kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
UYUŞTURUCU TİCARETİYLE SUÇLANIYOR.... 20 yaşındaki İrem Okan ailesinden gizli olarak bir kez evlenip boşandı. Üniversiteli genç kız, uyuşturucu ticareti yapmaktan yakalanarak cezaevine kondu.
Sanal âlem yakalattı

Üniversitede esrar içen İrem'i polis internet sitesinden buldu.

İstanbul Üniversitesi'nde güpegündüz esrar içerken görüntülenen İrem Okan'ı cezaevine, polisin bir internet sitesinde iz sürmesi götürdü. Sitede sayfası bulunan genç kızın yüzlerce uyuşturucu bağımlısıyla bağlantı kurduğu belirlendi.

Sanal âlemdeki 'âlem' yakalattı

Üniversitede esrar içerken fotoğrafı çekilen İrem Okan, internet takibiyle yakalandı. İrem'in uyuşturucu içenlerle yaptığı görüşmeleri takibe alan polis, bağlantılara ulaştı.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nin koridorunda esrar içerken fotoğrafı çekilen Sanat Tarihi ikinci sınıf öğrencisi 20 yaşındaki İrem Okan hakkında 'Teşekkül halinde uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan dava açıldı. İrem'in dünyanın dört bir yanındaki uyuşturucu tutkunlarıyla internet üzerinden yaptığı görüşmeler polis tarafından tespit edildi ve yakalandı. İrem Okan geçtiğimiz hafta, kayıtlara x muhbir olarak geçen bir kişi ve alıcı kılığındaki polis ile Aksaray'daki bir simit sarayında buluştu. İddiaya göre genç kız, alıcının kendisinden esrar istemesi üzerine, esrar aldığı Kasımpaşalı Atilla Şenyüz ve Ecevit Canpolat'ı telefonla aradı. Bunun üzerine muhbir, alıcı kılığındaki polis ve İrem, bu kişiler ile Kasımpaşa'daki İplikçi Otobüs Durağı'nda buluştu. Şenyüz ve Canpolat, 58 gram esrarı alıcı kılığındaki polise verirken dedektifler suçüstü yaptılar. Cumartesi günü de Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne çıkarıldılar.

15 YIL HAPSİ İSTENİYOR
Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen İrem Okan ile Atilla Şenyüz ve Ecevit Canpolat, "teşekkül halinde uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan tutuklandı. Şenyüz ile Canpolat, Bayrampaşa Cezaevine gönderilirken Okan da Paşakapısı Cezaevi'ne konuldu. Davanın iddinamesinde, İrem Okan, Atilla Şenyüz ve Ecevit Canpolat hakkında 'teşekkül halinde uyuşturucu ticareti" yapmak suçundan 6 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Olayın kahramanı İrem Okan aslen İpsalalı. Ressam olan babası Fikret Okan'ın da telkinleriyle en büyük ideali olan Sanat Tarihi bölümüne girdi. Liseyi bitirdikten sonra İstanbul'a geldi. Feriköy'de oturan halasının evine yerleşip üniversite hazırlık kurslarına kayıt yaptırdığı anlaşıldı. Kursta tanıştığı bir gence aşık olup ailesinden habersiz olarak evlendi. Bu arada üniversiteyi de kazandı. İddiaya göre eşi tarafından uyuşturucuya alıştırıldı. Daha sonra şiddetli geçimsizlik yüzünden bu evlilik uzun sürmedi. Eşinden boşanan İrem Okan bazen akraba evinde bazen de arkadaşlarının yanında kalmaya başladı. Bu olayın birkaç bağımlı öğrenciyle sınırlı olmadığını belirten narkotik yetkilileri; "Türkiye'nin her yerindeki üniversiteler uyuşturucu tacirlerinin hedef tahtası halinde. Ne yazık ki bazı öğrenciler önce bunların ağına düşüp bağımlı hale geliyor ardından da 'kanal' oluşturup 'içici- satıcı' çete elemanı haline dönüşüyor" diye konuştu.

OKYANUSTA BİR BALIK
Tutuklanan İrem Okan'ın yakalanma süreci ise şöyle açıklandı. "Merkezi San Fransisco'da olan ve iki Türk gencinin kurduğu Yonja adlı bir İnternet sitesi var. Yüz binlerce üyesi olan bu sitede dünyanın her yerinden gençler üye olup her konuda iletişim kuruyorlar. Bazı kötü niyetli kişiler ise bu evrensel ağın içine tuzaklar kurup uyuşturucu, terör ve fuhuş konusunda adeta bir sanal pazar yeri açıyorlar. Yine de denetlemek için elden gelen her şeyi yapıyoruz. Ancak yasalar daha fazlasına el vermediği için uygulanan operasyon ve soruşturmalar yetersiz kalıyor. Nitekim söz konusu öğrenci kız İrem'in de bu siteye üye olduğu, kendi adına açtığı sayfadan yüzlerce uyuşturucu tutkunuyla görüşmeler yaptığı belirlendi. İrem yakalandı. Ama okyanusta sadece bir tane balıktı. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Veli SARIBOĞA- MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Siyanür davası eski savcıya zehir oldu
 Reklam için
 Uyuşturucu çetesini elebaşının sevgilisi çökertti
 Siirt'te çatışma 2 terörist öldü
 Terhisine 28 gün kalmıştı
ERDAL ŞAFAK
Diyalog felsefesi
İktidarın ağır topları son dönemde...
ALİ KIRCA
Usame'nin yengesi konuşuyor!
Kitap; "Usame Bin...
ÖMER LÜTFİ METE
AİHM ile daim ve kaim
Öcalan ile ilgili AİHM'den...
UMUR TALU
Merhaba...
Merhaba.
Nasılsınız?
Ben iyiyim.
Bir...
YILMAZ ÖZDİL
Cümleten merhaba
Gazetecilerin yeni TCK'ya karşı bağır...
Yönetmenin intikamı! Yönetmenin intikamı!
Serinin son bölümünde, Bush'un Irak Savaşı'yla ilgili açıklamalarına...
'Sırada neresi var' sesleri yükseliyor
Özbekistan'daki olaylar diğer kentlere sıçramaya başladı.
Kim gitsin
Kim gitsin
F.Bahçe'de Daum, G.Saray'da Hagi... İki kulüpte de teknik...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu