kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Emine Erdoğan Suzan Mübarek Esma Esad Benazir Butto
'Hz. Ayşe bizden ileri'
Notlar...

Hz. Ayşe bizlerden ilerdeydi

Suriye first leydisi Esma Esad'ın özel konuğu olarak Uluslararası İşkadınları Forumu'na katılan Emine Erdoğan "İslam kadınının pozisyonunun Hz. Ayşe'lerin, Hz. Fatma'ların gerisinde olduğunu" söyledi.

'Hz. Ayşe bizden ileri'

Suriye first leydisi Esma Esad'ın özel konuğu olarak Uluslararası İşkadınları Forumu'na katılan Emine Erdoğan İslam kadınının yaşadığı ayrımcılıktan yakındı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'ın özel konuğu olarak "Uluslararası İş Kadınları Forumu" na katılan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İslam dininin kadına bakışını anlattı. Ticari ve sosyal hayatta öncü ve aktif rol üstlenen kadın konusunda Hazreti Hatice örneğini veren Emine Erdoğan, büyük alkış aldı. Emine Erdoğan, Esma Esad'ın ayakta alkışladığı konuşmasında, Başbakan Erdoğan'ı anımsatan ifadelerle "inancına güvenen, inanç hürriyetinden korkmaz. Yüzyıllarca farklılıklara toleransla bakan, her türlü dini anlayışı özgürce bir arada yaşatan İslam medeniyetinden bugün alınacak çok ders vardır" dedi.

MAKİNE GİBİ DÜNYA
Emine Erdoğan, Erdoğan'ın siyasi danışmanlarından Yalçın Akdoğan'ın katkıda bulunduğu konuşmasında İslami unsurlar ve kadın hakları savunuculuğunu birleştirdi. Erdoğan, eşi olmadan çıktığı ilk dış gezisinde kadınların siyasi, sosyal ve ticari yaşamda aktif rol oynaması gerektiğini belirtirken şunları söyledi: "Kadınların merhamet, nezaket, estetik ve sevgi eli dünyaya daha çok değmelidir. Kadınların duygusallığı makine gibi işleyen bu dünyaya çok şeyler katacaktır. Bugün bizlere düşen görev kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi ve kadınların hayatın içinde aktif aktör haline gelmesi olmalı. Kadın gözüyle şekillenen bir dünyada, bu kadar kin ve nefretin, çatışma ve kavganın olması mümkün değil." Erdoğan konuşmasında şu mesajları verdi:

HZ. HATİCE ÖRNEĞİ:
Hz. Ayşe'lerin, Hz. Fatma'ların üstlendikleri rollerin yanında; günümüz kadınlarının, pozisyonunun çok ileride olduğu söylenemez. Hz. Hatice validemiz, dönemin ticaret hayatında önemli bir konuma sahipti. Şam'a kervanlar gönderen Hz. Hatice, güzel ahlak ile ticareti bir araya getiren şerefli bir kadındı.

AB'DE FARKLI MEDENİYETLER VAR:
Adalet, sosyal dayanışma, özgürlük ve temel haklar gibi, evrensel değerleri ön plana çıkararak, farklı semavi dinlerin işaret ettiği ortak iyiler üzerinde buluşabilmeliyiz. Halkının çoğunluğu Müslüman bir ülke olarak Türkiye, AB'yi farklı medeniyetlerin bir araya gelebildiği, bir siyasal değerler bütünü olarak görmektedir. Toplantının açış konuşmasını yapan Esma Esad da Arap kadınların eşitliğinin sağlanması için elinden geleni yapacağını söyledi. Esad, "Hiçbir ülkede kadın-erkek eşitliği yok. Kadınların potansiyeli tam olarak kullanılmıyor, değişime ihtiyaç var" dedi.

DEVRİK KADIN LİDER
Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in eşi Suzan Mübarek ise, kadınların önünü açılmasını istedi ve ayrımcılığa son verilmesi gerektiğini söyledi. Pakistan'ın devrik Başbakanı Benazir Butto da konuşmasında kendi yaşamından örnekler verdi. Butto, "Bana kadın olduğum için seçime girme dediler. Ama ben girdim ve seçimi kazandım. Kadınlar siyasette daha fazla aktif olmalı, siyasete girmeli" diye konuştu. Erdoğan, forumun yapıldığı Ebla-Cham Oteli'nde Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in eşi Suzan Mübarek ile de baş başa görüştü. Görüşmede Mübarek, Afrika'da sivil toplum örgütleriyle sosyal amaçlı gerçekleştirdiği çalışmaları anlatırken, Anadolu Ateşi'nin Kahire'deki gösterisini izlediğini belirtti. Emine Erdoğan ise Türkiye'nin 2005 yılını "Afrika Yılı'' ilan ettiğini anımsatarak, bu çerçevede hükümet düzeyinde Türkiye'den Tunus, Fas, Güney Afrika ve Etiyopya'ya ziyaretlerde bulunulduğunu kaydetti. Emine Erdoğan, Türkiye'nin ziyaret edilen ülkelerle ticaret hacminin arttığını da söyledi. Erdoğan ayrıca, Türk İş Kadınları Derneği üyeleriyle birlikte Şam'a geldiğini anımsattı.

Ergun AKSOY / ŞAM


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 'AB'nin sadık ortağı olmak istiyoruz'
 Baykal, Ortadoğu'da barış için İsrail'e gitti
 Irak'ın polislerini Türkiye eğitecek
 Hizbullah'tan 'türban talebi'
 AKP Öcalan için arayışta
 AB'den Kıbrıs için yeni formül
 Huntington: Türkiye liderlik yapabilir
 Türk savaş gemileri Yunanistan'da
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Erdoğan'ı Washington'da bekleyen hava
Başbakan Tayyip...
MUHARREM SARIKAYA
Irak'ta sürece dahil olmak..
"Irak Başbakanı...
YAVUZ DONAT
Acı gerçek... Ağır fatura...
Salı günü Polonya'nın...
Akfırat'a F1 bereketi geldi
Formula 1'e ev sahipliği yapacak Akfırat'da yatırım patlaması...
Rekorları ezdi geçti
Star Wars serisinin son filmi "Sith'in İntikamı" gösterime girdiği...
Bu derbi yüzyıla sığmaz!..
Bu derbi yüzyıla sığmaz!..
Tüm Türkiye bu akşamki Fenerbahçe Galatasaray derbisine kilitlendi.
İtiraf etti sonra kayboldu ama
İtiraf etti sonra kayboldu ama
Furkan Çakır isimli genç, MHA'ya gelerek iki ay önce işlenen cinayeti...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu