kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Geçmişe giderek kilo verdiler!'
Dr. Cunningham kimdir?
Neden herkes Kral?
Yarın:

Öteki dünya sırları

İstanbul'da bugün başlayacak Parapsikoloji Konferansı'na katılan dünyaca ünlü uzmanlar SABAH'a anlattı:

Çocuğunuz geçmişte kral mıydı?

Ölen yakınınız yan koltukta mı oturuyor?

Öteki dünyaya gidip dönenler ne diyor?


'Geçmişe giderek kilo verdiler!'

Dr. Janet Cunningham, hastalarını hipnoz altında geçmişe götürüyor. ABD'li parapsikoloji uzmanı, şu an yaşadığımız sorunların 'önceki' hayatımızdan kaynaklandığını iddia ediyor.

Sunuş
İstanbul, ilginç bir konferansa ev sahipliği yapıyor. Reenkarnasyon, hipnoz, telekinezi, telepati, medyumluk, ruhlar âlemi, bilinç... Kısaca, dünyanın en ünlü para psikoloji uzmanları, İstanbul I. Parapsikoloji Konferansı'nda buluşuyor. SABAH bu konferansın ünlü konuklarıyla, sırlarla dolu parapsikoloji dünyasında neler olduğunu konuştu. Kimi ışıklı yollardan geçerek tekrar hayata dönenlerinden eyimlerini anlatı, kimi önce ki hayatındaki kötü deneyimler yüzünden hâlâ acı çekenleri!..


* Geçmiş yaşam terapisi yani 'regresyon' nedir? Regresyon terapisinde hipnoz yöntemi kullanılarak kişinin bilinci açılır. Bilinç günlük hayatta hiçbir yere gitmez; hep oradadır. Fakat sadece, kişi zihinsel ve bedensel olarak rahatladığında oraya ulaşabiliriz. Hastalarım, hipnoz halindeyken karşımdaki koltukta oturup benimle konuştuklarını bilir. Hepsi hem söylediklerinin hem düşündüklerinin farkında olur.

* Önceki yaşama inanıyor musunuz? Bugüne kadar gördüğüm binlerce insan, önceki yaşama inanmamı sağladı. Elbette önceki yaşamı ispat etmek çok zor, hatta olanaksız. Fakat bu konuda birçok araştırma var: Hindistan'da çocuklar üzerinde yapılan çalışmalardan bazıları, parapsikoloji dünyası için çok önemli bulgular içeriyor. Hintli çocuklar bu araştırmada, daha önceki hayatlarını ve yaşadıkları yerleri tarif etmişler. Jeffery Ryan ve ben, daha çok işin terapi tarafıyla uğraşıyoruz. Ama değişik ülkelerde araştırma yapan birçok meslektaşımız var. Hastanın geçmişine dönüş yapmasını ve hatırlarını serbest bırakmayı sağlıyoruz.

* Neden?.. Eğer bir insanın hayatında olumsuz bir şey varsa ve sürekli aynı hataları yapmaya devam ediyorsa, bunun pek çok nedeni olabilir. Örneğin, belki uzun süre aynı işte kalmıştır ya da yapmayı sevdiği bir şeyden korkuyordur. Bunun yanı sıra sorunun kökeninde, yaşadığı kötü bir ilişki olabilir. Sonuçta, bir şeyler yolunda gitmiyordu. Zaten bana, sorunlarının temelini bulmaya gelirler. Biz terapi süresince sorunun ne zaman ve neden kaynaklandığını araştırıyoruz. Bu sorun psikolojik, yani çocukluğundan kaynaklanıyor olabilir. Ama sorunun nedeni, önceki hayatında başına gelen bir şey de olabilir. Fobinin ya da sorunlu ilişkilerin sebebini bulabilirsek, hipnozla hastayı tedavi ediyoruz.

HİPNOZLA TEDAVİ

* Geçmiş yaşam terapisi ile hastaların bugün yaşadığı hangi sorunlara çözüm bulabiliyorsunuz?
Benim tekniğim zihnin ve bedenin rahatlatılmasıyla başlıyor. Zaten bu yüzden hipnoza başvuruyoruz. Nereye hangi soruna ulaşmaya çalıştığımıza göre bir hedef belirliyoruz. Bir insan böceklerden, karanlıktan hatta sudan korkabilir. Regresyon terapisiyle, kişinin bu korkularıyla yüzleşmesini sağlayarak tedavi ediyoruz. Yöntemi, kilo problemi olanlar üzerinde bile uyguluyoruz.

* Bir insanın kilosu, önceki yaşamında yedikleriyle mi ilgi! Kilo sorunu olduğunu düşünenlerin önce bugüne bakıyoruz. Eğer 'burada' bir şey bulamazsak, geçmişine yani bir önceki hayatına bakıyoruz. Çünkü hastanın şişman olması, önceki hayatına bağlı olabilir. Örneğin reenkarnesi kurak bir bölgede, kıtlıkta yaşamış bir hastam vardı. Bu yüzden şimdiki hayatında sürekli aç kalma korkusu yaşıyor ve çok yiyordu Onun problemini ancak önceki hayatına giderek çözdük. Ama dediğim gibi; ben genelde şimdiki hayatlarına öncelik veriyorum.

* Geçmiş yaşam terapisi sayesinde gerçekten şimdiki hayatlarında değişiklik yapabiliyorlar mı? Evet kesinlikle işe yarıyor. Ben bu işe 1983'te başladım ve bugüne kadar insanların hayatında pek çok şeyin bu terapiyle değiştiğini gördüm. Bir kitabımda grup reenkarnasyon deneyimini yazdım. Bulgularımıza göre 25 kişilik bir grup, eski Kızılderili kabilelerinden birine mensuptu. Hepsinin aynı kabileye mensup olduğuna ve birbirlerine dair anıları vardı. Bu, insanların şimdiki hayatlarında da nasıl bir araya geldiklerinin kanıtıdır. Hastalardan biri bana gelmeden önce, yağlı boya anılarını resmediyordu. Yaptığımız çalışmalar sonucunda anladık ki, bu kişi daha önce mensup olduğu kabileye dair anılarını resmediyor. Bütün vakalarda insanlar, önceki hayatlarına canlarını sıkan ya da onlara memnuniyet veren şeyleri anımsıyor.

ÖNCE 'BUGÜN'E BAKIN

* Kötü anıları akıllarına gelmiyor muydu?
Bazıları suçluluk, sinir ya da üzüntü gibi duygular taşıyordu. Regresyon terapisiyle onların sorunlarının cevabını bulduk.

* Geçmiş yaşam terapisi herkese uygulanabilir mi? Uygulanabilir ama herkesin ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Ben insanların hazır olana kadar beden dışı deneyimlerini ve önceki hayatlarını araştırmamaları gerektiği fikrindeyim.

Nazlı GÜVEN /HABER MERKEZİ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Canavara ceza freni
 Avcı gidiyor, Hayal geliyor
 Bingöl'de 3 asker şehit
 'Şifrelerimizi hiç kimse kıramadı!'
 Davaya nakil, müdüre terfi
ERDAL ŞAFAK
Rezerv-seçim ilişkisi
Ekonomi yazarlarının...
ALİ KIRCA
Kimseye etmem şikâyet
One unutulmaz sahneydi öyle:...
ERGUN BABAHAN
Enerjiyi boşa harcamak
Türkiye'nin önündeki en büyük...
MEHMET ALTAN
Yargılamadan korkma, C-4'ten kork...
Aslında Türk usulü...
Bu da Özbekisyan!
Gürcistan, Ukrayna, Kırgızistan ve dün Özbekistan... Köktendinci...
Ermenistan'dan sınır açılabilir iddiası
Türkiye'nin, diplomatik ilişki kurmak için soykırım iddiaları ve...
İlk teklif Le Guen'e
İlk teklif Le Guen'e
Teknik direktör arayışına giren Fenerbahçe ilk görüşmeyi Lyon'dan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu