kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
  » Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Baskı hissettirmeden kilo verdiren yöntem: Hipnoz
Eğitim düzeyi hipnozolabilmek için önemli

Baskı hissettirmeden kilo verdiren yöntem: Hipnoz

"Hiç aç kalmadan zayıflamak istiyorum. Çok düşkün olduğum yiyecekleri artık hayatımdan çıkarmak istiyorum, ama onları özlemeden" diyorsanız, sizin için en doğru yöntem hipnoz. Su bile içseniz tokluk hissedeceğiniz bu teknikle ideal kilonuza hiç acı çekmeden ulaşacaksınız

Ameliyatlardan, kekemeliklerin düzeltilmesine kadar pek çok alanda kullanılan hipnoz, kilo vermek için de tercih edilebilir bir yol. Önemli olan kilo vermeyi gerçekten istemeniz ve hipnoz olabilmeniz. Hipnoz ile zayıflamanın en ilginç yanlarından biri, hastanın biliçaltına yememesi gereken besin grubunun kodlanıyor olması. Böylece hasta, hipnoz sonrasında hamur işi, tatlı gibi besinleri kesinlikle yemek istemiyor. Diş hekimi Dr. Kadri Çorlu, kilo vermek isteyen birçok hastasına bu yöntemi uyguladığını ve başarılı sonuçlar aldığını söylüyor. Asla 'Canım çikolata istemiyor' diyeceğinize inanmıyorsanız, bu yöntem tam sizin için...
* Hipnoz nasıl bir tekniktir? Hipnoz, kaba tabiriyle halk arasında uyku anlamına gelir. Tıpta kullandığımız hipnoz 'gözle tespit sözle telkin' üzerine dayanır. Bilincini kaybetmeden hasta bilinçliyken kullanılır. Hipnozla değişik seanslar uygulayarak birçok alanda fayda sağlamak mümkündür.

DOKTOR KONTROLÜ ŞART
* Hipnozu kimler uygulayabilir?
Hipnozu doktorlar uygulamalıdır. Çünkü hipnozdan değil fakat hastadan kaynaklanan bir takım durumlar ortaya çıkabilir. Hasta, kalp hastası olabilir, yüksek tansiyonu ya da başka rahatsızlıkları olabilir. Hipnoz esnasında nefes alamama durumundan kaynaklanan morarmalar olabilir. Böyle bir durumda hastaya müdahele etmek gerekebilir.
* Peki bu yöntem hangi sonuçları almak için kullanılabilir? Herhangi bir ağrıyı direk kesebiliyorsunuz. Ancak ağrıya sebep olan olayı tedavi edemezsiniz. Zaten, o yüzden doktorların yapması gerekiyor. Eğer ağrının sebep olduğu nedeni bilmeden, yani teşhisi koymadan ağrıyı keserseniz, ağrının kesilmesiyle hastaya iyilik yerine kötülük de edebilirsiniz. Bel fıtığı veya boyun fıtığı olan bir insanın yanlış teşhis koyup, ağrısı kesilirse o kişinin hareket etme kabiliyetini artırırsınız, bu da rahatsızlığın daha ileri gitmesine, belki hastanın felç bile olmasına sebep olabilir. Her türlü ameliyatta kullanılabilir. Genel anestezi riskinin olduğu vakalarda, alerjik bünyeli hastalarda kullanılabilir. Benim, hipnozla hiç anestezi yapmadan diş çektiğim, hipnozla ameliyat ettiğim hastalar var. Zayıflamak için hipnoz altına giren bir kişi kesinlikle bilinçaltında fark hissetmez ve zayıflamada yüzde yüz başarılı olur.
* Hipnozun zayıflamaya katkısı nedir? Zayıflama hipnozun en basit sonuçlarından biridir. İnsan hipnozun etkisiyle açlığın verdiği acıdan kurtuluyor. Zayıflamak isteyen kişi hipnozdan faydalanmak istiyorsa 1 ay gibi bir zaman içinde haftada 1 seanstan 4-5 seansta kendi kilo bütünlüğünün yüzde 7 ile yüzde 10'unu verebiliyor.
* Açlık hissi üzerinde hipnozun nasıl bir etkisi vardır? Hastaya tokluk hissini arttıran bitkisel lifler içeren bir takım ilaçlar verdiğimi söylüyorum. Ellerimle yaptığım hareketlerle hastanın içtiği her bardak suyu içtiğinde çok doyduğunu ve bu liflerin midesini şişirerek tokluk hissi verdiğini hasta biliyor. Kesinlikle acıkma hissi duymuyor. Ancak hastanın zayıflama programlarında çok uzun süre aç kalmasıyla oluşacak şeker miktarının değişikliğini engellemek lazım. Hipnoz altında hastanın şekerinin ani sıçramalar yapmasını engelliyorsunuz. Fakat şekerini yüksek sıçramalar yaptıracak yiyeceklerle değil. Yeşil sebzeler, ızgara mantar ve tavuk gibi yiyeceklerle önleniyor bu durum. Hasta tatlı ihtiyacını da meyve yiyerek gideriyor.

SIKLIKLA TEKRARLANMALI
* Bu seansta neler yapılıyor?
Hasta önce hipnoz hakkında bilgilendiriliyor. Gözleri belli bir noktada tespit ediliyor ve sürekli konuşarak bilincinin telkine açık hale gelmesi sağlanıyor. Hastanın bilinçaltına giriyorsunuz ve kilo vermesi amacıyla yememesi gereken yiyecek gurubunu kodluyorsunuz. Örneğin hipnoz altındaki kişiyi kötü alışkanlıklarından telkinle arındırabiliyor, ya da kendini rahat hissetme ihtiyacı içindeyse onu tatile bile gönderebiliyorsunuz. Tatilini yapıyor, sporunu yapıyor. 1.5 saat yaptığı sporda harcadığı enerjiyi, terini nefes sıklığından hissediyorsunuz. Derin hipnoza giren hastalar hiç farkında olmadan kötü alışkanlıklarından kurtulabiliyor. Hangi besini yememesini söylerseniz, o besini bir daha yiyemiyor. Ömür boyu değil ama hipnozun etkisinde kaldığı müddetçe bu böyle devam ediyor. 1 gün de etkisinde kalan var, 10 gün de... Bu yüzden, yöntemin belli sıklıklarla tekrarlanması gerekir. Hipnozla verilen kilolarda hasta bir rejim programı uygulamadığı için kendi metabolizmasının izin verdiği kadar kilo verebiliyor. Ve bu kalıcı bir kilo verme oluyor.
* Hipnoz sırasında hasta kendi kendine uyanabilir mi? Ancak hipnoterapi uzmanı, konuşmasını bitirdikten sonra hasta kendi kendine uyanabiliyor. Sadece hipnoterapi uzmanının sesine duyarlıdır. Diğer sesleri de duyar ancak yalnızca doktorunun komutlarını alır. O kişinin sesi kesilirse, hasta 3-5 dakika içinde kendi kendine uyanır.
* Hipnozun diğer zayıflama yöntemlerinden farkı nedir? Hasta metabolizmasını zorlamıyor, uymak zorunda olduğu bir program olmadığı için kendini baskı altında hissetmiyor, sinirli olmuyor. Hasta fark etmeden bu kiloları verdiği için kendine olan güveni artıyor. Hipnozla kilolar yavaş verildiği için, geri alımı çok zor.
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Tedavi Edilmeyen Göz Tansiyonu Körlük Yapabiliyor
 Mamografi Yaşı: 40
 Ceviz Yemek Tansiyonu Düşürür
 Solunum Egzersizi Yapan Hastanın Yüksek Tansiyonu 8 Haftada...
 Böbrekteki Sorunlar Yüksek Tansiyon Sebebi Olabiliyor
 Aşırı Terlemenin Çaresi Botox!
 Hastaların Yüzde 40'ı Yüksek Tansiyon Sorunu Yaşadığının...
 Tansiyonun Eskiden 'normal' Kabul Edilen Değerleri Artık...
 Mide Yanmasında Suçlu Bebeğin Saçı Değil 'reflü'
 Baskı Hissettirmeden Kilo Verdiren Yöntem: Hipnoz
 Bulantı Ve Kanama Varsa Kanser Riskine Dikkat!
 Siyah Üzüm Kan Yapar
 Sigara İçenlerin Beli Ağrıyor
 Çay İç Canlan
Prof. Dr. BENGİ SEMERCİ
Bağımlılık
Bağımlı olmak... Ürkütücü değil mi? Neye...
Aaa! Çok büyümüş çok değişmişsin
Aaa! Çok büyümüş çok değişmişsin
1990'da 5 yaşındayken 'Uçurtmayı Vurmasınlar' isimli sinema filmiyle...
Dünya Süt Günü kutlanıyor
Dünya Süt Günü kutlanıyor
21 Mayıs, insana doğumundan ölümüne karşılıksız sağlık vaat eden,...
Resul Doğu insanlarını sembolize ediyor bence
Resul Doğu insanlarını sembolize ediyor bence
Aşka Sürgün'ün karanlık yüzlü karakteri 'Resul'e hayat veren oyuncu...
Kadınların yeni sesi Deniz Akkaya olacak
Kadınların yeni sesi Deniz Akkaya olacak
'Kadının Sesi' ve 'Yalnız Değilsin' isimli programların yayınlandığı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.