kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mutlu: Doping kullanmadım

Bulgaristan'ın Varna kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası sonrası yapılan doping testlerinde (A) numunesi pozitif çıkan Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu rekortmen milli halterci Halil Mutlu, ''Olmamam gereken bir pozisyondayım'' dedi.

TSYD Ankara Şubesi'nde federasyon başkanı Dr.Hasan Akkuş ve Dr.Kaya Livanelioğlu ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Halil Mutlu, duygusal anlar yaşadı.

22 yıldır halter sporunun içinde bulunduğunu, Türkiye'nin sporcusuolduğunu ve kendisine olanakları tüm bu ülkenin verdiğini ifade eden Mutlu, ''Adı geçen maddeyi kullanacak kadar salak değilim. Katıldığım şampiyonaların biri dışında hepsinde altın madalya aldım. Bu illeti hayatım boyunca kullanmadım, en zor anlarımda dahi. Ben bir şampiyonum. Her gittiğim yerde kontrole gireceğimi bile bile nasıl kullanırım'' diye konuştu.

GÖZYAŞLARI

Mutlu, 2003 yılındaki Avrupa Şampiyonası'ndan 1.5 ay önce 28 yaşındaki yengesini, hemen ardından 31 yaşındaki ağabeyini yitirdiğinive 1.5 yıl süren sakatlığı sonrasında, spora dönmesi çok zorken olanaksızı başardığını vurgulayan Mutlu, bu cümleleri kurarken göz yaşlarını tutamadı.

Tüm bu zor dönemlerinde dahi yasaklı madde kullanmadığını vurgulayan Mutlu, ''Milli formamla karşınıza çıkmak isterdim, ancak suçlanıyorum. Aklanana kadar da giymeyeceğim. Bu durumdan kurtulunca da o formayı ve bayrağı en üst seviyeye çıkarmak için tekrar çalışacağım'' dedi.

Mutlu, üretilen komplo teorileriyle ilgili olarak, kendinden bile kuşkulandığını, kimseye bir suçlamada bulunamayacağını belirterek, kamplarda eskiden arkadaşlarımdan çay isteyebilirken, şu anda kendi çayını kendisinin aldığını söyledi. Milli sporcu, bu tip bir olayın kendisi gibi deneyimli bir sporcunun başına gelmesinin herkese bir ders vermesi gerektiğini vurguladı.

NAİM SÜLEYMANOĞLU'NA SİTEM

Mutlu, ''Cep Herkülü'' lakaplı Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu'na da sitem etti.Süleymanoğlu'nun, bir televizyon programında ''6 ay ceza alır'' biçimindeki açıklamasını değerlendiren Mutlu, ''Naim'den (Kendimden nekadar eminsem, Halil'den de o kadar eminim) demesini beklerdim'' dedi.

BAŞKANIN TEPKİSİ

Mutlu'ya komplo kurulduğu biçimindeki teorilere federasyon olarak destek verme gibi bir düşüncelerinin olamayacağını belirten Halter Federasyonu Başkanı Dr.Hasan Akkuş da, ''Halil, bu maddeyi bilerek almış olamaz. Eğer camiada komplo yapan biri varsa ve bu tespit edilirse bunun bayrak yakmaktan farkı yoktur'' dedi. Halil gibi bir sporcunun başına bu tip bir olayın gelmesinin, tehlikenin her zaman mevcut olduğunu kanıtladığını vurgulayan Akkuş, ''Herkes komplo diyebilir, Halil de diyebilir, ama biz federasyon olarak (B) numunesi açılmadan net birşey söyleyemeyiz. Bünyemizdeki soruşturma da sürüyor. Konuyu her açıdan inceliyoruz'' diye konuştu.Akkuş, Avrupa Şampiyonası öncesi Dünya Anti-Doping Ajansı (WADA) yetkililerinin kontrole gelmediğini, Avrupa ve Dünya Gençler Şampiyonası öncesi toplam 36 sporcunun Türkiye Doping Kontrol Merkezi'nde teste tabi tutulduğunu açıkladı. Akkuş, Mutlu'nun kontrole girmemesiyle ilgili kararı teknik heyetin aldığını sözlerine ekledi.

DOKTOR YORUMU

Basın toplantısına katılan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü doktorlarından Kaya Livanelioğlu da, ''Halil'in bu maddeyi kullanması bana anlamsız geliyor'' dedi. A numunesinde çıkan ''Nandrolone'' isimli anabolic steroid sınıfına giren yasaklı maddenin, halter dışındaki branşlarda kötü amaçlı kullanılabilen bir madde olduğuna dikkati çeken Livanelioğlu, ''Uzun süre vücuttan atılamayan ve çok çabuk tespit edilebilen bir madde. Bu maddenin kullanımı, resmen spor hayatını tehlikeye atmaktır'' diye konuştu.(B) numunesinin açılmasını uluslararası federasyondan isteyeceklerini açıklayan Livanelioğlu, Mutlu'nun antrenman döneminde kullandığı enerji içeceklerini kontrolden geçirdiklerini ve hepsinin temiz çıktığını sözlerine ekledi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Konyaspor: 4 Fenerbahçe: 2
 G.Saray Ribery'i aldı
 2012 oyum sizin
 Eşine Rolex kaybetti
 Kuş sorunu
 Fener'e eleme yok
 Kral gidiyor mu?
 Altın Makas
 Avrupa aşkına Nobre de yolcu
 Wade'nin 40 sayısı işi bitirdi
 Tezeta'ya oyun direkten döndü
 Fenerbahçe'ye Tanrı yardımı
 En büyük transfer Carew
 Seyrantepe'ye Yıldırım düştü
 Halil için alarm!
 Kartal'a Efes
 Haber hattı
 maksat spor olsun
REHA MUHTAR
Milan ders aldı
Sampiyonlar Ligi finalinin tanıtımımıza...
KAZIM KANAT
Beşiktaş'a ihanet ettiniz!
Beşiktaşlı duruşu ihanete...
RECEP GİRGİN
Eyvah! İşler karıştı
TJK'da işler iyi gitmiyor.
Nâzım Hikmet hâlâ 'vatan hainliği'ne devam ediyor!
Nâzım Hikmet hâlâ 'vatan hainliği'ne devam ediyor!
Milas Anadolu Lisesi'nde düzenlenen şiir dinletisinde Nâzım Hikmet'in...
Belediye Başkanı'nı ölüme telefon götürdü
Belediye Başkanı'nı ölüme telefon götürdü
Mersin'in Atakent Beldesi Belediye Başkanı Fevzi Doğan, kahvede...
Şermin Cannes'ı büyüledi
Şermin Cannes'ı büyüledi
Dünya yıldızlarının akın ettiği 58'inci Cannes Film Festivali'nde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu