kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?
Dışarı çıkmadan önce ajandaya göz atın

Festival, sergi, konser ve yarışmalar... Her gün bir etkinlik için kendinize zaman ayırın. Anneler Günü'nü de unutmayın.

Annenizle Beylerbeyi'nde kahvaltı edin, Efes Pilsen One Love Festivali'nin indirimli biletini almayı unutmayın... İşte haftanın en renkli aktiviteleri.


7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?

7 Mayıs Cumartesi
Hellimli simit
Adı: Cafe Via Veneto. İskelenin tam karşısında. Her gün 8.00 ile 24.00 arası açık. Sahibi Zeynep Gülden Onay Hanım, pastaları geceleri ve hafta sonu evde pişiriyor. Aslında eczacı. Kafede oğlu Sertaç duruyor. Sardunyaları Zeynep Hanım ekmiş. Doğma büyüme Beylerbeyili. Kafenin bulunduğu bina dededen kalma. 5 yıldır işletiyorlar ailece. İnsanlar "Veneto" ismini telaffuz edemedikleri için tabelada sadece Via yazıyor. Kahvaltı tabağı 8 buçuk lira, bardak çay 1 lira. Kahvaltı tabağında beyaz peynir, taze kaşar peyniri, eski kaşar peyniri, yeşil zeytin, siyah zeytin, salam, dana jambon, tavuk jambon, bal, reçel, tereyağı, pınar beyaz, yumurta, domates ve salatalık var. Krepler ıspanaklı, tavuklu ya da sebzeli. Çilekli brownie ya da frambuazlı cheesecake. Fiyatları 3.5 lira. Kaşarlı simit 3 lira. Bir de hellimli simit var. Tel: (0216) 422 42 55. Beylerbeyi Tarihi bilgi. 7 Mayıs 1949. Dışişleri Bakanı Necmettin Sadak yurda döndü. Sadak, Truman'ın İnönü'ye yolladığı mesajı da getirdi.

8 Mayıs Pazar
Kuş gözlemeyi öğrenmek
Parkorman'da hem eğlence hem bilgi. Anne çocuk beraber. 10.00-17.00 arası. Doğal Hayatı Koruma Vakfı standı. Panda resimli tişörtler satılıyor. Deniz yıldızı, balık, ahtapot, carretta resimli kahve kupaları 4 milyon. Türkiye'nin ve Avrupa'nın kuşları kitapları. Kaplumbağalı, kurbağalı mouse altlığı. 5 milyon. Çocuklara oyunla kuş gözleme öğretiliyor. Nasıl gideriz? 4. Levent metro durağı ile Parkorman arasında ring seferi düzenleniyor. İlk araç: 9.30'da. Son araç: 17.30'da. Parkorman - 4. Levent. Tel: (0212) 528 20 30. Gül Şirin. Kuş bilgisi: Dünyamızdaki en büyük kuş, 2.74 m. yüksekliği, yetişkin bir insanın iki katı olan 156.6 kg. ağırlığı ile devekuşu. Sağlık bilgisi: Tırnak törpünüz yanınızda yoksa kibrit kutusunun, kibrit çöpünün çakıldığı kısmıyla tırnaklarınızı törpüleyebilirsiniz.

9 Mayıs Pazartesi
Cama isim yazılır
İskeleden sola, caddeye doğru yürüdüğünüzde. Köşedeki dükkan. Duvarında 'Cama isim yazılır' yazıyor. El işçiliği ile karşınızda çalışanlar, cam işçileri. Kesme aletleri ile bardağa şekil kazınıyor. İsim yazılıyor. Tel: Hüseyin Bey. (O 535) 407 01 94. Kanlıca. Mini kırmızı çiçekli at kestanesi harita bilgisi: 1. Parkın girişinde sağda. Bebek. 2. Şalcı Sokak. Tarabya. Ev sırları bilgisi: Rezervuarınızın az su harcamasını istiyorsanız içine bir kiremit taşı koyun. Her ipi çekişinizde en az 2 litre su tasarrufu yapmış olacaksınız.

10 Mayıs Salı
Yedi masa
Ara sokakta. Civarda kime sorsanız 'Kadınlar Lokantası' diye biliniyor. Yıllardır teyzelerin çalıştırdığı bir mekan. Yedi masalı. Muşamba masa örtüleri pembe çiçekli. Sandalyeler koyu turuncu minderli. Adı: Osmanlı Bol Kepçe Yemek Salonu. Kabak dolma + cacık = 3 lira. Tel: (0212) 532 06 82. Fatih. Sokak istatistikleri bilgisi: Zaman: 27 Nisan Çarşamba. Yer: Fatih itfaiye binasının önündeki heykelli park. Çimenlerin üzeri. Saat: 12.00. 4 erkek oturuyor. 1 erkek uzanmış uyuyor. 1 erkek yatarak gazete okuyor. Beş kadın oturuyor. 4 çocuk oynuyor.

11 Mayıs Çarşamba
Susamlı ay çöreği
İskeleden sol tarafa yürüdüğünüzde. Köşede. Ahmet Mithat Efendi'nin köşkünün yanında. Tüm Boğaz uyuyan, uzun bir göl görünümünde. Ağaçlar altı. Toprak zemin. Ucuz çay, kahve. Karşı çaprazında bir pastane. 50 yıllık. Taze tuzlu, tatlı kurabiyeler. Susamlı ay çöreği. Çayır Pastanesi. Yalıköy. Tel: (0216) 323 51 07. Beykoz. Birahane bilgisi: Avcılar'da 1. Yürüyerek. Merkezde yer alan fıskiyelerle boylu boyunca havuzlu yolda. Barış Manço Kültürevi'nin orada. Adı: Ersin Birahanesi. 2. Belediye binasının tam karşısında. Melita Birahanesi.

12 Mayıs Perşembe
Sahici usta
Kurtuluş son durağa varmadan bir önceki sol sokak. Dörtler Anahtar. 60'lı yaşlarını süren Krantes Alpag'ın küçük anahtarcı dükkanı. Oto, kasa, ev kapıları için anahtar yapılıyor. Sıkıntınızı önce dinliyor sonra pek az esnafta kalan ilgiyle yardımcı olmaya gayret ediyor. Kurtuluş Caddesi Azak Sokak No: 7/2 Kurtuluş. Tel: (0212) 234 82 14. Piyasalarda durum bilgisi: Feriköy Pasajı'nda terlik 15 lira. Mecidiyeköy, Mecidiye Caddesi'nde video kamera kasetleri CD'ye 4 liraya çekiliyor. CD zarfı bin adet 25 lira.

13 Mayıs Cuma
Neşeli resimler
Gagavuz ressam Dimitri Savastin'in öğrencileri ile birlikteki sergisi bugün açılıyor. Cihangir Sanat Galerisi. Tel: (0212) 244 64 75. Cihangir. Ulus pazarından bilgiler: Renkli kumaştan gazetelik 4 milyon. Plastik balık anahtarlık 1 milyon. Taze, Tokat asma yaprağı 2 buçuk lira.. Kol saatleri 15 lira.

Semra Aktaş

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Tüp bebek doktorunun mucizesi
 Hamburg'da bir çete ve aile gibiyiz
 Bu fotoğraflar hayat kurtaracak
 Küçük küçük kızlar şarkıcı oldular
 Elmasa elleriyle hayat veriyor
 Polisiye dünyası hareketli
 Kıyafetlerdeki mimari tasarım
 'Ne mutlu kediyi bilene'
 Sınırlar sanat için açılıyor
 Dünyanın en centilmen sporu
 Türk kızı ABD'de uzay ödülü kazandı
 Zuhal Olcay'ın huzur yuvası
 Türklerle çalışmak çok eğlenceli
 Çocuğunuzu Minifest'e götürün
 Kısa.. Kısa..
 Bahar önce bu sokağa geliyor
 Doğulu minikleri 'saat'le sevindirdi
 Balonun prensesi olmak için tüyolar
 Dünyanın en ünlü dövüşcüleri İstanbul'da kapışacak
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Bebek arabaları ve Türk erkekleri
Kebab Connection Fatih...
FİLİZ AKIN
Anadolu'nun kalbi ve bir ödül
Şehre girip arabayla...
ALİ POYRAZOĞLU
Dillere destan sokak...
Bana sık sık sorarlar, "Siz...
SUNAY AKIN
'Büyük Elma'da bir Kızılderili kurdu!
Bedri Rahmi Eyüb...
Tekila yıllar sonra geri döndü
Meksika'nın milli içkisi, agave kökünden damıtılır. 1997'de bir salgın bu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.