kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bir ünlüler geçidi bir güzellik şöleni
Bir ünlüler geçidi bir güzellik şöleni


Cannes, Amerikalılar'ın 'glamour- çekicilik' dedikleri cilalı ve parlak fasadla, sinema sanatının gerçek kriterlerini buluşturan büyük bir platformdu yine... Bu forumda, düzeyli bir şeyler yapmış olmak kaydıyla her şeye, herkese yer vardı.

Cannes 2005, hem sinema sanatı hem de gelip boy gösteren ünlüler açısından tam bir şölen gibi geçti. Tek eksiklik, eskisi gibi sahilde soyunup vücut sergileyen yıldız adaylarıydı. Belki vardı, ama ilgi çekmedi. Bu artık eskimiş bir olaydı anlaşılan... Ama filmler iyiydi ve hemen tüm starlar Cannes'daydı. Jüride ünlü Sırp yönetmen Emir Kusturica'nın başkanlığı altında Salma Hayek, Javier Bardem gibi oyuncular, Agnes Varda ve Fatih Akın gibi yönetmenler, Nobel'li yazar Toni Morrison gibi ünlü sanatçılar vardı. En büyük olay 'Yıldız Savaşları'nın gösteriminde yaşandı. Cannes tarihinde az görülmüş bir görkem ve patırtı içinde, festival sarayı filmdeki kılıklara bürünmüş bir birlik tarafından işgal edildi. George Lucas, Natalie Portman, Samuel L. Jackson, Hayden Christensen gibi ünlüler, çılgın bir kalabalık tarafından dakikalarca alkışlandı. Ve sinema tarihinin tüm rekorlarını altüst etmeye aday gemi, Cannes limanından yola çıktı... Üstelik George Lucas'ın Bush karşıtı politik sözleriyle farklı bir rüzgarı da arkasına alarak...

ROURKE'UN AHI GİTMİŞ VAHI KALMIŞ!
Woody Allen hayatında ilk kez Cannes'a geldi ve çok alkış aldı. Amerikan sanatçılarından, Jim Jarmusch'un 'Kırık Çiçekler' filmiyle çok sempati toplayan büyük komedyen Bill Murray de, yanında filmin oyuncularından Sharon Stone, Tilda Swinton ve Julie Delpy'le gövde gösterisi yaptı. Baş döndürücü 'Sin City', yönetmeni Robert Rodriguez ve star oyuncuları Mickey Rourke, Clive Owen ve dilberleri Jessica Alba ve Britanny Murphy ile büyük ilgi topladı. Mickey Rourke'un onca içki ve uyuşturucu aleminden ve geçirdiği yüz ameliyatlarından sonra ahı gitmiş vahı kalmış denebilirdi!.. Kapanışta gösterilen 'Kromofobya' ise yine ünlüleri bir araya getirdi. Penelope Cruz göz kamaştırırken, Kristin Scott Thomas zarafetiyle ilgi topladı. Ayrıca Ralph Fiennes, Ben Chaplin, Damian Lewis gibi erkek ünlüler de olaya katıldı. İki ödül alan 'Üç Gömülme' filminin oyuncu-yönetmeni Tommy Lee Jones, 'Bir Şiddet Hikayesi'nin başarılı oyuncuları Vigo Mortensen ve William Hurt, son gün ortaya çıkıp ödülleri dağıtan geçen yılın Oscar'lı oyuncuları Morgan Freeman ve Hilary Swank, bir galada boy gösteren 'Umutsuz Ev Kadınları' serisinin seksi oyuncusu Eva Longoria, şu günlerde Cannes'da özel bir konser verecek olan Liza Minnelli, Çin sinemasının büyük yıldızı Gong Li, diğer sürpriz sanatçılar arasındaydı. Bu arada, Morgan Freeman'ın Cannes'da Fransız hükümetinden bir Legion d'Honneur nişanı aldığını da belirtelim. Festivalde Fransızlar da bol bol boy gösterdi. Emmanuelle Beart, Sabine Azema, Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Jeanne Moreau, Amira Casar, Michel Piccoli, Daniel Auteuil, sık sık karşılaştığımız diğer ünlüler arasındaydılar. Basın toplantıları adam almazken, akşam ve gece yapılan galalar, smokin mecburiyetine rağmen yine hıncahınç doldu. Cannes, Amerikalılar'ın 'glamour- çekicilik' dedikleri cilalı ve parlak fasadla, sinema sanatının gerçek kriterlerini buluşturan bir büyük platformdu yine... Bu forumda, düzeyli bir şeyler yapmış olmak kaydıyla her şeye, herkese yer vardı.

DÜNYA ÜNLÜLERİNİ BULUŞTURAN SİRK
Nitekim Irak'ın küçük bir köyünden gelen yönetmen Hiner Saleem de (önceki filmi 'Vodka Limon' şu sıralarda sinemalarımızda oynuyor), yeni filmi 'Sıfır Kilometre' ile festivalde yer aldı, baş oyuncusu, bir Türk sanatçısı olan Kürt kökenli Nazmi Kırık ise o ünlü kırmızı halıları çıkarken eğilip halıyı öptü. Çünkü Cannes bir büyük rüya, dünya ünlülerini buluşturan bir büyük sirkti. Ama onca ünlü arasında, hiç tanınmamış mütevazı kişilikler de orda kendilerine yer bulabildi. Yeter ki sanatın kendine özgü diliyle ve tüm insanlığa bir şeyler veren gerçek bir yapıtla ortaya atılmış olsunlar.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Tülin'in yanında su perisi gibiydim!
 Powertürk'te 'savaşa hayır' devam
 Bağlanmak zor
 Tümer Metin'in sade yaşam alanı
 Güvenli, sakin ve çocuklar için ideal
 Pikniğe giderken kap arama derdine son
 İznik çinileri Defne Koz ile hayat buluyor
 Sofranız, odanız, masanız renklensin
 Senaryomu gasp etti - Senaryo hep benimdi
 Türk gazeteciler kurtları anlatırken korkuyorlardı
HAKAN & UTKU
1 numaralı şişe nerede?
Coca-Cola zaten kafası karışık...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Püreli kebap
Patatesleri haşlayıp...
Tıp geç anneliğe izin veriyor: 40 yaştan sonra şansınız yüzde 25
Tıp geç anneliğe izin veriyor: 40 yaştan sonra şansınız yüzde 25
Uzmanlar kadınların ileri yaşlarda, hatta menopoz sonrasında bile...
Güler Sabancı'ya Cunda'da özel davet
Güler Sabancı'ya Cunda'da özel davet
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 8...
Flört ediyorlar!
Flört ediyorlar!
Etiler Şamdan'ın sahibi Mehmet Tuna ile Safran'ın sahibi Aslı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.