kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yaz gelmeden bakıma girin
Yaz gelmeden bakıma girin
Ölü Hücreleri Yok Edin!
Ve Cilt Bakımı...
The Body Shop'tan şımartma seansları
Saçlar pırıl pırıl

Yaz gelmeden bakıma girin

Kış bitti, baharın güneşli ılık günleri ise son sürat yaz sıcaklarına doğru sürüklüyor bizleri... Peki siz yaza hazır mısınız? Eğer saç, cilt ve vücut bakımınızı henüz yapmadıysanız, bu önerilere dikkat etmenizde yarar var.

Yaz aylarına çeyrek kala, kuşkusuz sıkı ve formda bir vücut, pırıl pırıl bir cilt, fit bir beden herkesin hayalidir. Bunların hepsine sahip olmaksa, kendine ve bakımına özen göstermeyenler için bir anda mümkün olmayacaktır. İster önce saçlarınızdan, ister gardrobunuzdan, ister vücut ve cilt bakımınızdan isterseniz beslenme düzeninden başlayın... Unutmayın ki yaz aylarına zinde ve bakımlı bir şekilde girmek sizin yararınıza olacaktır. Özellikle daha hafif yemekler yemeğe başlamanız ve bol su tüketmeniz, vücudunuzu hem forma sokacak hem de toksinleri atmanıza yardımcı olacaktır. Eğer işe beslenmeyle başlıyorsanız, işte size birkaç ipucu:

* Porsiyonlarınızı mümkün olduğu kadar küçük tutmaya özen gösterin.

* Yağ oranı düşük, hafif ve lifli gıdalar alın. Az yağlı salata, haşlanmış beyaz et, zeytinyağlılar ve haşlanmış sebze gibi...

* Eğer içeceklere düşkünseniz, gazlı ve şekerli içecekler yerine taze sıkılmış meyve sularını, temelde ise bol su içmeyi tercih edin.

* Eğer tercihiniz alkol ise, votka, rakı gibi yüksek kalorili içecekler yerine kırmızı şarap, beyaz şarap gibi daha az kalorili içecekleri tercih edin.

* Tuzu fazla tüketiyorsanız, evde yaptığınız ya da bir restoranda sipariş ettiğiniz yemeğin tadına bakmadan asla tuzluğa saldırmayın. Tuz gibi, diğer baharatları da azaltmaya özen gösterin. Çünkü baharatların iştah açıcı özelliği vardır. Bunun yanı sıra fazla tuz da selülit oluşumunu hızlandırır.

* Yaza girmeden önce posa tüketimini artırmanızda yarar var. Meyve ve sebzeleri bol tüketmeyi, meyveleri mümkünse kabuklarını soymadan yemeyi tercih edin.

SU TÜKETİMİNİ ARTIRIN
Eğer "Her şeyden önce kilo vermeliyim" diyorsanız, haftada 5 kilo, iki haftada 10 kilo gibi sonuçları hedefleyen diyetlerden uzak durun. Kilo veremeyenlerin ortak cümlesi, "Ne yapsam olmuyor" klişesidir. Ancak ne olursa olsun, herkes kendi bünyesini, yanlışlarını, eksiklerini bilir. Kilolu kişi, ya hiç egzersiz yapmıyordur, ya da yağlı, şekerli besinlere, karbonhidrata, hamur işlerine fazla düşkündür... Yediklerini olması gereken sınırda tutabilen, düzenli olarak egzersiz yapan herkes, azar azar da olsa sağlıklı bir şekilde kilo verecektir. Haftada en fazla 1 ya da 2 kilo gibi... Özellikle yazın su tüketimi çok önemlidir. Beslenme uzmanları, özellikle bahar ve yaz aylarında sıvı gıda tüketilmesini önerir. Bunun nedeni ise vücudun, aşırı sıcak ortamlarda terlemeyle su ile birlikte tuz kaybetmesidir. Günde en az 2,5- 3 litre su içmeyi alışkanlık haline getirin. Sabah kalktığınızda iki bardak su ile güne başlayın. Yemeklerden önce su için, böylece erken tokluk hissi duyarsınız. Yaz aylarında artan mineral ihtiyacının karşılanması için tüketilen soda miktarının da kontrollü olması gerekir. Günde 1 bardaktan fazla soda tüketmekten kaçının.

BAKIMSIZ SAÇLARA VEDA EDİN
Kış aylarının sert rüzgarlarının etkisi, saçın nem dengesini bozar ve kurumaya neden olur. Kışın banyo sonrasında saçların saç kurutma makinesiyle kurutulması, yıpranmaya neden olan önemli sebeplerdendir. İşte bu yüzden saçlar en çok yaz mevsimini sever. Çünkü kendi halinde kurumaya bırakılan saçlarda kuruma, yıpranma, kırılma ve yanma riskleri ortadan kalkar. Yaza girerken saçlarınız için öncelikli yapmanız gerekenler ise şunlar:

* Öncelikle saçlarınızın uçlarından en az 1 cm. olmak üzere kestirmelisiniz. Böylece saçlarınızın yıpranmış ve ölü uçlarından kurtulacak ve daha sağlıklı uzamalarına olanak vereceksiniz.

* Saç kesiminin ardından gelen aşama, saçlarınızı canlandıracak ve nemlendirecek olan nem maskesi yapmak. Bu işlemi profesyonel ürünlerle kuaförünüzde yaptırmanız en sağlıklısıdır.

* Yaz boyunca saçlarınızı güneşten korumak için, bu kez de güneş nedeniyle kurumasını engellemek için güneş koruma spreylerini kullanmalısınız.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Bir kadın ve bir erkek birlikte aşkı anlattı
 Masal sona eriyor
 Dünyanın ilk bağlama orkestrası yarın sahnede
 Bir iç hesaplaşma!
 Şehzadeler kenti Amasya
 Rahat rahat güneşlenin
 Ayrılık kimin suçu
 Yalnız kalp sayısı 550'ye yükseldi
 Keseyle ferahlayın
 Spor yaparak forma girin
 İdeal ilişki için Terazi'yi seçin
 Kalıcı bronzluk
HAKAN & UTKU
Ayaküstü
İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinin 60.
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Kepekli kurabiye
Bir kapta unu ve...
Baskı hissettirmeden kilo verdiren yöntem: Hipnoz
Baskı hissettirmeden kilo verdiren yöntem: Hipnoz
"Hiç aç kalmadan zayıflamak istiyorum. Çok düşkün olduğum yiyecekleri...
Bulantı ve kanama varsa kanser riskine dikkat!
Bulantı ve kanama varsa kanser riskine dikkat!
'Hasarlı reflü' hastalarının yüzde birikisinde kanser öncüsü durum...
Bir taşla iki kuş!
Bir taşla iki kuş!
Fiba Holding'in patroniçesi Ayşen Özyeğin, Tohum Otizm Vakfı'nın...
İkincisi de yürümedi
İkincisi de yürümedi
Sema Cıngıllıoğlu ile iş adamı Ömer Abacı'nın, ikinci evlilik...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.