kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dev otellere ihtar

Emekli Sandığı otellerinin satışına ilişkin çalışmalarda, otellerin işletmesini alan yabancı otel zincirleriyle Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü arasında ipler kopuyor.

Emekli Sandığı'na ait İstanbul Hilton, Büyük Tarabya, Maçka, Bursa Çelik Palas, İzmir Büyük Efes, Büyük Ankara ve Stad otellerinin satışına ilişkin çalışmalar bütün hızıyla sürüyor. Ancak Hilton dışındaki otellerin yönetim ve kiralama sözleşmeleri, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü'nün başını ağrıtmaya devam ediyor.

İstanbul-Hilton Oteli'nin satışı için bir yandan ihale şartnamesi hazırlanırken, diğer yandan da otelle ilgili envanter çalışması yapılıyor. Şimdiden çok sayıda otel zincirinin, Hilton'a talip olduğu belirtilirken, satışla ilgilenen firmaların başında da otelin şimdiki işletmecisi olan Hilton Otelcilik yer alıyor. Hilton Otelciliğin, halen işletmecisi olduğu otelin sahibi olma konusunda, önümüzdeki günlerde, yetkililerle görüşmelerde bulunacağı belirtiliyor.

SWİSS VE MİLLENNİUM'A İHTAR

Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü'nün Büyük Ankara ve Büyük Tarabya'nın satışı için bu 2 otelin işletme hakkını alan Millennium & Copthorne, Çelik Palas ve Büyük Efes Oteli için de yine işletmeci firma Swissotel Grubu ile yaptığı görüşmeler ise tıkandı.

Daha önce belirli bir bedel ve şartlar karşılığında Emekli Sandığı ile satışa yönelik protokol yapma sözü veren her 2 grubun, masaya her toplantıda farklı taleplerle gelmesi üzerine Emekli Sandığı, bu firmalara ihtar çekti.

Emekli Sandığı Millennium ve Swissotel Gruplarına gönderdiği yazıda, mevcut gelişmelere dikkat çekti ve ''Artık bizi oyalamayın. Satış konusunda bizimle uzlaşın. Eğer uzlaşma önerimize yanıtınız (Hayır) ise bunu da hemen bildirin'' dedi. Emekli Sandığı, ilgili firmalardan, 10 gün içinde yanıt vermelerini de istedi. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü'nden bir üst düzey yetkili, söz konusu firmaların kendilerini 6 aydır oyaladığını belirterek, şu değerlendirmede bulundu: ''Bu firmalar, başlangıçta protokol önerimize sıcak baktıklarını bildirdiler. Görüşmeler yapıldı. İş protokol aşamasına geldi, bu defa masaya sürekli yeni şartlar ve mazeretler getirilmeye başlandı. Bu iş artık bitmeli. Firmalara, (Cevabınız hayırsa da bunu hemen bildirin) dedik. Eğer, bir anlaşma olmayacaksa, otelleri yönetim sözleşmelerini feshetmeden bu haliyle ihaleye çıkaracağız. Otelleri bu şekilde isteyen yabancı gruplar da var. Bu haliyle otelleri alacak firmalar, isterse işletmeyi sözleşme bitene kadar bu gruplar eliyle yürütürler, isterlerse kendileri anlaşır. Yani öyle ya da böyle, oteller satışa çıkarılacak.''

MAÇKA OTELİ İÇİN MAHKEMEYE GİDİLİYOR


Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü yetkilileri, yine otellerin yabancı otel zincirlerince işletilmesi projesi çerçevesinde Radisson SAS ile kiralama anlaşması yapılan İstanbul-Maçka Oteli için de mahkemeye gidileceğini bildirdi.

Radisson SAS'ın izinsiz olarak, Emekli Sandığı'na haber vermeden Maçka Oteli için tapuya şerh koydurduğunu belirten yetkililer, bu otelle ilgili hukuki durumu da şöyle ifade ettiler:

''Maçka Oteli için elimizde bir mahkeme kararı var. Daha önce bu otel için Akbank ile kullanılmamış bir kredi yüzünden mahkemelik olmuştuk. Mahkeme, (Sözleşme yürürlüğe girmemiştir) diyerek bu davada bizi haklı buldu ve mahkemeyi kazandık. Şimdi o kararı emsal göstererek, Radisson SAS ile olan sözleşmenin geçersiz olduğu iddiasıyla mahkemeye başvuracağız. Eğer bu davayı da kazanırsak, zaten Maçka Oteli'nde hiçbir problem kalmayacak.''

OTELLER, SANDIĞIN BAŞINA DERT OLDU

Hilton dışındaki Emekli Sandığı otelleri, yıllardır kurumun başına adeta dert oldu.
Önce bu otellerin işletmesinin yabancı otel zincirlerine devredilmesi projesi aylarca tartışma konusu oldu. Bu süreçte Büyük Efes, Tarabya, Maçka, Büyük Ankara, Stad ve Çelik Palas otellerinde tadilat çalışmalarına geçildi, otellerin büyük bölümünde de faaliyet durdu. Ancak bu defa ödenek yetersizliği sorun olmaya başladı.

Seçimlerin ardından ise otellerin tümüyle satılması için karar alındı ve bu yönde çalışma başlatıldı. Ancak, daha önce hasılat kira sözleşmeleri ile 6 otelin işletmesini alan ve yabancı otel zincirleriyle sözleşme imzalayan Emek Proje A.Ş sorunu ortaya çıktı.

Emekli Sandığı Vakfı bünyesinde kurulan bir işletme olan Emek Proje, 6 oteli Emekli Sandığı'na geri vermeye yanaşmayınca, Genel Müdürlük hasılat kira sözleşmesini tek taraflı olarak feshetmek zorunda kaldı. Bunun yarattığı hukuki tartışmalar devam ederken, bu defa otellerin işletmesini alan yabancı otel zincirleri ile mutabakata varılamadı ve bugüne gelindi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Yapı Kredi Bankası Koç'un oldu
 Merkez Bankası cari açık beklentisi 15 milyar dolara çıktı
 Telekom'da 'uzatma' talebi
 Sanayide yüzde 5.5 artış
 TOBB'da Erdemir düellosu
 Siyasilerin arka bahçesi olmayız
 Ağar: İyimser hava yok
 Şahenk: Perakendede yabancıların pazar payı daha da artacak
 Bankalar toparlandı, vergide payları yüzde 47'ye yükseldi
 AB standardı ile binlerce PC çöpe
 Özelleştirmede keskin viraj: Türk Telekom ve Erdemir
 Mercedes B'de iPod'la 15 bin şarkı standart
 Dört çekerli Fiat Panda 24.4 bin YTL'ye yollarda
 TOBB'da, TÜSİAD modeli uygulanacak
 Piyango'nun satışında '10 yıl hasılat paylaşımı'...
 Erkeklere altı ay emzirme yardımı
 Doğuş'tan arka koltuk projesi
 Shell Helix yağları yenilendi
 Milli gelir hesabı bu yaz değişiyor
 Hazine 3 ihale düzenleyecek
 Türk-İş'ten Krueger'a eleştiri
GÜNTAY ŞİMŞEK
Yeni arka bahçe teşebbüsleri
Görünen manzara şu.
GAZİ ERÇEL
Yoğun bir haftadan geriye kalan
İstanbul geçen...
ABDURRAHMAN YILDIRIM
Sadece cari açık değil, herşey rekor
Yılın ilk üç...
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN
Sırada İMKB Başkanı Osman Birsen var
Sermaye Piyasası...
Kredi kartında ezeli rekabet var
Galatasaray üzerindeki renklerden dolayı MasterCard'la, Fenerbahçe...
Yediz riskliydi ikisini doğurdu
Yedizlerini yitiren annenin verdiği karar tartışılırken, Ayşegül...
Kadınlar kahkaha atmıyor
Kadınlar kahkaha atmıyor
Çetin Altan "Merak ediyorum" diyor; "Küçükken kızlar kahkaha atar,...
Kardeşime kızgın değil kırgınım
Kardeşime kızgın değil kırgınım
Babasının 'gerçek' malvarlığının tespiti için dava açan Kubilay Enez,...
IMKB
E: 24.714 D:% -0,95
DOLAR
S: 1,359 D:% 0,184
EURO
S: 1,744 D:% 0,086
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu