kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Çay Sofralarınız İçin Tarifler

Benekli bisküvi
* 2 su bardağı un
* 110 gram margarin
* 1 su bardağı şeker
* 1 adet limon kabuğu rendesi
* 1 adet yumurta
* 50 gram pasta çikolatası ve kuş üzümü

Unun ortasına margarini koyun. İki bıçak ile margarini kıyın. İyice ufalanınca şeker, limon rendesi ve çırpılmış yumurtayı katıp, malzemeyi birbirine yedirin. 1 saat dinlendirin. Hamuru yarım santim kalınlığında merdane ile açın. 7,5x 4 santimlik dikdörtgen hamurlar kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Dikdörtgen hamurların ortasına bıçağın tersiyle kesmeden çizgi yapın. Domina taşları gibi damla çikolata veya kuşüzümü ile noktalar yapın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra tepsiden boşaltın ve çabuk soğumasını sağlayarak servis yapın.

Çerkez böreği
* 3,5 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı tozşeker
* 2 çorba kaşığı sirke
* 1 çay bardağı yoğurt
İçine:
*
300 gram kıyma
* 1 demet taze soğan
* 1 demet taze sarımsak
* Yarım demet maydonoz
* 1 adet yumurta
* 100 gram çerkez peyniri
* Tuz, karabiber
Üzerine:
*
1 yumurta sarısı
* Çörekotu
Un, kabartma tozu, 1 çay bardağı yoğurt, şeker, sıvıyağ ve sirkeyi karıştırıp orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. 30 dakika buzdolabında dinlendirin. İkiye bölün. Merdane ile tepsi büyüklüğünde açın. Hamurlardan birini tepsiye yayın. Diğer tarafta iç malzemesini hazırlayın. Harcı hamurun üzerine yayın, peyniri dilimleyerek kıymanın üzerine yerleştirin. Diğer hamuru da üzerine kapatın. Yumurta sarısı sürüp, çörekotuyla süsledikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Çikolatalı kek
* 1 adet hazır kek
* 1 büyük paket bitter çikolata
* 1 orta boy beyaz çikolata
* Yarım su bardağı ceviz
* 1 adet muz
* Hindistancevizi

Keki ikiye bölün. Bir su bardağıyla kesip, 9 adet yuvarlak kek çıkarın. Bitter çikolata ve beyaz çikolatayı ayrı kaplara koyun. Benmari usulü eritin. Eriyen çikolataları çatalla hafifçe karıştırın. 3 tane yuvarlak kekin üzerine erimiş acı çikolatayı sürün. Bir miktarını ayırın. Yarım su bardağı cevizi incecik dövün. Çikolata sürdüğünüz keklerin üzerine ceviz koyun. Üzerlerine beyaz çikolata ekleyin. Muzu dilimleyip, üzerine dizin. Beyaz çikolatalı kekleri, diğer keklerin üzerine koyun. Artan bitter çikolatayı da üzerine gezdirin. Hindistancevizi ile süsleyin.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 12-05-2005
 Lezzet Güneşi   / 11-05-2005
 Çikolatalı mini toplar   / 10-05-2005
 Cevizli kurabiye   / 09-05-2005
 Yuvarlak tuzlu kurabiye   / 08-05-2005
 Lezzet Güneşi   / 07-05-2005
 Teyze böreği   / 06-05-2005
 Lezzet Güneşi   / 05-05-2005
 Lezzet Güneşi   / 04-05-2005
 Lezzet Güneşi   / 03-05-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Hülya neden böyle? Hülya derdini söyle!
Çadırımın üstüne...
HAKAN & UTKU
Tarkan'ın AVEA reklamının Türkiye versiyonu
Bir...
AYŞE TÜTER
Çay Sofralarınız İçin Tarifler
Benekli bisküvi
*...
Mide yanmasında suçlu bebeğin saçı değil 'reflü'
Mide yanmasında suçlu bebeğin saçı değil 'reflü'
Hamileliği sırasında midesinde veya göğüs kemiği arkasında yanma-ağrı...
Günyeli'den dev dev hizmet
Günyeli'den dev dev hizmet
"Viva Cuba Libre" adlı ilk kişisel fotoğraf sergisini açan...
Ebru'nun uyanıklığı!
Ebru'nun uyanıklığı!
İş adamı Bilgin Demirören'in, seksi fotomodel Ebru Yener'le...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.