kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Canımın yarısı gitti'
'Başka çocuklar ölmesin'

Elveda kızım

Bir annenin en acı anı... Bademcik ameliyatında beyin ölümü gerçekleşen kızı için yana yana 'fişini çekin' dedi.

Almanya'nın Witten kentinde yaşayan Kösedağ ailesinin büyük dramı, altı yaşındaki kızları Melisa'nın kulak ağrılarıyla başladı. Alman doktor "bademcikten" dedi ve küçük kızı ameliyat etti. Üç gün her şey iyiydi. Ama...

KANAMADAN SONRA BİTKİSEL HAYATA GİRDİ
Aniden kanama başladı. Melisa yeniden ameliyata alındı. "Merak etmeyin iyileşecek" dendi ama peş peşe gelen kanamalardan sonra Melisa bitkisel hayata girdi. Sonra doktorlar ailenin karşısına "Beyin ölümü gerçekleşti" haberiyle geldi.

"KIZIMIZIN RUHU ÇOKTAN CENNETE GİTMİŞTİ"
Kızları daha fazla acı çekmesin diye ailesi yaşam destek ünitesinden çıkması kararını imzaladı. Anne Zeynep Kösedağ o anı "Son kez öptük onu. Kızımızın ruhu çoktan cennete gitmişti" diye anlattı.


'Canımın yarısı gitti'

Eşi ile birlikte, bademcik ameliyatının ardından komaya giren ve beyin ölümü gerçekleşen altı yaşındaki kızı Melisa'nın "Fişinin çekilmesi" kararını veren Zeynep Kösedağ'ın gözyaşı dinmiyor.

Türkiye'den çok uzaklarda, Almanya'nın Witten kentinde bir Türk ailenin evine düşen ateş günlerdir sönmüyor. Kösedağlar, geçirdiği bademcik ameliyatının ardından bitkisel hayata giren ve fişinin çekilmesiyle sonsuz yolculuğuna çıkan altı yaşındaki kızları Melisa için ağlıyor. Daha önce de benzeri vakalar nedeniyle iki kez mahkemeye verilmiş ve iki hastasının ölümü, bir hastasının da sakat kalmasıyla suçlanmış Dr. Klaus Peter Tillmann'ı tanıdıkları güne lanet ederek...

'GÜVENİLİR BİR DOKTORDU'
Sivaslı Kösedağ çifti dokuz yıl önce evlenip Almanya'ya yerleşti. İlk çocukları Melisa altı yıl önce doğdu. Ardından da Dilara geldi. Tek sorunları Melisa'nın sık sık hastalanmasıydı. Bir yıl sonra okula başlayacaktı ve en ufak bir şeyde boğazları şişiyor, yatak döşek yatıyordu. Zeynep Kösedağ kızının 25 Nisan'da yine benzer belirtilerle başlayan yolculuğunu şöyle anlatıyor her anını yeniden yaşayarak: "Her şey Melisa'nın kulak ağrısıyla başladı. Kulak-burun-boğaz uzmanı Dr. Tillmann'a gittik. Melisa'nın kulağında iltihap ve bademciklerinde de büyüme olduğu ortaya çıktı. Doktor bize okula başlamadan Melisa'nın bademciklerinin alınması gerektiğini söyledi. Kızım hoplaya zıplaya gitti ameliyata. O zaman Dr. Tillmann'dan yana hiçbir endişem yoktu ve iyi bir doktor olarak tanınıyordu"

ÜÇÜNCÜ GECE KANAMA BAŞLADI
Melisa 27 Nisan'da Witten Marien Hastanesi'nde ameliyat oldu.HAKKINDA ÇOK İDDİA VAR Melisa’nın doktoru Klaus Peter Tillmann’ın  mahkemece suçlu bulunmasa da şimdiye kadar 113 çocuk hastasından 83’ünün ameliyatında başarısız olduğu iddia ediliyor. Kösedağlar mücadeleye devam edeceklerini ve başka çocukların da ölmesini engellemek için çaba göstereceklerini belirtiyorlar.Hiçbir sorunu yoktu. Ancak 30 Nisan gecesi her şey değişti. Kanama başladı. Geceyarısı ikinci bir ameliyata alındı. Zeynep Kösedağ o günü de gözyaşları içinde anlatıyor; "Merak edilecek bir şey yok durumu iyi diyorlardı. 1 Mayıs'ta şiddetli bir kanama olunca Melisa'yı Bochum Elisabeth Hastanesi'ne sevk ettiler. Atardamarında çatlak ve zedelenme tespit edildi. Tillmann 'Bir daha kanama olmaz, zaten hiç olmaması gerekirdi' dedi. Oysa Melisa bir kanama daha geçirdi ve bu kanama hepsinden daha şiddetliydi"

ARTIK MAKİNEYE BAĞLIYDI
O günleri bir türlü unutamıyor Zeynep Kösedağ. "Son kanamasında Marien ve Elisabeth Hastanesi'nden gelen doktorlar atardamarını tekrar ameliyat etti. Ama o gün kızım kan kaybından bitkisel hayata girdi" diye anlatıyor kızının son günlerini. Sonra doktorlar çağırıp, "Tamam" demişler. "Hiçbir yaşam umudu kalmadı. O artık öldü..." Zeynep Kösedağ, "Doktorlar Almanya'da hastanın tamamen öldüğünü ispat etmek zorunda. Bize beyin hücrelerinin öldüğünü, kan dolaşımının makinelere bağlandığını anlattılar. Melisa artık orada değildi" diye dile getiriyor yaşadığı acıyı. Melisa 12 Mayıs'ta yaşam destek ünitesinden ayrıldı. Kösedağlar, "Ölüm kararını vermek o kadar zordu ki. Yaşam destek ünitesinden ayrılırken, yanıbaşındaydık. Onu son kez öptük, ama ruhu çoktan cennete gitmişti" diyor.

Nazlı GÜVEN


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 'Parayı veren fotoğrafı çeker'
 Londra'da ölü bulundu
 Delirten reçeteler...
 Ünlü top model İstanbul'a geldi
 Jedi kılıcı örümcek ağına takıldı
 Reina sezonu bu akşam açıyor
 İranlı güzelden önce çarşaf sonra mayo
 Eski eş dehşeti
REHA MUHTAR
MİT ve gazeteciler...
Adı MİT...
Açılımı Milli...
EMRE AKÖZ
Sarı-lacivertli fıkra
Dün Fenerbahçe taraftarları şu...
SAVAŞ AY
Elemterefiş kem gözlere şiş!..
Maça gidiyordum, önce...
HINCAL ULUÇ
Sıtkı Usta ile Frigya yürüyüşü..
Frigler'in dünyasını...
MEHMET BARLAS
Emine Erdoğan başka şeyler de söyleyebilirdi
Başbakan...
Fener forever
Fener forever
Fenerbahçe Başkanı Yıldırım, "2010'dan önce dördüncü yıldızı takmak...
Şampiyonlukta payım az!
Şampiyonlukta payım az!
Anelka, L'Equipe gazetesine "Şampiyonluk sevincini arkadaşlarım kadar...
Gönül: Alternatifimiz yok
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, uluslararası bir dergiye yaptığı...
Peres: AB üyeliğiniz için Avrupa turuna çıkarım
Sosyalist Enternasyonal toplantısı için İsrail'de bulunan CHP Genel...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu