kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Beşiktaş'ı şampiyon yapan Dişi Kartallar
Beşiktaş'ı şampiyon yapan Dişi Kartallar
Yıllar sonra gelen kupanın büyük sevinci

Basketbolun dişi Kartalları

Fenerbahçe'yi yenerek 20 yıl aradan sonra şampiyon olan Beşiktaş Bayan Basketbol Takımı'nın güzel oyuncuları ilk kez Cumartesi Sabah'ta.

En küçüğü 19, en büyüğü 26 yaşında. Hepsi güzel, alımlı. Kuaföre gidiyor, makyaj yapıyor, modayı takip ediyorlar. Bir özellikleri daha var; onlar birer şampiyon... Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe ile yapılan maçtan 74-56 galip ayrılan Kara Kartallar, yıllardır süren şampiyonluk özlemini sona erdirmeyi başardı. Peki kim bu kızlar? Aralarında eğitimi sporla ilgili olmayan, Amerika'da Berkeley Üniversitesi'nde yöneticilik okuyan da var. İşte en özel pozlarla dişi Kara Kartallar.


Beşiktaş'ı şampiyon yapan Dişi Kartallar

Beşiktaş Bayan Basketbol Takımı, Fenerbahçe'yi büyük bir farkla yenerek 20 yıllık aradan sonra şampiyon oldu. En güzel Kara Kartallar çok özel pozlarla ilk kez Cumartesi Sabah'ta.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün basketbola yaptığı yatırımlar sonucunda yaklaşık 20 yıldır şampiyonluk yüzü görmeyen bayan basketbol takımı bu sezon kupayı evine götüren taraf oldu. Beşiktaşlı bayan basketbolcular geçtiğimiz hafta yıllardır şampiyonluğu kimseye yedirmeyen Fenerbahçe ile yapılan maçtan sonra sahadan 74-56 galip ayrıldı. Yıllardır salon sporlarında yüzü gülmeyen Beşiktaş'ı 20 yıl sonra şampiyonluğa taşıyan bayan basketbol takımının bu başarısı camiada öyle bir ses getirdi ki onlar için defalarca kutlamalar yapıldı. Kupayı kucakladıkları akşam Şamdan'da büyük bir parti düzenlendi. Bu partiler ve kutlama yemekleri hala hız kesmiş değil... Beşiktaş camiası onlara kutlamalar yapmak için sıraya girmiş adeta...

KADRO ÇOK GENÇ
Beşiktaş Bayan Basketbol Takımı yaş ortalaması oldukça genç bir ekipten oluşuyor. Yaşları 19 ile 26 arasında değişen bayan basketbolcuları bu camiada çok iyi tanınan ve 17 yıldır antrenörlük yapan Aziz Akkaya çalıştırıyor. Aziz Akkaya aynı zamanda Beşiktaş genç bayan basketbol takımının da antrenörü. Zorlu geçen bir seri sonunda Fenerbahçe'yi devirip 20 yıl sonra ilk kez şampiyon olan Beşiktaşlı bayanlar kadar takımın koçu Aziz Akkaya'nın da sevinci görülmeye değerdi. Akkaya Cumartesi Sabah için yapılan çekimlere katılamadı. Çünkü çekimlerin yapıldığı gün Gençler Türkiye Şampiyonluğu karşılaşmaları için Adana'da bulunması gerekiyordu. Akkaya, yaklaşık 17 yıldır hiç şampiyonluk yaşatmadığı halde kulübün kendisine göstermiş olduğu desteği hiçbir zaman yadsıyamayacağının özellikle altını çiziyor: "Kulüp bana her zaman destek oldu. Yapılan yatırımlarla ve verilen destekle bu yılı şampiyon olarak tamamladık." Beşiktaş spor kulübünde yeni oyuncu transferlerinin gerçekleştirilmesi ve Akatlar'daki yeni basketbol sahasının açılması yapılan yatırımlar arasında. Akkaya, Akatlar'daki kompleksin basketbol camiası için büyük bir kazanç olduğu görüşünde. Bunların dışında daha önce hiç yapılmayan ve sezon başlamadan önce Gönen'de gerçekleştirilen kamp da bu başarının altında yatan sebepler arasında. Akkaya, bu sezonun istedikleri biçimde noktalandığını ancak eğer kulübün desteği devam ederse gelecek sezon da en az bu yıl olduğu kadar iyi bir seri çıkaracaklarını belirtiyor: "Tarihinde bir kez Avrupa Kupası'nda çeyrek final oynadı bu takım. Artık gelecek sezon için çok daha iddialıyız. Hedefimiz daha önce kimsenin erişemediği Avrupa kupalarında şampiyon olmak." Beşiktaşlı kadınlar önümüzdeki ekim ayında tarihlerinde ilk kez Cumhurbaşkanlığı kupası için mücadele edecek. Karşısındaki takım ise ezeli rakibi olan Fenerbahçe. Şampiyonluğa ulaşmak için canla başla çalışan kadın basketbolcular, önümüzdeki sezon da bu ünvanı ellerinde tutmak istiyor. Ancak sözleşmeler birer yıllık yapıldığı için önümüzdeki sezon kimlerin yeniden Fenerbahçe forması giyeceği kesinlik kazanmış değil. Akkaya, yerli ve yabancı oyuncu transferleriyle takımı daha da güçlendireceklerini gizlemiyor.

BERKELEY'DE LİSANS
Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off final serisi son maçında Fenerbahçe'yi büyük bir farkla yenen Beşiktaş Bayan Basketbol takımı, genç fakat deneyimli oyunculardan kurulu. Çoğu ya üniversite öğrencisi ya da yeni mezun. Aralarında basketbol ya da sporla hiç ilgisi olmayan bölümlerde okuyanlar da var. Örneğin, daha önce Amerika'da basketbol oynayan Nihan Anaz. Anaz, Berkeley Üniversitesi'nde yöneticilik okumuş. Mimar Sinan Üniversitesi'nde Klasik Arkeoloji okuyan Bengü Türk de ekibin renkli simalarından. Sporla okul hayatını birlikte yürütenler arasında Derya Çam, Melike Kanlı, Esra Erden, Meral Tunçluer, Yasemin Horasan da var. Sezon boyunca karşılaşmalar öncesinde genelde günde çift antrenman yapan kadın basketbolcular profesyonel spor hayatının zamanlarının büyük bir bölümünü aldığını ancak özel hayatlarından ödün vermemeye çalıştıklarını anlatıyorlar. Antrenmanlar dışında genelde pazar günlerini kendilerine ayırıyorlar. Her kadın gibi manikür pedikür yaptıran ve erkek arkadaşları veya ailelerine zaman ayıran basketbolcular, kendileriyle ilgili bazı önyargılardan bıktıklarını da itiraf ediyorlar. Basketbolun bir erkek sporu olduğunu ve bu sporla ilgilenen kadınların diğer spor branşlarındakilerden daha erkeksi göründüğünü iddia eden anlayıştan oldukça bıkmışlar. Sonuçta kendilerinin de her kadın gibi giyinmekten ve süslenmekten hoşlandığını özellikle manikür ve pedikürlerini hiç ihmal etmediklerini söylüyorlar. Beşiktaşlı oyuncular antrenman ve maçlar dışında birlikte zaman geçirmekten de büyük zevk alıyor. Tercih ettikleri semt ise Nişantaşı. Nişantaşı'ndaki kafe, restoran ve barlarda kendilerini daha rahat hissetiklerini özellikle vurguluyorlar.

Aynur Erdem

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Hiçbir Amerikalı star Türkiye'ye gelmek istemedi
 Geleceğin ressamları
 Elektronik para kontörle geliyor
 İstanbul'u geziyorum kuşlar arasında
 Çocuğunuz bir abur cubur canavarı mı?
 141 yıllık sürgün hikayesi
 Starların yoksul günleri
 İstanbul'da kahve içmek bile ayrı keyif
 Birçok zengin geçmişinden rahatsız oluyor
 Kampüste eğlence var
 Şehrin içinde sporla iç içe
 Çocuğun beslenmesi her şeyden önemli
 Balat'a hayat geldi
 Salonda Yahoo! tasarımı
 Kadın olmaktan korkan kadınlar
 Moleküle hükmeden bilimadamı
 Yaş farkı evliliği bitirdi
 Tüp bebek doktorunun mucizesi
 Hamburg'da bir çete ve aile gibiyiz
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Beyniniz ne renk?
Beynin sol üst tarafını kullananlar...
FİLİZ AKIN
Seyahatin dayanılmaz hafifliği
Tabii ki Paris dünyanın...
ALİ POYRAZOĞLU
Yaşasın hayal gücü (1)
Bu yıl ikinci kez düzenlenen...
21. yüzyılın modern eczanesi
Hastaneler ve eczaneler, yarattığı soğuk ortam nedeniyle hemen herkesin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.