kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Fransız peynirinin en Fransız markası
Fransız peynirinin en Fransız markası
Adını üretildiği Fransa'nın Camembert köyünden alan peynirin kalitesi, bir papazın ilgisiyle artmış. III. Napolyon da bu lezzetli peyniri tadınca hayran kalmış. Fransa'nın gastronomi dünyasına armağanları sadece ekmek, peynir ve şaraptan ibaret bile olsa, bu kadarı bana yeter de artardı.devamı
2004 mahsulü boyalı ve sulu şaraplar
2004 mahsulü boyalı ve sulu şaraplar
Dışarıdan görünen manzara çok iyi. Ama Türkiye'ye gelen turist sayısı yükselirken bıraktıkları para dramatik şekilde düşmekte Daha ucuza malolan beyaz şaraplara, boya katıp kırmızı şarap yapanlar mı istersiniz, yoksa su katıp sofra şaraplarını inceltenler mi?. Bazı sosyologlar ekonomik...devamı
Bitki ve meyveler 'poşet'e girdi
Bitki ve meyveler 'poşet'e girdi
Yeşili, meyvelisi ve bitkiseliyle yeni poşet çaylar bir trend yarattı. Aralarına her gün yenilerinin katıldığı bu çaylar özellikle genç tüketicilerce "çağdaşlık" simgesi. Yemeklerin, hele hele içeceklerin modası olur mu? Tabii ki olur. Örneğin kutu bira ve kolalar piyasaya çıktığında şişe...devamı
Beyaz Saray'a Bağdatlı aşçı
Beyaz Saray'a Bağdatlı aşçı
İtalyanlar'la özdeşleşen makarnanın aslında Araplar'ın keşfi olduğunu biliyor muydunuz? Usta aşçı Al Baghdadi ise tüm Arap ve Endülüs mutfağına yön vermişti. Mutfak tarihçisi Luigi Ballerini'nin The Art of Cooking, The First Modern Cookery Book adlı kitabından söz etmiştik. "Yemek...devamı
Sofralarımıza yeni derya kuzuları
Sofralarımıza yeni derya kuzuları
Marmara'da avlanma yasağı başlıyor ama çiftlik ortamında üretilen Ege ve Akdeniz'in birbirinden lezzetli yeni balık türleri sofraları şenlendirecek. İnsanoğlu çok nankör. Dünyanın en lezzetli, eti en nadide balıklarından biri olan levrek, balık çiftliklerinde üretilip kader ortağı çipura...devamı
Buyurun Japon sofrasına
Buyurun Japon sofrasına
Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Yoshikawa'nın öğle yemeği davetinde menüde ev yemekleri ağırlıktaydı. Ne gyudon ne tempura... Benim gözüm şefin bıçak kullanma ustalığında kaldı. Galiba bende bıçak fetişistliği var. En keskin, çeliği en ince ve yumuşak, sapı en iyi şekilde ele gelen...devamı
Kardinal'in devrimci aşçısından mutfak duaları
Kardinal'in devrimci aşçısından mutfak duaları
Maestro Martino, Kardinal'in dillere destan San Lorenzo Sarayı'nda aşçı oldu. Yemeklerinin lezzeti dilden dile dolaşıyordu. Pişirme sürelerini ise dualarla belirliyordu. "Habemus papam!" Artık bir papamız var! Biliyorsunuz geçen hafta bununla yattık, bununla kalktık. Mutad müşterek...devamı
Çocukların yemekleri yarıştı
Çocukların yemekleri yarıştı
Bilfen Koleji'nin düzenlediği yarışmada öğrenciler yemek tarifi verirken çok heyecanlıydı. Geleneksel Bilfen Koleji Yemek Yarışması'nın bu yıl üçüncüsü yapıldı. 10-14 yaş arası 19 öğrencinin katıldığı yarışmanın jüri üyeliklerini ise ünlü gazeteciler Balçiçek Pamir, Figen Batur, Güneri...devamı
Komşu usulü yaprak sarma
Komşu usulü yaprak sarma
Türkler ve Rumlar birlikte yaşamaya başladığı gün mutfağını Türkler'den, yaşama sevincini de Yunanlılar'dan almalı. Bir zamandır Ege'ye tuhaf bir hal hakim. Bir yanda başbakanlar, dış işleri bakanları birbirlerinin "en yakın arkadaşı", ayrılmaz kankası. Öte yanda, en ufak...devamı
DİĞER GURME HABERLERİ
 Önce deniz sonra midyeler kirlendi
 Mmm... Çok leziz!
 Jakobenler Sahili'nde şarap suaresi
 Amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek
 Vivaldi yemeğe lezzet katar
 Çevre dostları buluşuyor
 Önce özgürlük sonra yemek
 Portakal çiçeği sahili ve trüf mantarı lezzeti
 Şarap kursunda bir efsane
 Mutfakta 'Devrim'in izi var
 Şarap üreten Anadolu kaplanları
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Bandırma yolcuları
Bandırma yolcuları
Atatürk'e en büyük acıyı Samsun'a yanında götürdüğü Kazım Dirik...
Bu ne zamansız bir ölüm
Bu ne zamansız bir ölüm
Ne oldu, sevgili kardeşim... Niye bizi böylesine erken bırakıp...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.