kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hollywood yıldızı gibi görünün
Klasik sade ve çok çekici

Modaya yön veren Hollywood ünlüleri gibi giyinmek zor değil. Tarzınızı seçin yeter.

Hepsi birer moda ikonu olan yıldızlar milyonları kendilerine hayran bırakıyor. Biz de artık her hafta ünlüleri tarzlarına göre kategorize edip, onlar gibi giyinmenin ipuçlarını vereceğiz. Bu hafta "klasik" tarzı benimseyen Nicole Kidman, Natalie Portman ve Renee Zellweger'in giyim sırlarını okuyacaksınız.


Hollywood yıldızı gibi görünün

Hepimizin hayran olduğu beyazperdenin ünlüleri gibi giyinmeyi kim istemez... Bu hafta önerilerimiz Nicole Kidman tarzı "klasik"ler için.

Kendimi bildim bileli moda dergileri ile iç içeyim. Hatta lise ve üniversite yıllarımda tüm paramı yabancı moda dergilerine yatırmama arkadaşlarım bir türlü anlam veremezdi. In Style da bu dergiler arasında bu en sevdiklerimdendi; hala da öyle. Özellikle Hollywood yıldızlarının ne giydiklerini, neyi, nasıl tamamladıklarını izlemeye bayılıyorum. Hiç kuşkusuz onları takip etmek de ilham verici oluyor. Kendi moda ikonunuzu hayranlıkla izliyor ve onun kıyafetine benzer bir şeyler bulmaya çalışıyorsunuz.

TARZINIZA GÖRE
Kendinizi klasik bir siyah bir elbisenin içinde mi rahat hissediyorsunuz yoksa vintage (ikinci el) bir çantayı mı tercih ediyorsunuz? Sarah Jessica Parker'ın yaratıcılığını mı, Renee Zellweger'in klasik tarzını mı daha yakın buluyorsunuz? Sizler için bir yazı dizisi hazırladık ve hepimizin hayranlık duyduğu Hollywood yıldızlarını kategorize etmeye çalıştık. Siz de kendi stilinize yakın gördüğünüz, sevdiğiniz yıldızın görüntüsünü elde edebilirsiniz. Bu hafta "klasik"lerle başlıyoruz. Klasik stilinin en önemli kuralı sadelik ve yalınlık. Kuşkusuz bu stilin ikonları Nicole Kidman ve Renee Zellweger. Tıpkı onlar gibi kıyafetinizi sade tutup, zarif olabilirsiniz. Coco Chanel'in dediği gibi "Sadelik, gerçek zarafetin ana düşüncesidir"... Klasik stil, herkesin müptelası olabileceği bir tarz hiç kuşkusuz. Yeter ki bu tarzı doğru ve yerinde kullanın. Ne kadar kolay görünse de dikkat etmemiz bazı kurallar olduğunu unutmayın. "Siyah giyinin, gerisi kolay" düşüncesini bir yana bırakın. Zarafetin başrol oynadığı bu tarz için gösterişli her şeyden uzak durulmalı. Ve süssüz sade kıyafetlerdeki "güzelliği" görmeli. Bu tarz için, terzi dikimi görüntülü kıyafetler tercih edilirken, sadece üç ay giyilebilecek "trend" kıyafetlere de itibar etmemek gerekiyor. Klasik tarzda bir gardırop oluşturmak istiyorsanız, mutlaka siyah, vücut hatlarınızı ortaya çıkaran bir elbise edinmeniz gerekiyor. Kalem etek, kaşmir kazak, beyaz gömlek, klasik kesimli pantolon almanız gerekenler...

BEDENE OTURMALI
Beymen, İpekyol, Machka ve Zara'da vücuda oturan ceketli takımlara; Bil's, Lacoste ve Yargıcı'daki beyaz gömleklere; Rodier ve Silk & Cashmere'deki kaşmir kazaklara mutlaka göz atın. Fırfırlar, drapeler, volanlardan uzak durun. Klasik kıyafetlere para harcamaktan korkmayın, unutmayın ki bu kıyafetlerin modası geçmez. Uzun süre kullanabileceğiniz bu giysileri değişik kombinasyonlarla her zaman değerlendirebilirsiniz. Kıyafetin üzerinize tam oturması en önemli faktör. Kilonuz ne olursa olsun, kıyafetinizin terzi elinden çıkmış gibi durmasına özen gösterin. Ne kendinize bir beden büyük ne de küçük kıyafet alın. Siyah, beyaz ve kırmızı bu tarzın üç ana rengi, diyebiliriz. Bunun yanında krem, gri, lacivert ve pastel renkleri de unutmamak gerek. Sarı, oranj ve turkuaz gibi canlı renkleri az kullanmaya çalışın. Mor ve neon renkli aksesuarlarınız varsa hemen birisine hediye edin! Desenli bir şey giymek isterseniz çok görülmüş, büyük desenlerden uzak durun. İnce çizgili, çiçekli ya da puantiyeli desenler tercih edilebilir. Ama en iyisi kıyafetlerinizi desenli bir eşarp ile tamamlamak. Aksesuarlara gelince... Hermes stili çantalar, klasik yüksek topuklu ayakkabılar, inci kolye bu tarzın tamamlayıcıları. Bu tarz tutkunları için son hatırlatma, sadelik ve yalınlık...
Klasik tarzı yakalarken "ciddiyet" i biraz bozabilirsiniz!
*
Beyaz bir gömleğin içinden biraz sütyen gösterebilirsiniz. Fakat sütyen renginizin ten ya da beyaz olmasına özen gösterin.
* Siyah ya da kahverengi takım giydiyseniz, kıyafetinizi kan kırmızı, açık mavi ya da yeşil ile yumuşatabilirsiniz.
* Jean ile de klasik olabilirsiniz. Bunun için jean pantolonu, beyaz gömlek ve koyu renkte bir ceket ile tamamlayabilirsiniz.

Esra Çoruh

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Özgür ilişkiler insan doğasına aykırı
 Mankenliği doğru bulmadım
 500 modellik koleksiyon
 Şifon elbise altına kovboy çizmesi
 Kanımı kaynatan Cannes
 Poşetiniz yoksa 123 YTL ceza verebilirsiniz
 Artık razı olmayın lütfen
 Athena Bey ve arkadaşları
 Kayahan'ın ödül çekilişi Hisar'da
 Anlattığı tarihi sokaklarda yaşadı
 Tatlı kaçamaklar
 7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?
 İki sergi dört restoran ve moda
 Kadınlar hep kaşmir giyecek
 Onlar profesyonel öğrenci
 Karma diyet
 Onu hayata sevgi döndürdü
 Akbabalar Türk Yunan dostluk köprüsü oldu
 İmaj her şey olabilir mi?
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
SUNAY AKIN
Gemilerin kardeşliği
Başbakan Celal Bayar'a ulaştırılan...
Üçüncü Episod'la tüm efsane bütünleniyor
Üçüncü Episod'la tüm efsane bütünleniyor
Efsane bitiyor: "Star Wars" serisi altıncı ve son bölümüne kavuşuyor.
Şiddet ve dehşetin egemen olduğu filmler
Şiddet ve dehşetin egemen olduğu filmler
Ustaların en son filmleriyle yarıştıkları bu yılki festivalde,...
21. yüzyılın modern eczanesi
Hastaneler ve eczaneler, yarattığı soğuk ortam nedeniyle hemen...
Hiçbir Amerikalı star Türkiye'ye gelmek istemedi
Avrupa'da izlenme rekorları kıran 'Wetten, dass...?'ın (Bahse Var mısın?) ünlü...
Geleceğin ressamları
Burhan Doğançay'ın açtığı "Doğançay Modern Sanat Müzesi"nin koridorlarında, her...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.