kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
  » Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Irak'ta şiddet dinmiyor

Irak'ın çeşitli kentlerinde intihar saldırıları düzenlenirken, Irak Başbakanı Caferi'nin danışmanı El Rubai öldürüldü. Bağdat'ta Amerikan ve Irak güçlerinin düzenlediği ortak operasyonda, 300 kadar direnişçinin yakalandığı bildirildi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ın kuzeyinde bir restoranın önünde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısının 7'ye yükseldiği bildirildi.

Hastane yetkilileri, Bağdat'ın Talibiya mahallesindeki Habayibna restoranın önünde öğle saatinde düzenlenen saldırıda yaralananların sayısının da 80'den fazla olduğunu kaydettiler.

Bir polis yetkilisi, polislerin çoğunlukla öğle yemeklerini saldırının düzenlendiği restoranda yediklerini belirtti. Bağdat'taki patlamada 3 kişinin öldüğü, 70'den fazla kişinin yaralandığı bildirilmişti.

CAFERİ'NİN DANIŞMANI ÖLDÜRÜLDÜ

Irak Başbakanı İbrahim Caferi'nin bakanlar kurulu danışmanlarından Vail El Rubai, Bağdat'ta düzenlenen silahlı saldırıda öldürüldü. Polis yetkilisi Mecid Zeki, El Rubai'nin bu sabah kentin Mansur bölgesinde öldürüldüğünü söyledi

300 DİRENİŞÇİ YAKALANDI

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Amerikan ve Irak güçlerinin düzenlediği ortak operasyonda, 300 kadar direnişçinin yakalandığı bildirildi.

Amerikan ordusunun açıklamasında, Bağdat'ın Ebu Garib bölgesinde halen devam eden operasyonda 285 kişinin tutsak edildiği belirtildi. Operasyonun, bölgedeki Ebu Garib cezaevi ve havalimanını merkeze bağlayan bir yola sık sık saldırı yapan militanlara karşı düzenlendiği kaydedildi.

Bunun dışında Amerikan güçlerinin dün Bağdat'ta 6 ayrı operasyon yaptığı, militan olduğundan şüphelenilen 22 kişiyi gözaltına aldığı ve silahlarla 6 milyon dolar ele geçirdiği bildirildi. AP ajansı, yaklaşık 2500 askerlik bir gücün operasyona katıldığı tahmininde bulunmuştu.

KERKÜK'TE SALDIRI: 5 ÖLÜ


Irak'ın kuzeyindeki Kerkük yakınlarında, patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırıda 5 kişi öldü. Polis, Tuz Hurmatu kasabasında düzenlenen saldırıda, Iraklı bir Kürt yetkilinin hedef alındığını, ayrıca 18 kişinin yaralandığını söyledi.
Hedef alınan kişinin, Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği yetkilisi Muhammed Mahmud Cigareti olduğu belirtildi. Cigareti, saldırıdan yara almadan kurtuldu.

SAMARRA'DA 3 İNTİHAR SALDIRISI

Irak'ın Samarra kentinde bu sabah 3 intihar saldırısı düzenlendi. Amerikan ordusundan yapılan açıklamada, saldırılarda kentteki Amerikan üssünün hedef alındığını ve 3 Amerikalı askerin yaralandığı bildirildi.

Binbaşı Richard Goldenberg, ilk iki saldırıda bomba yüklü araç kullanıldığını, üçüncü saldırının ise vücuduna patlayıcı yerleştirilen bir militanın kendisini havaya uçurduğunu söyledi. Golderberg, militanın, askerlerin açtığı ateşte vurulduğunu, ancak yine de patlayıcının pimini çekebildiğini kaydetti.

MUSUL'DA 3, TİKRİT'TE 1 AMERİKAN ASKERİ ÖLDÜ

Irak'ın kuzeyindeki Musul'da direnişçilerin düzenlediği iki ayrı saldırıda 3 Amerikan askeri öldü. Amerikan ordusundan yapılan açıklamada, dünkü saldırılarda bir askerin de yaralandığı belirtildi. Ordu, saldırılarla ilgili ayrıntılı bilgi vermedi.

Tikrit yakınlarında da dün bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda bir Amerikan askerinin öldüğü kaydedildi. Amerikan AP ajansına göre, Irak'ta savaşın başladığı Mart 2003'ten bu yana ölen Amerikan askerinin sayısı 1634'e çıktı.

İZZET İBRAHİM EL DURİ'NİN YEĞENİ YAKALANDI

Irak'ın Tikrit kentinde, Saddam Hüseyin rejiminin en çok aranan adamlarından İzzet İbrahim el Duri'nin yeğeni yakalandı.

Yetkililerin açıklamasında, Muthanna Şihab Ahmet El Duri'nin geçen hafta yakalandığı, El Duri'nin, eski rejimin Devrim Komuta Konseyi Başkan Yardımcısı İzzet İbrahim El Duri'nin yeğeni olduğu belirtildi.

Açıklamada, El Duri'nin Saddam döneminde istihbarat görevlisi olduğunun sanıldığı ve Tikrit'in güneyindeki Advar kasabasındaki terörist saldırılarda rolü olduğu kaydedildi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 Avrupalılar Fransızları 'Evet'e iknaya çalışıyor
 Telafer'de bombalı saldırı: 20 ölü
 Chirac, halka seslenecek
 BBC'de çalışanlar grevde
 Organ naklinde gelişme
 İranlı reformculardan seçimi boykot çağrısı
 Kaleyi Türkiye karşıtları kazandı
 'Muhalifleri siz besliyorsunuz'
 B Planı, yeni referandum yapılması
 Türkiye bahane 'sex shop' şahane
 Şili'nin 'Sarıkamış'ı 23 can aldı
Şampiyon Fenerbahçe
Şampiyon Fenerbahçe
Kanarya, 6. haftada zirvesine yerleştiği Süper Ligi mutlu sonla...
Zaferin tacı
Zaferin tacı
F.Bahçe, ezeli rakibi G.Saray'ı Nobre'nin golüyle devirdi ve 16.
Baykal ve Laura Bush Kutsal Topraklar'da
Baykal ve Laura Bush Kutsal Topraklar'da
Sosyalist Enternasyonal toplantısına giden Baykal ile Ortadoğu'yu...
'Herkesi kucaklamalıyız'
Devlet Bahçeli kan ve soy bağına bağlı bir yaklaşımla Türkiye'nin...
Atalarının izinden Diyarbakır'a geldiler
Diyarbakır'daki Meryem Ana Kadim Süryani Kilisesi'nin açılışına...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu