kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
DÖNÜŞ PARASINI POLİSLER VERDİ... Silahlı saldırıya uğrayan Birgül Işık’ın Elazığ’a dönüş biletlerinin İstanbul’da sığındığı Beşiktaş Polis Karakolu’nda çalışan polisler tarafından alındığı belirtildi.
Önce başını aç sonra ekrana çık
'Eşimi, ailesi işkenceyle öldürdü'

Ekrana böyle çıktı, vuruldu

'Başını açmazsan sana ekran yasak' dendi, açınca eve dönüşte öz oğlundan beş kurşun birden yedi....

Kadının Sesi programına makyajlı ve başı açık çıkıp koca dayağından söz ettiği için oğlunca kurşunlanan Birgül Işık'ın program yönetiminden baskı gördüğü ileri sürüldü. Kızı Bircan, annesinin başını açmadığı için üç gün programa çıkarılmadığını söyledi.

atv'nin kadın programı ekrana veda etti
atv'de yayınlanan 'Yalnız Değilsin' adlı program da yayından kaldırıldı. Programın sunucusu Ayşenur Yazıcı, canlı yayında gözyaşları içinde programı bitirdi. atv Genel Müdürü Mehmet Tezkan sosyal sorumluluk çerçevesinde bu kararı aldıklarını belirterek, "Bizim programımız farklı. Ama bu tür canlı yayınların denetlenebilmesi de zor" dedi.


Önce başını aç sonra ekrana çık

Kadının Sesi programına katıldığı için oğlu tarafından vurulan Birgül Işık'a, 'Programa çıkmak için başını açmalısın' denildiği öğrenildi.

Henüz 13 yaşındayken evlenen ve yıllarca kocasından yıllarca yediği dayaktan sonra bir de üzerine kuma getirilen Birgül Işık'ın başını açmayı kabul ettikten sonra 'Kadının Sesi'ne kabul edildiği ortaya çıktı. Programda Birgül Işık bir daha eşine dönemeyeceğini vurgulamasına rağmen Yasemin Bozkurt, valinin yardım edeceğini söyleyerek Işık'ı Elazığ'a dönmeye ikna etti ve programdan Elazığ Valiliğini arayarak gerekli önlemin alınması istendi. Kadının cumartesi günü gelmesi ihtimaline karşı önlem alındı ancak kadın salı günü Elazığ'a gitti. Polislerin otobüse bindirdiği kadını Elazığ'da devlet değil, 14 yaşındaki oğlu karşıladı. Oğlunun beş kurşunuyla ağır yaralanan Işık, şimdi yaşam mücadelesi veriyor.

HIZLA İYİLEŞİYOR
Aldığı kurşun yaraları nedeniyle hastaneye kaldırılan Birgül Işık'ın durumu iyiye gidiyor. Genç kadının bilincinin açık olduğu ve Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavisinin‘KİMSE BENİ ZORLAMADI’.... Annesini vurmak suçundan tutuklanan 14 yaşındaki R.I.’nın, annesini vurması için baskı yapılmadığını söylediği öğrenildi. Birgül Işık’ın üvey oğlu Mehmet Ali ve eşi Mehmet Emin Işık, ifadelerinden sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.sürdüğü belirtildi. Genç kadının kocasının yakınları tarafından ikinci bir saldırıya uğrama ihtimaline karşı hastanede geniş güvenlik önlemleri alındı. Işık'ın tedavi altında tutulduğu hastanenin önünde bir polis ekibi bekletiliyor. Annesi üç kardeşi ile birlikte gözlerinin önünde ağabeyi tarafından kurşun yağmuruna tutulan 12 yaşındaki B.I., Kuyulu Köyü'nde yaşadıkları tek katlı evde olayları anlattı. Olayın şokunu halen üzerinden atamadığı gözlenen küçük kız, "Ağabeyim bizi karşıladı. Anneme, 'Niye televizyona çıktınız, bizi rezil ettiniz' diye bağırıyordu. Sonra silahı çıkardı. Hepimizin gözleri önünde anneme defalarca ateş etti. Annem kanlar içerisinde yerde kaldı. Ne olduğunu anlayamadan bizi alıp eve götürdü" diye konuştu. Sekiz dört ve iki yaşındaki kardeşlerinin de İstanbul'a anneleriyle birlikte gittiğini belirten B.I., "Salı günü evden ayrıldık. Derdimizi anlattığımız bir otobüs firması, bizi parasız İstanbul'a gönderdi.Burada Kanal D'yi sorduk. Kanalın binasına gittiğimizde annemi başı kapalı olduğu için programa çıkartmadılar. 'Başını açmazsan seni programa çıkartmayız' dediler. Sonunda annem başını açmayı kabul edince programa çıktı. Önce bize para yardımında bulunacaklarını gereken her şeyi yapacaklarını söylüyorlardı. Programdan sonra ise 'Sizin için artık bir şey yapamayız' dediler" şeklinde konuştu.

KARAKOLDA KALDIK
Kalacak yerleri olmadığından polise sığındıklarını belirten küçük kız, "Beşiktaş Karakolu'nda yatıyorduk. Programa çıktıktan sonra da bize yardım edilmeyince yine Beşiktaş Karakolu'na gittik. Karakoldaki polisler bizi otobüse bindirip para vermeden Elazığ'a dönmemizi sağladı" dedi. İki yıl önce dayaktan bıkan annesinin evi terk ettiğini belirten küçük kız, "Annem evden gidince babam eve başka bir kadın getirdi. Ama 15 gün sonra annem geri döndü. Kadın da evimizden gitti" dedi. Annesinin sağlığını merak eden küçükkız, muhabirimize "Annem nasıl, iyileşecek mi?" diye sordu. Olayı duyunca gözyaşlarına boğulan anne İkram Bilen ise, "Damadım kızımın üzerine kuma getirmişti. Sürekli kızımı dövüyordu. Kızım çocuklarını çok seviyordu. Bu yüzden de bunca sene bu işkenceye katlandı. Ama dayanamayıp kaçmış" şeklinde konuştu.

DAYISINDAN ALDI
Bu arada annesini vuran R.I. ile baba Mehmet Emin Işık (40) ve olaya karıştığı gerekçesiyle daha sonra gözaltına alınan genç kadının üvey oğlu Mehmet Ali Işık dün sabah nöbetçi mahkemeye sevk edildi. R.I.'nin silahı bir yıl önce dayısından aldığını belirterek olayı gerçekleştirmeden önce hiç kimsenin kendisine "anneni öldür" demediğini söylediği öğrenildi. Gencin babası ve üvey ağabeyinin de olaydan haberleri olmadığını söyledikleri belirtildi. Baba ile iki oğlu, ifadelerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Erkan KÖSE / ELAZIĞ - MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Uyardık ama önlem alınmadı
 Ve Allah kadını erdirdi
 Anıları evliliğini bitirdi
 Org. Tolon: Terör yeniden başladı
 'Öcalan cezaevine ait bir terörist'
 Son fotoğraf
 Gençlere 'laiklik' mesajı
 'Türkiye soykırım zilleti içine düşmedi'
 Trafik suçuna dokunulmazlık
 Bursa'nın Wembley'ini açtı
 Belçika'da soykırım pazarlığı
 Sanatçılardan özel indirim
 AK Parti'de ödül sıkıntısı
 Türkiye mozaik değil Osmanlı çinisidir'
 Cinnet getiren er dehşet saçtı: 2 ölü
 Kim bunlar?
 TÜBİTAK yasası Köşk'ten döndü
 SABAH'a Abdi İpekçi Ödülü
 Çelik öfkeli gitti
ERDAL ŞAFAK
Puzzle ve parçaları
Avrupa'daki Türkiye tartışmalarında...
ÖMER LÜTFİ METE
Savunma Bakanı'na bakma (!)
Sayın Savunma Bakanı...
UMUR TALU
"Gençlik" bayramı
Tarihin anımsanması, gerekiyorsa...
YILMAZ ÖZDİL
Bayrak as, tatile kaç...
Bugün 19 Mayıs... Atatürk'ün...
ERGUN BABAHAN
'Lekelenmeme hakkı'
Türkiye'de yıllardır basının kişi...
Arka bahçede 'terörist' krizi
Venezüella ve Küba, terörle suçladıkları isim ABD'de ortaya çıkınca...
'Bağımsızlık söz konusu değil'
İspanya meclisi, ayrılıkçı ETA ile görüşmesi için hükümete izin...
Derbi için askıya
Derbi için askıya
Fenerbahçe yönetimi teknik direktör konusunu Galatasaray maçından...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu