kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
  » Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
AYAKLANMA İÇİN BAHANE YAPTILAR....   Newsweekin redaktörü Mark Whitaker Aşırı dinciler makaleyi, ayaklanmaları kışkırtmak için kullandı dedi. Dayanaksız bilgiler içerebileceğini söyleyerek de özür diledi.
Kuran haberinde yine aynı imza
'Özür dilemek yeterli değil'

Kuran haberinde yine aynı imza

Eski ABD Başkanı Clinton'ı azlin eşiğine getiren Monica skandalını ortaya çıkardı. "Guantanamo'da Kuran'ın tuvalete atıldığı" haberi 16 kişinin öldüğü gösterileri ateşledi.

ichael Isikoff... Newsweek dergisinin imza attığı "Kuran protestolarının" perde arkasındaki isim. Aslında bu Isikoff'un haberlerinin imza attığı ilk skandal değil. Eski Başkan Bill Clinton-Monica Lewinsky ilişkisini sortaya çıkaran kişi de o... Peki böyle önemli skandalları ortaya çıkaran bir gazeteci gerçekten yanılmış olabilir mi? Bir başka skandalı, Ebu Garib hapishanesinde yaşananları ortaya çıkaran Seymour Hersh'e göre Isikoff "çok zeki ve soru sormak için yaratılmış" biri. Amerikalı gazeteci Howard Kurtz ise Isikoff için "Bilinmeyen bir kaynağa dayandırarak haber yazması gerçekten çok şaşırtıcı. Bu bazen bilgi edinmenin en önemli yoludur. Ancak isimsiz kaynaklara dayandırılarak yapılan haberler gerçek çıkmadığında muhabir kendisinin yanacağını bilir. Bu yüzden bu gibi durumlardan uzak durur. Isikoff gibi bir muhabirin böyleMichael Isikoffbir yanlışa düşmesi mümkün değil" dedi.

ÖDÜLLÜ GAZETECİ
Isikoff, Amerika'nın bir başka kuruluşu Washington Post gazetesinde çalışıyordu. Müdürleri, Paula Jones'la ilgili haberini (Bill Clinton'a karşı cinsel taciz davası açan kadın) yayımlamak istemeyince o da istifa etti ve yeni adresi Newsweek dergisi oldu. 1998'de Monica Lewinsky skandalını ortaya çıkararak büyük bir başarıya imza attı. Ardından bu hikayesini "Uncovering Clinton: A Reporter's Story" adlı kitapta yazdı. Bu skandaldan sonra seçim döneminde önemli haberlere imza attı. Başkan George W. Bush'un "seçimin ertelenmesi için yeni stratejiler peşinde koştuğu" yolundaki haberleriyle dikkatleri bir kez daha üzerine çekti.

PAKİSTAN'DA GÖSTERİLER
ABD'nin en tanınmış ve başarılı gazetecileri arasında gösterilen Isikoff'un son haberi, dünya genelinde büyük bir krize yol açtı.AMERİKAYA ÖFKE DİNMİYOR...   New Yorktaki Newsweek merkezi Kurana saygısızlık haberi yüzünden zor günler geçirirken Müslüman ülkelerdeki protestolar artarak devam ediyor.Bırakılan mahkumlara dayandırdığı haberinde "Guantanamo'daki Amerikalı askerlerin mahkumları konuşturmak ve kızdırmak için Kuran'ı tuvalete attığını" yazdı. Haberin Arap medyasına da yansımasıyla, ABD'nin başını çok ağrıtacağa benzeyen bir kriz tetiklenmiş oldu. Endonezya, Pakistan ve Afganistan'da aşırı dinci örgüt ve siyasi kesimler binlerce kişiyi sokaklara döktü. Gösterilerde polisle çatışmalar yaşandı, 16 kişi hayatını kaybetti. Amerikalı yetkililer böyle bir olay yaşanmadığını belirterek Newsweek'ten haberini geri çekmesini istedi. Kuran'a hakaretin kabul edilmeyeceğini belirtti. Dergi de "asılsız kaynaklara dayandırıldığını" öne sürerek haberi geri çekti. ABD Dışişleri Bakanı Rice, "haberin Amerika'nın dünyadaki imajına büyük zarar verdiğini" söyledi. Guantanamo'dan bırakılan bazı İngiliz mahkumlarsa, Amerikan askerlerinin Afganistan'daki cezaevlerinde veya Guantanamo üssünde Kuran'a hakaret ettiklerinin gerçek olduğunu savundu.

1 2 3 4 5
 
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 Kadınlar 'melek' için ayaklandı
 ETA ile görüşme planına onay
 'Ölü sayısı 745'e yükseldi'
 İstanbul'da patrikler zirvesi
 İran ve Irak dostluğa yelken açtı
 Malezya'da dolandırıcı iki Türk!
 'Asla petrol ticareti yapmadım'
 AB Kıbrıs'ta çözüme hazırlanıyor
 Beslan'ın tek sanığı mahkemede
 Öğlen yemeğinde köpek yedi
 Kylie meme kanseri
Daum kalır mı ki!
Daum kalır mı ki!
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Şartlarda anlaşırsak Daum'la çalışmak...
Önce ikincilik
Önce ikincilik
G.Saray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, Rumen basınına,...
Ankara'nın istediği oldu
Ankara'nın istediği oldu
Türk heyeti bastırdı, Avrupa Konseyi bildirisinde Yahudi düşmanlığı...
Askerden GATA neşteri
Askeri Başsavcılık, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde bazı alımlarda...
'Kadının Sesi' kana bulandı
Bir ay önce konuklarının karıştığı cinayetle gündeme gelen 'Kadının...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu