kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Küçük küçük kızlar şarkıcı oldular
'Hepsi' ne Britney Spears taktiği

Güzel, yetenekli ve başarılılar... "Olmaz oğlan" isimli şarkılarıyla adını duyuran 'Hepsi' grubu 18-21 yaşında dört kızdan oluşuyor. Aralarında Mete Özgencil ve Süleyman Yüksel'in olduğu güçlü bir ekiple yola çıkan grup, son klibinde pop yıldızı Britney Spears'a da koreograflık yapan Selatin Kara ile çalıştı.


Küçük küçük kızlar şarkıcı oldular

Yaşları 18-21 arasında değişen 'Hepsi' grubu son günlerde adından sıkça söz ettiriyor. Bale ve ses eğitimi alan dört genç kız hayli iddialı.

Sadece görüntüleriyle ya da danslarıyla beğeni toplayan gençlerin bir araya gelip müzik grubu kurmaları pop tarihine hiç de yabancı olmayan bir durum. "Çıtır Kızlar" ya da "Venüs" buna verilebilecek en iyi örnek. Şimdilerde bu kızlara benzer bir grubun "Olmaz Oğlan" isimli klipleri televizyonlarda dönüp duruyor. Aslında Cemre, Eren, Yasemin ve Gülçin isimli dört genç kızdan oluşan Hepsi grubunu geçmişteki kötü örneklerine bakıp bir yargıda bulunmak tamamen haksızlık olur. Çünkü hem sesleri hem dansları hem de albümün alt yapıları açısından seleflerinden çok farklılar.

BRITNEY SPEARS DANSI
İlk kliplerinde giydikleri kıyafetler ünlü tasarımcı Ümit Ünal'a ait. Şarkının klibi aynı zamanda bestecisi Mete Özgencil tarafından çekildi. Bu klipteki koreografi ise Sertab Erener'in Eurovision'da birincilik kazandığı şarkıya dans koreografisi yapan Candaş Baş'a ait. İkinci kliplerinde onlara koreografi hazırlayan kişi ise aynı zamanda Britney Spears ile çalışmış olan Selatin Kara. Yani Hepsi grubuna sadece bu açıdan bakıldığında bile dört ayağı yere basan sağlam bir proje olduğu görülüyor. Tüm bunların dışında, en önemlisi ise yaşları 18 ile 21 arasında değişen grubun tüm elemanlarının çocukluklarından beri bale ve ses eğitimi almış olmaları. Üstelik bale eğitimleri hali hazırda akademide devam ediyor. Hepsi'nin tüm elemanları tabir-i caiz ise çocukluklarından beri "kanka". Dansedip şarkı söylemek ise hepsinin çocukluk hayali. Ancak onların bu isteklerinden haberdar olan aileleri şan eğitimi almaları için ellerinden geleni yapmışlar. Üstelik ekip elemanlarından birinin annesinin menajer olması onların bu piyasanın içinde büyümelerini sağlamış. Evde kendi aralarında şarkı söyleyen ve danseden grup elemanları, birgün kendilerini Zerrin Özer'in konserlerinden birinde ön grup olarak bulmuş. Bu durum birkaç kez tekararlanmış. O dönem herkesin ilgisini çeken bu çıtır kızlara albüm yapmak isteyenler de olmuş ama onlar yaşları gereği bunu kabul edememişler. Taa ki 3 yıl öncesine kadar... Yaklaşık 2 buçuk yıl önce Mete Özgencil ve Süleyman Yüksel'in söz ve besteleriyle stüdyo kayıtlarına başlamışlar. Albüm yaklaşık bir ay önce Stardium müzik etiketiyle müzik marketlerdeki yerini aldığında herkes "Yine mi bir kızlar grubu" nidaları atmıştı. Ancak ilk klipleriyle birlikte onlarla ilgili tüm önyargılar da çöpe gitti. Yaptıkları müziği R&B olarak yorumluyorlar. "Bir" isimli albümlerinde tango ya da farklı müzik öğeleri de bulunuyor ancak alt yapıları yine R&B. Dans edip R& B söyleyen ilk kız grubu olduklarını söyleyen grup elemanları şimdilik eğitimlerine ara vermek gibi bir düşünceleri olmadığını özellikle belirtiyor.

İSİM BABASI METE ÖZGENCİL
Grupta bir tek Eren'in erkek arkadaşı var. "Albüm çıktıktan sonra aileleriniz gece hayatınıza karışmaya başladı mı?" sorusuna Gülçin; "O kadar yoğunuz ki dışarıya bile çıkamıyoruz. Ancak şimdiye kadar ailelerimizden aldığımız disiplin neyse o devam ediyor. Ekstra bir baskı görmüyoruz" diyor. Albümleri ve şarkılar büyük ilgi gören Hepsi grubunun isim babası da çocukluklarından beri tanıdıkları Mete Özgencil. Özgencil onlara farklı isim alternatifleri sunmuş. Onlar da içlerinde en çok "Hepsi" isimini sevmişler. Ekibe röportajlar esnasında en çok sorulan soru ise ilerde dağılıp dağılmayacakları olasılığıymış. Ancak onlar kendilerinden çok eminler. Eren; "Çocukluğumuzdan beri çok yakın arkadaşız. Sonuçta dört farklı kişilik sözkonusu. Bazılarımız sesiyle bazılarımız dansıyla ön plana çıkabilir. Hiçbirimizin buna itirazı olmaz. Kimse kimseyi kıskanmıyor" diyor. Henüz kendi besteleri yok ama bir sonraki albümlerinin de R&B olacağını söylüyorlar.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Tüp bebek doktorunun mucizesi
 Hamburg'da bir çete ve aile gibiyiz
 Bu fotoğraflar hayat kurtaracak
 Elmasa elleriyle hayat veriyor
 Polisiye dünyası hareketli
 Kıyafetlerdeki mimari tasarım
 'Ne mutlu kediyi bilene'
 Sınırlar sanat için açılıyor
 Dünyanın en centilmen sporu
 Türk kızı ABD'de uzay ödülü kazandı
 Zuhal Olcay'ın huzur yuvası
 Türklerle çalışmak çok eğlenceli
 7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?
 Çocuğunuzu Minifest'e götürün
 Kısa.. Kısa..
 Bahar önce bu sokağa geliyor
 Doğulu minikleri 'saat'le sevindirdi
 Balonun prensesi olmak için tüyolar
 Dünyanın en ünlü dövüşcüleri İstanbul'da kapışacak
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Bebek arabaları ve Türk erkekleri
Kebab Connection Fatih...
FİLİZ AKIN
Anadolu'nun kalbi ve bir ödül
Şehre girip arabayla...
ALİ POYRAZOĞLU
Dillere destan sokak...
Bana sık sık sorarlar, "Siz...
SUNAY AKIN
'Büyük Elma'da bir Kızılderili kurdu!
Bedri Rahmi Eyüb...
Tekila yıllar sonra geri döndü
Meksika'nın milli içkisi, agave kökünden damıtılır. 1997'de bir salgın bu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.