kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Reha Muhtar konukları soldan sağa; Gökmen Özdenak, Levent Tüzemen, Ahmet Çakar, Gürcan Bilgiç ve Selçuk Yulayla F.bahçe-G.saray derbisini enine boyuna tartıştı.
Bu derbi yüzyıla sığmaz!..
'G.Saray yenilse de Hagi kalır'
'Sen de hep doğruyu yapmadın'
'Sen bir manipülatörsün Levent'
Derbiyi hangi takım kazanır?

'Maç kaç kaç biter' Hattı!

Reha Muhtar bu akşamki derbinin sonucunu sordu, spor camiasının ağır topları cevapladı.

A.ÇAKAR: Gollü beraberlik olur. Birden çok oyuncu atılır. Maç sonunda iki hoca da gönderilir.
L.TÜZEMEN: Galatasaray derbiyi 2-1 kazanacak.
G.BİLGİÇ: Fenerbahçe farklı kazanacaktır...
S.YULA: Fener kazanır, şampiyonluk turu atar.
G.ÖZDENAK: Galatasaray maçı 2-1, 3-2 alır.


Bu derbi yüzyıla sığmaz!..

Tüm Türkiye bu akşamki Fenerbahçe Galatasaray derbisine kilitlendi. Reha Muhtar da Ateş Hattı'nın seçkin konuklarıyla dev maçı masaya yatırdı... Ahmet Çakar 'berabere biter' derken Selçuk Yula ve Gürcan Bilgiç FB'yi Levent Tüzemen ve Gökmen Özdenak da GS'yi favori gösterdi
Bugün saat 19.00'da hayat duracak... Herkes Kadıköy Şükrü Saraçoğlu'na kilitlenecek...1 9 Mayıs Gençlik Bayramı için, bizim genç Mehmet Barlas Bodrum'a Atatürk'ün kendisine armağan ettiği bayramı kutlamaya gitti... Bugün sizler için, çok iyi bir Fenerbahçeli ve Galatasaraylı futbolcuyu Selçuk Yula ve Gökmen Özdenak'ı, birer Galatasaraylı ve Fenerbahçeli yorumcuyu Levent Tüzemen ve Gürcan Bilgiç'i ATEŞ HATTI'ına getirdim... Bir İtalyan makarnası olan Penne lezzetiyle okuyacağınızı umuyorum... Makarnanın üzerinde Ahmet Çakar isimli bir de Arabiata sosu var... Arabiata acılı bir domates sosudur... Makarnanıza hem acı hem de lezzet katar... Afiyet olsun... Hakeden şampiyonluğu gönlünce kutlasın...

* MUHTAR: Bu İsmet Arzuman olayı neden bu kadar tartışma yarattı? Ergun Gürsoy neden 'eğer bir yanlışlık olursa bunun hesabını önce MHK'dan sonra Federasyon'dan daha sonra da Aziz Yıldırım'dan sorarız' dedi?
ÖZDENAK:
Şimdi Rehacığım şöyle bir şey var; tribün terörünün nereden kaynaklandığı apaçık görünüyor. Şimdi şöyle taşımak istiyorum... Kimliğim Galatasaray doğrudur, ama tarafsız olmaya çalışıyorum, ama maalesef bu ülkede şiddet prim yapıyor... Yani yöneticiler provokatörlük yapıyorlar. Şimdi öncelikle Diyarbakır maçını alıyorum, herkes Fenerbahçe haklı dedi... Şimdi bakıyorsunuz Diyarbakır'da Fenerbahçe yönetimi sekiz Diyarbakırlı futbolcunun doping kontrolünü istiyor.

TARAFTAR DÜŞMAN GİBİ

* MUHTAR: Kim diyor bunu, sekiz oyuncu dopingli diye? ÖZDENAK:
Federasyona dilekçe vermişler yedi, sekiz oyuncunun doping kontrolü isteniyor. Ama hakları da yok.

* MUHTAR: Bunlar provokatif şeyler mi sana göre? ÖZDENAK: Burda herkes Fenerbahçe'yi haklı buldu ama hayır değil. Yöneticilerin sorumsuzca verdikleri beyanatlar insanları birbirine düşman etti. Şimdi çok önemli bir derbi diyorsunuz, Fenerbahçe tarafına bakıyorsunuz provotakif sözler Galatasaray tarafına bakıyorsunuz aynı... Nereye gidecek, insanlar birbirine zaten düşman olmuş... Şimdi Rehacığım bir soru sorayım size; bu ülkede spor adamları olarak yorumcular olarak MHK'ye ve hakemlere güven var mı?

* MUHTAR: Çakar'a soralım?.. ÇAKAR: Genel anlamda mı soruyorsun? ÖZDENAK: Genel anlamda.

YABANCI HAKEM GELSİN

ÇAKAR: Ben teknik anlamda, yanlış anlaşılmasın ahlaki anlamda değil, Türk hakemlerin bu maçların yükünü kaldıracak bir kariyere, karizmaya ve yeteneğe sahip olduklarını düşünmüyorum. Zaten iki ay önce ben dedim ki yabancı hakem getirin. Benim yabancı hakem getirin söylemim şu anda koskoca Rusya'da uygulanıyor... CSKA Moskova - Saint Petersburg gibi çok önemli final maçlarına Alman hakem getiriyorlar... Biz bu işlerde anormal bir şövenist tutum içindeyiz.. Yabancı köpek maması olan ülkeye yabancı hakem niye gelmesin kardeşim!..

* MUHTAR: Merkez Hakem Komitesi Başkanlığı'nı kabul etseydiniz yine yabancı hakem getirtecek miydiniz? ÇAKAR: Bu geçiş döneminde getirtecektim tabii.

* MUHTAR: Peki şimdi bana İsmet Arzuman'la ilgili Galatasaray'ın çekincesi nedir, bana bunu anlatır mısınız? İsmet Arzuman'la ilgili problem nedir Galatasaray açısından? TÜZEMEN: Geçen yılki Fener- Galatasaray maçında hatası var... Bu sene de Galatasaray'ın oynadığı maçlarda verdiği kararlarla Galatasaray'ın canını çok yaktı. Dolayısıyla böyle bir sıkıntısı var Galatasaray'ın.

BİLGİÇ: Peki İsmet Arzuman'ın yönettiği son Galatasaray maçı hangi maç?

TÜZEMEN: Kayseri.

BİLGİÇ: Hayır, Trabzon kupa maçı. Bir lafı var mı Ergun Gürsoy'un veya başka bir Galatasaray yöneticisinin 'biz bu hakemi istemiyoruz Trabzon maçına' diye ya da 'bu hakem hata yapıyor' diye, yok... Şimdi niye var peki, çünkü Gökmen abinin dediği hakemi manipüle etmeye çalışıyor maçtan önce, klasik eski moda futbol yöneticiliği yapıyor sayın Ergun Gürsoy.

* MUHTAR: Yani ne yapmaya çalışıyor tam olarak açar mısınız? BİLGİÇ: Hakemi etkisi altına almaya çalışıyor.

* MUHTAR: Bu eski tip yöneticilik mi oluyor? BİLGİÇ: Aynen eski moda yöneticilik. Hakemi baskı altına almaya çalışan manipüle etmeye çalışan maçtan önceki kararlarını etkilemeye çalışan yönetici tipi.

* MUHTAR: Hakemle ilgili bir son soruyu Ahmet Çakar'a sorayım. Yani daha maç olmadı iki takımın çok önemli adamları ikinci başkanları Nihat Özdemir'le, Ergun Gürsoy şimdiden atışıyorlar... Sen hakemlik yaptın, yani bu kadar kişi bütün Türkiye seni konuşacak sen de çıkacaksın o doksan dakikaya... Bu olaylar çok germez mi hakemi maça çıkarken?.. Bir insana daha maça çıkmadan bu kadar yüklenilir mi?

ANAMI ÇOK AĞLATTILAR

ÇAKAR:
Anası bile ağlatılır.

* MUHTAR: Senin de ağlatmışlar mıydı? ÇAKAR: Anamı elli defa ağlatmışlardı. Her hakemin kişiliği vardır, kimi hakem yumuşaktır. Kimi hakem çok yumuşaktır ama güzel maçların harika yönetmenidir.

* MUHTAR: Yumuşaktır derken ne demek istiyorsun? ÇAKAR: Yumuşaktır yani çok çabuk

çabuk yıkılabilir. Şimdi bakın, maç 0-1 iken elli bin kişinin o yoğun baskısına direnebilmek bir karakter özelliğidir. Türkiye'de o karakter özelliğini taşıyabilecek hakemler vardır, örneğin Serdar Tatlı. Fakat İsmet Arzuman saçlarınla oynar, ona gülücük buna gülücükle götüremezsin, öyle bir an gelir ki gülücükle götüremezsin.

* MUHTAR: Fenerbahçe'nin Fransız Olimpic Lyon'un teknik direktörüyle anlaştığı yazılıyor... Fenerbahçe Başkanı, GS'ye yakın yazarların yazdığı bu haberin bilinçli olarak Fenerbahçe'yi karıştırmak amacıyla Galatasaraylılar tarafından yalandan uçurulduğunu söylüyor... Bu haberi yazanlardan biri de sensin sevgili Levent Tüzemen...

TÜZEMEN:
Galatasaray'da hiçbir yazar yönetimlerin uydusu olmamıştır. Galatasaraylı yazarlara Galatasaray yönetimi bu Le Guen'i aldırdı diye haber hazırlıyorsunuz dediler değil mi?.. Peki Fransız L'equipe gazetesine de mi Galatasaray yönetimi yazdırdı o haberi?.. Ben Fransızca bilen bir adamım, artı dünyayı da takip eden bir adamım. Üstelik Le Guen'in doğru bir hoca olduğunu söylemekte de ısrar ediyorum, bana açıp da bir tane Galatasaray yöneticisi şunu yaz diyemez Galatasaray'dan da haberleri zor alırsın. Kime yazdırmış ki ispat etsinler bunu söylemek çok ayıp bir şey.

HANGİ HOCA GİDER?

* MUHTAR: Hangi teknik direktör pazar gününden sonra gider? Hangi hoca pazartesi günü pazar akşamı saat 20.45'de gider? TÜZEMEN:
Ben Hagi'nin Galatasaray'da kalacağına inanmıyorum çünkü sadece telefon olayı değil yönetime karşı açtığı bir bayrak var, çok küçük düşürücü lafları var, artı futbolcularla ilgili yaşadığı sıkıntılar var ...

* MUHTAR: Ne zaman gidecek?

TÜZEMEN
: Bence sezon sonunda gidecek, hatta Fenerbahçe maçını kaybederse Hagi maç sonrasında bile 'ben istifa ettim' diyebilir... Daum, kazanırsa bile Fenerbahçe'ye 'yeni hoca hayırlı olsun' diyecektir...

ÖZDENAK: Sonuçta iki hoca da sezon sonunu getiremeyecek, yani takımlarında devam etmeyecekler. Bu maçın sonucu ne olursa olsun, kim kazanırsa kazansın.

* MUHTAR: Yani pazar akşamı gidecek hoca var mı sana göre Gürcan?...

BİLGİÇ:
Daum gitti bence çünkü Fenerbahçe artık Daum'u aştı. Daum başarılı bir teknik direktördür. 33 yıl sonra Fenerbahçe ilk defa iki yıl üst üste şampiyon oluyor ama Fenerbahçe takımı Daum'u aşmıştır.

* MUHTAR: Yeni hoca kim olur?..

BİLGİÇ:
Yönetim bilir...

YULA: Benim aklıma bir tek Alex'le bu takıma Avrupa kupasını aldıracak bir antrenör adı gelmiyor.

* MUHTAR: Ahmet Çakar bu maçtan sonra Fenerbahçe veya Galatasaray'da gidecek hoca var mı?..

ÇAKAR:
İkisi de gider... Biri saha içinde başarılı olsa bile saha dışındaki rezilliklerinden gider.

* MUHTAR: Hagi'yi kastediyorsun...

ÇAKAR:
Biri de saha dışında çok sempatik iyi olmasına rağmen saha içinde oyun düzeninden gider.

* MUHTAR: Hepinize teşekkürler....

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 İtiraf etti sonra kayboldu ama
 Yetiştirme yurdundan dünya şampiyonluğuna
 İki Yunanlı'ya casusluk iddiası
 Çocuk pornosu skandalı
 Bir yıldır aranan galerici yakalandı
 Çatışmanın arasında kaldı
 Bayraklı elbise duyarlılığı
 Baro seçiminde isim krizi
 Lions Vakfı'ndan Donat'a ödül
 Baskından korkup geri gönderdiler
ERDAL ŞAFAK
İktidarın rekoru
Türkiye bir yandan...
UMUR TALU
Cenevre'nin donu
Saddam'ın, "diktatör"ün, donlu,...
O şimdi mahkûm
İç çamaşırlı fotoğraflarından sonra dün de Saddam fotoğraflarını...
'İktidarı biz alırsak Türkiye korkmasın'
Büyük gün geldi çattı! Almanya'nın en kalabalık eyaletinde aralarında...
Pamuk ipliğinde
Pamuk ipliğinde
Bu geceki F.Bahçe-G.Saray derbisi hem şampiyonu hem de Şampiyonlar...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu