kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Nirvana'ya bir santim kala
Nirvana'ya bir santim kala

Sanırım gazete yönetiminden birileri benim kişiliğime pasif bir saldırıda bulunuyor. Gazetemizi sürekli takip edenler belki fark etmişlerdir, her hafta ön sayfada benim köşemin tanıtımının yanına mutlaka bir zayıflama haberi koyuyorlar. Sinir oluyorum. Geçen hafta Aysun Kayacı yazımın yanında 'Meditasyon yap, iştahını körelt' kıvamında bir haber vardı. Benim neyim eksik, bu azimle duvarları bile delerim dedim ve kiminle yoga yapacağımı buldum: Ebru Güzel. Ebru uzun zamandır Uzakdoğu öğretilerine kafayı takmış durumda. Aradığımda çok sevindi. "Tamam Rahşancığım, seni iki haftada 'yogi' yaparız vallahi" dedi. Mekanımız Yeniköy'ün en şirin balık restoranlarından Yelken idi. Yelken'in bahçesindeki kayalar, çiçekler ve Boğaz manzarası, ruhumuzu rahatlatmak için mükemmel bir atmosferi yansıtıyordu.

İKİ SANİYE DURMADI!
Ebru Güzel, '78 doğumlu cici bir kız. Best Model yarışmasında ikinci olduktan sonra şansı iyice açıldı. Ve her geçen gün en popüler fotomodeller arasındaki yerini sağlamlaştırıyor. Yoga meselesi uzun zamandır kafamı meşgul ediyor. Ama içimdeki avamlık beni bir türlü rahat bırakmadığı için gözümün önüne sürekli sakallı, Ganj Nehri'nde yıkanan Hintliler geliyor. Neyse, olay yerine vardığımda ortam yoga yapmaktan çok, balık dolması veya balık mantısı (Yelken'in başarılı spesiyaliteleri) yemeye müsaitti. Belki yemekten sonra biraz kestirip gazeteleri okuduktan sonra Ebru'yu kırmamak için yoga yapılabilirdi. Ama arkadaşlar, bu enerjik zayıf kadınlar iki saniye yerlerinde duramıyorlar ki. Hemen yere minderler serildi. Ve kendimi ilk esneme hareketlerini yaparken buldum. Bir de dünyanın en başarılı modellerinden Christy Turlington'un yazdığı 'Living Yoga' kitabı vardı. İlk başlarda gayet kolay uyum sağladığım esneme hareketlerini yaptık. Bir buçuk aydır spor yaptığım için esnekliğim beni bile şaşırttı. Tabii Ebru'nun esnekliği ile benim esnekliğimi karşılaştırmamak lazım! Benimkisi koca bir çınar ağacının sağ sola sallanması gibi bir şeydi. Ebru ise taze bir fidan gibi eğilip bükülüyordu. Bu arada yoga yaparken fotoğraf çektirecekseniz altın kural; 'pedikürlü olmak'... Eğer pedikürünüz yoksa benim gibi beyaz çoraplarınızla sporcu kıro kimliğine bürünüp yoga yapmak zorunda kalırsınız. Derken kara kaplı kitabın sayfaları açılmaya başladı. İlk hareketimizin adı 'Baddha Padmasana'... Bu harekette iki kolunuzu arkadan çapraz yapıp öne getiriyorsunuz ve bağdaş yaptığınız ayaklarınızı tutuyorsunuz. Nasıl yani?

KOLAYSA GELİN DE YAPIN!
Amanın Ebru yapıyor. Yelken'in garsonları bizi izliyor. Ben de yapmaya çalışıyorum. O da ne burnumuzun dibinden bir gemi geçiyor. İçi insan dolu. Herkes ile burun burunayız. Neyse gemi gitti. Hayır geri geliyor. Meğerse iskeleye yanaşmaya çalışıyormuş. Allahım rezil oldum. Bari gemidekilere el sallayayım da şirinlikten kazanmaya çalışayım. -Yaa Ebru benim de yapabileceğim bir hareket göstersene kızım! -Tamm o zaman 'Eka Pada Rajakapotasana' yapalım... -Tabii olur. O da ne olsa gerek güzelim? İyi bir şey mi? -Evet bu hareketimizde kol kasları, bel, pelvis ve mide kasları çalışıyor. Kulağa iyi geliyor. Ama kolaysa gelin de yapın! Ayağınızı arkadan başınıza değdirip, bir elinizle o ayağı tutuyorsunuz. Halimi gözlerinizin önüne getirebiliyor musunuz? Güzeller güzeli, esnek Ebru Güzel bu hareketleri yaparken; ben bir o yana yıkılıyorum, bir bu yana... Yok Ebrucuğum, yoga benim avam bünyemde ifrazat yaptı. Daha kolay bir şeyle yönlendirsen beni. Hani nefesime konsantre olsam. Yeşil çimenlikleri, şırıl şırıl akan dereleri filan hayal etsem meleğim? Sonra da kızgın kumlardan serin sulara atlatan dondurmadan yesek ve gülerek mutlu son yapsak bi tanem? Yook nerdee? Kadın gösterdikçe gösteriyor. İnşallah bir hareket sırasında kilitlenir kalır. Vallahi yardım bile etmem. Sonra şahit yazarlar. Ama öyle azimli ki, beni de kilitlemeye çalışıyor. Kendimi kilitlenmiş halde ambulansa bindirilirken hayal ediyorum. Galiba artık bitiriyoruz... Sıra denize karşı brunch yapmakta... Brunch süperdi ama benden patlıcan ezmesini saklayan Ebru'ya çatalla dalıyordum ki, araya garson arkadaşlar girdi. Pazar pazar sorun çıkarmak istemedim. Olay yerini terk ettim. Yogaya başlamama sanırım 20 kilo var!..

RAHŞAN GÜLŞAN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Bağdat Kafe buluşmasına yasaklama!
 Aşk şişmanlatıyor
 Rol bile olsa her tür şiddetten etkileniyorum
 'Mankenliğin iş ahlakından çok rahatsız oldum'
 'Güzel olduğumu disipline verilince anladım
 'Evde zaman geçirmek hoşuma gidiyor'
 Evin özel alanları: Banyo ve mutfaklar
 Satış sonrası hizmet devam ediyor
 Banyolara renk katıyor
 Guajira ile farklı bir yaşam
 Mavi severlere
 Sevdiklerinize en güzel hediye
 Duygularınızı meditasyon ile kontrol altına alabilirsiniz
 Gökkuşağı Ailesi Antalya'da buluştu
 Tarkan Aldı Musti Kaçtı
 Huysuz atın azizliği
 Venüs ile Meryem yeni sahibini buldu
 Genç golfçü iki kere şampiyon
HAKAN & UTKU
Dünya Orgazm Günü
Brezilya'nın ücra bir kenti olan...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Bursa lokumu
Ekmek hamurlarını ayrı...
Hastaların yüzde 40'ı yüksek tansiyon sorunu yaşadığının farkında değil
Hastaların yüzde 40'ı yüksek tansiyon sorunu yaşadığının farkında değil
Ülkemizde 30 yaşı aşmış yetişkinler arasında 5 milyon erkek ve 7...
Kraliçe hayata geri döndü...
Kraliçe hayata geri döndü...
1988 Türkiye, 1989 Kainat Güzeli olan Meltem Hakarar'ın,...
Aytek'i kaybettik!
Aytek'i kaybettik!
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın yeğeni Süreyya...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.