kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bakan Çiçek'in tepkisi konferans erteletti
Çiçek erteletti

Bakan, 'Ermeni' konferansını "hıyanet" diye tanımlayınca rektörlük iptal kararı aldı.

Adalet Bakanı Çiçek, Boğaziçi Üniversitesi'nde bugün yapılacak "Osmanlı Ermenileri" konferansına sert tepki gösterdi: Bu, Türk milletini arkadan hançerlemektir.

ELEŞTİRİ ETKİLİ OLDU
Çiçek'in çıkışının ardından üniversite şu açıklamayı yaptı: Bu şartlar altında ve doğurabileceği sonuçlar nedeniyle toplantıyı ertelemeyi uygun gördük.


Bakan Çiçek'in tepkisi konferans erteletti

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki Ermeni konferansı başta Çiçek olmak üzere Meclis'ten gelen tepkiler nedeniyle ertelendi. Çiçek, "Arkadan hançerliyorlar" dedi.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Boğaziçi Üniversitesi'nde (BÜ) yapılacak "Osmanlı Ermenileri" konulu konferansın tamamen "taraflı" ve "maksatlı" olduğunu belirterek, "Bu, Türk milletini arkadan hançerlemektir. Keşke dava açma yetkimi devretmeseydim" dedi. Çiçek'in bu sert tepkisinden birkaç saat sonra konferansın ertelendiği açıklandı. Boğaziçi, Bilgi ve Sabancı üniversitelerinin işbirliğiyle akademisyen ve aydınların Ermeni sorununu tartışacağı konferansa TBMM'den sert tepki geldi. CHP'li Şükrü Elekdağ ve AK Parti'li Ramazan Toprak dün Genel Kurul'da gündem dışı söz alarak BÜ'de bugün başlayacak Ermeni Konferansı'na tepkilerini dile getirdiler. Elekdağ, "Bilimsellik kisvesi altında" aslında Ermeni tezinin propagandasının yapıldığını ileri sürdü. Elekdağ, "Hazin olan, bu hain projeye Boğaziçi Üniversitesi'nin alet edilmesidir" dedi. AK Parti'li Toprak da, konferansı "akıllara ziyan yaklaşım" diye niteledi. Toprak, "Bu konferanstan Türk tezini çürüten Ermeni tezini savunan bir sonuç ortaya çıkarsa BÜ Rektörü kadar YÖK Başkanı'nın da sorumluluğu olacak" dedi.

"HIYANET DÖNEMİ"
Söz alan Adalet Bakanı Cemil Çiçek de hükümet olarak bu görüşlere katıldıklarını söyledi. "İktidar-muhalefet işbirliğinin böylesine milli bir meselede gündeme getirildiğini" ifade eden Çiçek şöyle dedi: "Milletçe, devletçe böyle bir yoğun çaba içindeyken bu çabaları arkadan hançerlemek ne anlama geliyor? Siz, o zaman falanca ülkenin parlamenterlerini nasıl ikna edeceksiniz? Bunlar pekala diyecek ki 'Siz, bizi ikna etmeyin, gidin Boğaziçi Üniversitesi'nde, Boğaz'a bakarak bu yalanları söyleyenleri ikna edin'. Dolayısıyla bu, Türk milletini arkadan hançerlemektir." Çiçek, üniversitelerin özerk ve özgür olduğunu belirtirken, "Ama dünyanın hiçbir yerinde özerklik ve özgürlük 'sorumsuzluk' olarak anlaşılamaz. Bu konferans büyük bir sorumsuzluk, büyük bir ciddiyetsizliktir" dedi. Çiçek sözlerine şöyle devam etti: "Hükümet olarak bir yetkimiz olsaydı gereğini yapardık. Keşke Adalet Bakanı olarak dava açma yetkisini devretmeseydim. YÖK ne yapacak merak ediyorum. BÜ ne yapacak onu merak ediyorum. Bu sorumsuzluk, bu ciddiyetsizlik, bu millete küfretme, bu milletin nüfuz cüzdanını taşıyanların bu milletin aleyhine propaganda yapma, hıyanet etme dönemini artık kapatmamız lazım."

BÜ: KAYGI VERİCİ
Çiçek'in bu sert tepkisinden birkaç saat sonra BÜ Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada konferansın ertelendiği belirtildi. BÜ'nün "ciddi ithamlarla karşı karşıya kaldığının üzüntüyle görüldüğü" belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Henüz gerçekleştirilmemiş bir konferansın içeriğiyle ilgili peşin hükümler öne sürülmesinin bir devlet üniversitesinin bilimsel özgürlüğünü zedeleyeceğinden kaygı duyuyoruz. Bu şartlar altında ve toplantıyı gerçekleştirmenin doğuracağı sonuçlar karşısında toplantının ertelenmesinin daha uygun olacağına karar verdiğimizi bildiririz"" denildi. Öte yandan hükümet kaynakları, Çiçek'in sözlerinin hükümetin tutumunu yansıtmadığını, Bakanlar Kurulu'nda bu konuda bir uzlaşı olmadığını söyledi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 AB kaptanı Babacan
 'Meclis çoğunluğu her şey değil'
 Ağar: Kapımız herkese açık
 Ağzı sıkı, temkinli, sabırlı ve güvenilir
 Ramallah'da DEHAP sürprizi
 RTÜK değişikliği için ilk tur tamam
 Taner'e suçlama
MUHARREM SARIKAYA
Köşk'ün Babacan vetosu...
Türkiye adına Avrupa Birliği...
YAVUZ DONAT
Bir kavuk devrilirken...
Sosyal demokratların kalesi...
İstanbul'da futbol karnavalı başladı
Şampiyonlar Ligi finalini izlemek üzere İstanbul'a gelen binlerce AC...
'Ne olur bizi öldürmeyin'
Dehşetin tanığı Hanifi Koca kayalıklardan atılan üç çocuğun 'Ne olur...
Derin devlet diye bir şey yoktur
Derin devlet diye bir şey yoktur
MHP Lideri Bahçeli derin devlet tartışmalarının eski siyasetçilerin...
Ağzından yel alsın Mr. Huntington!
Ağzından yel alsın Mr. Huntington!
'Medeniyetler Çatışması' isimli kitabıyla tartışma yaratan ABD'li...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu