. Hemen her üniversitede düzenlenen cıvıl cıvıl etkinliklerde ünlü grupların konserleri dikkat çekiyor


Kampüste eğlence var

Üniversite öğrencisi olmanın en güzel taraflarından biri mayıs ayında düzenlenen bahar şenliklerini beklemektir. Havaların güzelleşmesiyle gençler de yerinde duramaz, düzenlenen etkinliklerle bütün bir yılın stresi atılır. İşte kampüslerde yılın en güzel zamanı başladı. Türkiye çapında pek çok üniversite tiyatro gösterilerinden konserlere kadar pek çok etkinlik düzenliyor. Üstelik birkaç üniversite dışında bu etkinliklere katılmak için o okulun öğrencisi olmak da gerekmiyor. Bu yılki şenlikler arasında en uzun ve kapsamlı olanlarından birini Marmara Üniversitesi, 16-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştiriyor. Göztepe, Haydarpaşa, Anadolu Hisarı ve Bahçelievler olmak üzere dört ayrı kampüste gerçekleştirilecek olan şenlik alanlarında yiyecek içecek üniteleri, tanıtım ve hediyelik eşya standları bulunuyor. Spor salonlarında spor ve dans gösterileri yapılacak. Gece ise Mor ve Ötesi konseri var. 24 Mayıs'ta Haydarpaşa kampüsünde ise iki efsane grup, Bulutsuzluk Özlemi ve Moğollar sahne alıyor. Şenlikteki son iki konserden biri olan Feridun Düzağaç konseri, 26 mayıs gecesinde Göztepe'de gerçekleştirilecek. Son gece ise gençler MFÖ'nün şarkılarıyla coşacak.

GÜNDÜZ OYUNLAR VAR
Yıldız Teknik Üniversitesi'nin 16- 21 Mayıs günlerindeki 9. Bahar Şenlikleri programında, son derece eğlenceli etkinlikler var. Açık alanda düzenlenen ebru, fotoğraf ve karikatür sergilerinin yanı sıra pazartesi Teoman, salı Bulutsuzluk Özlemi, çarşamba Manga, perşembe Nev, cuma Kurban konser verecek. Ayrıca sabah saatlerinde streetball turnuvaları ve şişme oyunlar yapılacak. Galatasaray Üniversitesi'nin Boğaz'a karşı düzenlediği 5. Kültür ve Sanat Festivali 16-19 Mayıs günleri arasında. İlk gün Atıf Yılmaz'la, ikinci gün Yavuz Turgul'la söyleşi yapılacak. Son gün Sertab Erener konseri var. Sabancı Üniversitesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenecek Bahar Şenlikleri ise 28 Mayıs günü yapılacak. Gün boyunca karting, paintball, insan langırtı, jumper, bungee run, halat çekme, çim voleybolu gibi ödüllü oyunlarla eğlencenin sınırları zorlanacak. Gece programı ise saat 18.30'da Ata Demirer'in stand up gösterisiyle başlıyor. İlerleyen saatlerde ise Sezen Aksu sahne alıyor. Koç Üniversitesi'nin 21 Mayıs'ta düzenlediği festival, 12.00'dan itibaren pek çok oyuna sahne olacak. 20.00'dan itibaren Gripin, Göksel, Sertab Erener ve Hande Yener konserlerle gençleri coşturacak. Şenlikler Rumeli Feneri kampüsünde. Boğaziçi Üniversitesi'nin Sanat Bayramı ise 16-24 Mayıs arasında. Pek çok sergi ve konserin düzenleneceği etkinliklerin yanı sıra 23 Haziran'da da Boğaziçi Üniversitesi'nin olimpiyatları olarak değerlendirilen SporFest'05 var. Bilgi Üniversitesi'nin geleneksel bahar festivali Mayfest, 28 Haziran'da Parkorman'da yapılıyor. Gün boyunca animasyon ve dans gösterilerinin olacağı şenlikte Serdar Ortaç, Kargo, Manga ve Göksel konserleri yapılacak. ODTÜ'nün 19. Uluslararası Bahar Şenliği programının son günü ise bugün. Kaleydoskop yapımı, atölye çalışması, dans atölyesi ve duvar tırmanışı şenliği gibi etkinliklerin yapılacağı şenlikte 19.30'da Nev konser verecek. 9 Eylül ve Ege Üniversitesi'ndeki festivaller ise aynı tarihte, yani 23 mayısta başlıyor.

Ece Koçal

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Erkekler egoist, kadınlar masum
 Prenses sinema aşkıyla anılacak
 Bu yaz yine ayrılık var
 Erkek divalar
 Dersler şimdi denizde ve dağda
 Dışarı Çıkmadan Önce
 7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?
 Kitapçıdan diplomasi zaferi
 Hiçbir Amerikalı star Türkiye'ye gelmek istemedi
 Geleceğin ressamları
 Elektronik para kontörle geliyor
 İstanbul'u geziyorum kuşlar arasında
 Çocuğunuz bir abur cubur canavarı mı?
 141 yıllık sürgün hikayesi
 Starların yoksul günleri
 İstanbul'da kahve içmek bile ayrı keyif
 Beşiktaş'ı şampiyon yapan Dişi Kartallar
 Birçok zengin geçmişinden rahatsız oluyor
 Şehrin içinde sporla iç içe
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Elini uzatır mı bir daha?
Kendi gazetemde bile yüzümü...
Şarap peynir flörtü
Tuz oranı yüksek olan Türk peynirlerine en iyi uyum sağlayanlar dömisek ve...
Zaman akıyor
Balzac, "Otuz yaş kadını" adlı romanında "orta yaş"a geçişi anlatır. Ama onun...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.