kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin

Portakallı kereviz salatası
(6 kişilik)
*
1 kg. kereviz
* 1 elma
* 1 portakalın suyu
* 2 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı mayonez
* 1 su bardağı iri ceviz

Kerevizi soyup, limonlu unlu suya koyun ve 15 dakika bekletin. Ayrı bir kaseye yoğurt, portakal suyu, mayonez koyup, karıştırın ve içine elmayı, kerevizleri rendeleyin. Tekrar karıştırın. Dolapta bir saat bekletin. Servis yapmadan önce iri dövülmüş cevizleri koyun.

Sütlü hindi
* 1 tabak hindi göğüs kuşbaşı
* 5 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet büyük boy soğan (halka doğranmış)
* 100 gram mantar (4'e bölünmüş)
* 1 çorba kaşığı nişasta
* 2 adet büyük boy patates (1 cm. halka doğranmış)
* 1,5 su bardağı süt (kaynar)
* 1 çay kaşığı köri
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı yenibahar
* 1 çay kaşığı karabiber

Isıtılmış 4 çorba kaşığı yağda soğanları yumuşayıncaya kadar soteleyin. Mantarları katıp, hızlı ateşte karıştıra karıştıra suyunu çekinceye kadar sotelemeye devam edin. Mantarlı karışım ılınınca içine etleri, nişasta, köri, kimyon, yenibahar ve karabiberi de katıp, harmanlayın. Kalan zeytinyağı ile fırın kabını yağlayın, patatesleri iki sıra olarak dizin. Üzerine baharatlı et karışımını yayın. Etlerin üzerine kaynar sütü gezdirip, önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tiramisu Tiramisu
(6 kişilik)
*
1 adet hazır pasta keki
* 1 su bardağı sıcak su
* 2 çorba kaşığı tozşeker
* 1 çorba kaşığı nescafe
* 2.5 su bardağı süt
* 2 yumurta sarısı
* 2 çay bardağı şeker
* 1 kutu labne peynir
* 2 çorba kaşığı un
* 1 paket vanilya
* 1 çorba kaşığı kakao

Pasta kekini servis tabağına alın. Sıcak suda nescafeyi, 2 kaşık şekeri eritin ve kekin üzerine gezdirin. Tencerede süt, şeker, un ve yumurta sarısını karıştırın. Ağır ateşte göz göz olana kadar pişirin. Ateşten alın, labne peynirini ekleyin ve 15 dakika mikserle çırpın. Hazırladığınız karışımı kekin üzerine dökün. Bir gece buzdolabında beklettikten sonra üzerine kakao serperek servis yapın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 26-05-2005
 Lezzet Güneşi   / 25-05-2005
 Lezzet Güneşi   / 24-05-2005
 Lezzet Güneşi   / 23-05-2005
 Vişneli cheesecake Vişneli cheesecake   / 22-05-2005
 Başak salatası   / 21-05-2005
 Lezzet Güneşi   / 19-05-2005
 Lezzet Güneşi   / 18-05-2005
 Lezzet Güneşi   / 17-05-2005
 Sebzeli bohça   / 16-05-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Yandım Allah yandım yandırma beni, solaryuma gitmeden...
HAKAN & UTKU
Şu sıralar makbul muteber bir insan olmak...
AYŞE TÜTER
Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle...
Sperm mıknatısı ile ayrıştırılan spermler gebelik oranını artırıyor
Sperm mıknatısı ile ayrıştırılan spermler gebelik oranını artırıyor
Sağlıklı bir erkekte bile, yüzde 30-40 oranında sağlıksız sperm...
Türk kadını menopozu bilmiyor
Türk kadını menopozu bilmiyor
Alman Schering İlaç'ın Türk kadınlarının menopoz konusundaki...
Ne şarkıcılıktan ne oyunculuktan vazgeçebilirim
Ne şarkıcılıktan ne oyunculuktan vazgeçebilirim
Yeşim Salkım'ı şu günlerde yine oyunculuk heyecanı sardı.
Beni Atoori icralık oldu!
Beni Atoori icralık oldu!
Bir türlü 'motor' diyemeyen 'Gılgamış' filminin akıbeti tam...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.