kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Altın Lale başlıyor
Altın Lale başlıyor

İstanbul Film Festivali'nde ikinci hafta başlıyor. Bu hafta Altın Lale'nin telaşı ve üstüste gelecek yabancı konukların tatlı heyecanıyla geçecek. İşte gün gün giderek en ilginç filmler ve olaylar:.

Bugün
Komedi ustası Jacques Tati'nin başyapıtı "Bayram Günü" (Atlas, 13.30) ve Neil Jordan'ın unutulmaz politik ve cinsellik filmi "Ağlatan Oyun" (Sinepop, 19.00) görülebilir. Yenilerden ilginç Küba filmi "Kırmızı Hamamböcekleri" (Beyoğlu, 11.00), Kanadalı Robert Lepage'ın yeni filmi "Ayın Saklı Yüzü" (Emek, 11.00), Godard ustanın ezeli gençliğinin simgesi son filmi "Müziğimiz" (Emek, 13.30), Cannes ödüllü Kore filmi "Kimse Farketmiyor" (Emek, 16.00) ve 'çılgın yönetmen' John Waters'ın son marifeti "Kirli Utanç" (Emek, 19.00) var. Ayrıca meraklıları için iki usta dersi' var bugün: Jane Campion saat 11.00'de Beyoğlu'nda Akbank sanat merkezinde olacak. Fransız ustası Alain Robbe-Grillet ise benimle birlikte saat 14.00'de Tophane Modern'de sanatını anlatacak. Onun senaryosunu yazdığı ünlü "Geçen Yıl Marienbad'da" klasiği de 11.00 ve 16.00'da Modern-Arthouse'da gösterilecek.

Pazar
Bugün Altın Lale başlıyor: İngiliz usülü yasak aşk hikayesi "Körü Körüne" ve Kevin Spacey imzalı Bobby Darin biyografisi "Hayatımın Şarkısı" ile (Emek, 16.00 ve 21.30). Günün en ilginçleri arasında, sempatik ve duyarlı Fransız filmi "Nakış Gibi" (Emek, 11.00), İsrail yapımı "Kız Almak" (Emek, 13.30), ünlü şarap belgeseli "Mondovino" (Atlas, 16.00) var. Ama belki en iyisi, çok sevimli Uruguay filmi "Whisky" (Emek, 19.00). Klasiklerdense tam bir başyapıt var: "İtalyan Usulü Boşanma" (Atlas, 21.30).

Pazartesi

Altın Lale'de iki film var: Belçika filmi "Gilles'in Karısı" ve İtalyan filmi "Evin Anahtarları" (Emek, 16.00 ve 21.30). Fransız yönetmeni Tony Gatlif'in yol filmi "Sürgündekiler" (Atlas, 12.30), yetenekli Rus yönetmeni Valery Todorovsky'nin "Üvey Kardeşim Frankenştayn" (Emek, 12.30), Fransız yönetmeni Claire Denis'in "Davetsiz" (Sinepop, 21.30) filmleri günün en iyileri. Çeşitli belgeseller de var. En ilginci, Arjantin'in ünlü ustası Solanas'ın "Yağma Anıları: Toplumsal Soykırım" (Atlas, 21.30) olmak üzere.

Salı
Kubrick'in "Zafer Yolları" (Emek, 10.00), Polanski'nin "Tiksinti" (Atlas, 10.00), Robbe-Grillet'nin "Ölümsüz Kadın" (Sinepop, 10.00) günün klasikleri. Ayrıca Rudolph Valentino filmi "Şeyhin Oğlu" canlı müzik eşliğinde bu gece CRR'de gösteriliyor. Altın Lale'de Çin filmi "Esrarengiz Kadından Mektup" ve İngiliz filmi "Baba Ocağı" var (Emek, 16.00 ve 21.30). Yeni filmlerden en ilgiye değer olanları, Japon filmi "Tony Takitani" (Sinepop, 16.00) ve yeni Sally Potter filmi "Evet" (Emek, 19.00).

Çarşamba
Bugün "İtalyan Usülü Boşanma" için ek seans kondu (Emek, 10.00). Altın Lale'de Çinli usta Hou Hsiao-Hsien'in son filmi "Cafe Lumiere", Türkiye adına yarışan "Yolda" ve yarışmanın en iyilerinden gözüken "Masumiyet" var (Emek, 12.30, 16.00 ve 21.30). Yenilerden İsveç filmi "Kardeşler" (Atlas, 16.00), Dylan Kidd imzalı Amerikan bağımsızı "Not" (Emek, 19.00) ve Fransız filmi "Resim Gibi" (Atlas, 21.30) günün en iyileri arasında.

Perşembe
Sabah 10 seansında sırasıyla Emek, Atlas ve Sinepop'ta üç klasik yineleniyor: Waters imzalı "Polyester", Polanski imzalı "Kanlı Saltanat" ve Robbe-Grillet imzalı "Avrupa Ekspresi". Altın Lale'de iki yeni film var: Fransa'dan "Lila ve Düşleri" ve Kore'den "Gizli Skandal" (Emek, 16.00- 21.30) 9. Yenilerden ilginç belgesel "Darwin'in Kabusu" (Atlas, 12.30), Kore filmi "Boş Ev" (Emek, 19.00) ve kendi adıma festivalin en iyilerinden Macar filmi "Dünden Sonra" (Sinepop, 21.30) var.

Cuma
Yine klasik veya yarı-klasikler, sabah seansı 10.00'da: sırasıyla Emek, Atlas ve Sinepop'ta "Saç Spreyi", "Çin Mahallesi" ve "Güzel Tutsak". Altın Lale'nin son filmleri, çok düzeyli gözüken Fransız filmi "Deniz Yükselince" ve Kanada filmi "Çocuk Yıldız" (Emek, 16.00 ve 21.30). Çeşitli filmlerin tekrarı ve Beyoğlu'da son Türk filmleri var. Bu arada Emek'te ünlü "Piyano" filminin gösterisinde (19.00) yönetmen Jane Campion- oyuncu Harvey Keitel ikilisi seyirciye sunulacak, özellikle Keitel'i 'dünya gözüyle görmek' isteyenler, haberiniz olsun!
DİĞER SİNEMA HABERLERİ
 Tarihin en büyük din savaşları
 Onun memleketinden çocuk manzaraları
 Macerayla nefes nefese
 İşsizlikten doğan cinayetler
 Almanya'da buluşan ırklar
 Onuru Hak Ettiler
 Genç asi ruhları müzikle eğitmek
 Kara mizah ve Amerikan rüyası
 Yerküremizde farkında olmadığımız çok şey var
 Komediler bu kez atakta
 Melinda'nın iki farklı yüzü
 Egzotik bir tatili özlediyseniz?
 Okan Bayülgen ayıp etti
 Çocuk Filmleri Şenliği Başlıyor
 Fellini başyapıtları çıktı
 Hayat koğuşta da çok zor
 Yılmaz Güney efsanesine ilk yolculuk
 En acı haliyle ana-oğul hikayesi
 Bir operet dekoru gibi Hindistan
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
  » Sinema
    Gurme
Tekila yıllar sonra geri döndü
Tekila yıllar sonra geri döndü
Meksika'nın milli içkisi, agave kökünden damıtılır. 1997'de bir...
Tüp bebek doktorunun mucizesi
Dokuz Eylül Üniversitesi Tüp Bebek Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gülekli...
Hamburg'da bir çete ve aile gibiyiz
Yönetmen Fatih Akın bir yandan Cannes'da juri üyeliğine hazırlanıyor...
Fransız kozmetik kralı makyaj modasını anlattı
50'den fazla ülkeye ihraç edilen ünlü Fransız kozmetik markası Christian Breton...
Çocuğunuz hayatı masallardan öğreniyor
Düşünce gücünün artması ve zor durumlarla başa çıkma becerisi çocukken dinlenen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.