kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
 YASEMİN BOZKURT SESSİZ KALDI....   Birgül Işıkın programa katıldıktan sonra oğlu tarafından vurularak ağır yaralandığı iddialarına karşın Yasemin Bozkurt ve programın yapımcısı sessiz kaldı.
'Kadının Sesi' kana bulandı
Program yayından kaldırıldı
Ekrandan gelen ölümler

Ekran infazı

TV'deki kadın programında"Kocam dövüyor" diyen annesine kurşun yağdırdı.

Elazığlı Birgül Işık (30) geçen cuma İstanbul'a kaçıp Yasemin Bozkurt'un "Kadının Sesi" programına katıldı, canlı yayında "Hayatımdan endişe ediyorum" dedi. Genç kadın kente dönüşte eşi ile tartıştı. 14 yaşındaki oğlu R.I. de annesine beş kurşun sıktı.

KADININ SESİ'NE SON VERİLDİ
KANAL D yönetimi "sosyal problem haline geldiği" gerekçesiyle programın yayından kaldırıldığını açıkladı. RTÜK'ün de bugünkü toplantısında "Kadının Sesi" programı ele alınacak.


'Kadının Sesi' kana bulandı

Bir ay önce konuklarının karıştığı cinayetle gündeme gelen 'Kadının Sesi' programına, eşiyle geçinemediği için katılan Birgül Işık 14 yaşındaki oğlu tarafından vuruldu.

Öz oğlu tarafından beş yerinden vurulan Birgül Işık, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılıp ameliyata alındı

Son günlerde sıkça tartışma konusu olan televizyonlardaki kadın programlarının yol açtığı olaylara, yeni bir örnek de Elazığ'da yaşandı. Eşinden habersiz Kanal D'de yayınlanan 'Kadının Sesi' adlı programa çıkarak, kocasıyla arasında ciddi problemler olduğunu ve hayatından endişe ettiğini belirten 30 yaşındaki kadın, "Televizyona çıkıp bizi rezil ettin" diyen 14 yaşındaki oğlu tarafından tabancayla vuruldu. Ağır yaralı olarak Fırat Üniversitesi Fırat Tıp Merkezi'ne kaldırılan kadın, ameliyata alındı. Dün sabah saat 09.00 sıralarında Elazığ'daki otobüs terminalinin karşısında bulunan minibüs durağındaki olay, iddialara göre şöyle gelişti:

GİZLİCE KATILDI
Elazığ'ın Kuyulu Köyü'nde yaşayan Birgül Işık (30) ve Mehmet Emin Işık (40) yaklaşık 16 yıl önce evlendi. Beş çocukları olan çift, uzun süredir şiddetli geçimsizlik yaşıyordu. Kocasından sık sık dayak yediği öne sürülen Birgül Işık, bu duruma katlanamayıp ara sıra evden kaçıyor ancak 10-15 gün sonra geri dönüyordu. Derdine çare arayan kadın, ailesinden habersiz KanalVurulan eş Birgül Işık.D'deki 'Kadının Sesi' programının yetkilileriyle temasa geçti. Geçen cuma günü de kocasından habersiz evden ayrılıp İstanbul'a giden Birgül Işık, Yasemin Bozkurt'un sunduğu programa katıldı. Genç kadının, programda, "Kocam beni dövüyor, aramızda ciddi sorunlar var. İstanbul'a habersiz geldim. Dönüşte beni Elazığ'a sokmayacaklar. Hayatımdan endişe ediyorum" dediği öğrenildi. Bu esnada köydeki yakınları genç kadını televizyonda görünce şaşkına döndü. Programdan sonra genç kadın, iki yıldır İstanbul'da bir tekstil atölyesinde çalışan ve kocasının eski eşinden olan 18 yaşındaki üvey oğlunun yanına gitti. Üvey oğlu annesini otobüse bindirdikten sonra Elazığ'daki babasını arayarak annesinin geleceği saati bildirdi. Genç kadın, dün sabah terminalde iki kızı, oğlu R.I. ve kocası Mehmet Emin Işık tarafından karşılandı. Birgül Işık ile oğlu ve kocası arasında tartışma yaşandı. Bir süre yürüdükten sonra, Mehmet Emin Işık iki kızını alarak uzaklaşmaya başladı. Bu sırada R.I. ise belindeki tabancayı çıkarıp annesine kurşun yağdırdı. Vücuduna beş kurşun isabet eden genç kadın, kanlar içerisinde yere yığıldı. Çevredekiler tarafından Fırat ÜniversitesiKoca Mehmet IşıkFırat Tıp Merkezi'ne kaldırılan kadın acilen ameliyata alındı.

'BİZİ REZİL ETTİ'
Olay gözlerinin önünde gerçekleşen Mehmet Emin Işık, iki kızını eve bıraktıktan sonra işyerine gitti. Polis ise olay yerinden 14 yaşındaki R.I.'yı gözaltına aldı. Daha sonra oğluna, "Annen televizyona çıktı bizi rezil etti'' dediği öne sürülen baba Mehmet Emin Işık da çalıştığı yerde gözaltına alındı. R.I.'nın cuma günü annesini "Kadının Sesi'' programında izlediğini, annesinin programda ailesi hakkında kötü şeyler sarf ettiği ve daha önce de evden kaçtığı için annesini vurduğunu söylediği belirtildi.

RTÜK'TEN UYARI ALMIŞTI
Öte yandan RTÜK'ün , "Kadının Sesi" programından şu ana kadar dört defa savunmasını istediği, dört uyarı cezası verdiği ve üç defa da yayınını durdurma kararı aldığı belirlendi. Ceza nedenleri arasında, 'yayınların toplumun milli ve manevi değerlerine ve Türk aile yapısına aykırı olması', 'gençlerin ve çocukların fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimini zedelemek" ve 'resmi nikah olmaksızın imam nikahı ile yaşamanın meşru gösterilmesi' de var.

Erkan KÖSE/ ELAZIĞ - MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Sezer'den TÜBİTAK yasasına veto
 Tolon: Silahlı mücadele yeniden başladı
 Schily'den Türkiye'ye eleştiri
 AİHM'de türban davası
 Askerden GATA neşteri
 Linç değil 'basit müessir fiil' olarak tanımlandı
 Sahte rakı imalatçısı 3 sanığa 25 yıl hapis
 İktisat Fakültesi'nde silahlı kavga çıktı
 Tayyipler Alemi davası başladı
 Derviş: Ronaldo gibi elçi arıyorum
 Mayın can aldı: 4 er şehit oldu
 'Ayağında Kundura'ya toplatma
ERDAL ŞAFAK
Türkiye'ye hakaret
Siyasilerimizin ve işadamlarımızın...
UMUR TALU
Teşekkür... Tefekkür
Önce, ulaşan, ulaşmayan tüm...
YILMAZ ÖZDİL
Deneme yamulma
Dün Allah utandırmasın dedik, konsere...
Kuran haberinde yine aynı imza
Eski ABD Başkanı Clinton'ı azlin eşiğine getiren Monica skandalını...
Kadınlar 'melek' için ayaklandı
Afganistan
Afganistan'da bir hırsız çetesi tarafından kaçırılan...
Daum kalır mı ki!
Daum kalır mı ki!
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Şartlarda anlaşırsak Daum'la çalışmak...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu