kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yapı Kredi Bankası Koç'un oldu
Türkiye'nin 5. büyük bankası

Yapı Kredi Bankası Koç'un oldu

Yapı Kredi Bankası'nın hisselerinin yüzde 57.4'ünün Koç Finansal Hizmetler ve Koçbank Nederland'a satışı konusunda sözleşme imzalandı..

Çukurova Holding'den Borsa'ya gönderilen açıklamada, hisse devir sözleşmesi kapsamında yürütülen inceleme ve yapılan görüşmeler sonucunda, Çukurova Holding, çeşitli Çukurova Grubu şirketleri ve Mehmet Emin Karamehmet ile Koç Finansal Hizmetler ve Koçbank Nederland NV arasında, bankanın yüzde 57.4 oranındaki hissesinin satışına ilişkin olarak hisse satış sözleşmesinin dün imzalandığı bildirildi.

Açıklamada, hisse satış sözleşmesine göre, hisse devrinin Koçbank Nederland NV ile birlikte Koç Finansal Hizmetler ya da Koçbank'a gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü kaydedildi.

Yapı Kredi Bankası'nın hisselerinin satışında, banka hisselerinin tamamının değeri 2 milyar 21 milyon avro olarak belirlendi.

Çukurova Holding ve Koç Holding'den Borsa'ya gönderilen açıklamalarda, bu fiyatın, Yapı Kredi'nin, Turkcell Holding ve Turkcell İletişim Hizmetlerı A.Ş'de sahip olduğu hisselerinin 28 Ekim 2004 tarihi ile hisse devir işleminin tamamlandığı tarihten geriye doğru, Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. hisselerinin İMKB'deki 30 günlük ortalama ağırlıklı fiyatı arasındaki farka göre yapılacak ayarlamaya tabi olacağı vurgulandı.

Yapı ve Kredi Bankası'nın (YKB) hisse devir bedelinin büyük bir bölümü, Çukurova Grubu şirketlerinin YKB'ye olan kredi borcuna mahsuben Çukurova Grubu tarafından YKB'ye ödenecek.

Çukurova ve Koç Holding'ten Borsa'ya yapılan açıklamada, Koç Finansal Hizmetler A.Ş. (KFS) ile Çukurova Holding arasında, Çukurova Şirketler Grubu'na dahil şirketler ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) Yapı ve Kredi Bankası'nda (YKB) sahip olduğu hisselerin satışına ilişkin olarak 31 Ocak 2005 tarihli hisse devir sözleşmesi imzalandığının bildirildiği anımsatıldı.

Açıklamada, hisse devir sözleşmesi kapsamında yürütülen inceleme çalışmaları ve yapılan görüşmeler sonucunda dün Çukurova Holding'in, çeşitli Çukurova Grubu Şirketleri ve Mehmet Emin Karamehmet ile KFS ve Koçbank Nederland N.V. arasında YKB'nin yüzde 57,4 oranındaki hisselerinin satışına ilişkin olarak hisse satış sözleşmesi imzaladığı bildirildi.

Hisse satış sözleşmesine göre, hisse devrinin Koçbank Nederland N.V ile birlikte KFS ya da Koçbank'a gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü belirtilen açıklamaya göre, sözleşme uyarınca Çukurova Şirketler Grubu'na dahil Sınai ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş., Baytur İnşaat Taahhüt A.Ş., Çukurova Holding A.Ş., Genel Sigorta A.Ş., Çukurova İthalat ve İhracat Ticaret A.Ş., Akşam Denizcilik ve Ticaret A.Ş., Interdepo Uluslararası Özel Antrepo İşletmeleri A.Ş., Endüstri Holding A.Ş., Ören Denizcilik Nakliyat ve Ticaret A.Ş., Çukurova Ziraat Endüstri ve Ticaret A.Ş., Avor İnşaat Gıda Tekstil Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş., Barbaros Denizcilik İşletmesi A.Ş., Genel Denizcilik Nakliyatı A.Ş. mülkiyetindeki toplam 335 milyon 15 bin 163,852 YTL tutarında nominal değere sahip yüzde 44,53 oranındaki YKB hisseleri ile TMSF mülkiyetindeki toplam 97 milyon 31 bin 770,769 YTL tutarında nominal değere sahip yüzde 12,89 oranındaki YKB hisseleri alıcılara devredilecek.

Açıklamada, hisse satış sözleşmesinde hisse devrinin, resmi makamlardan gerekli tüm izinlerin alınması, kapanışa ilişkin diğer resmi, sözleşme ve prosedürle ilgili işlemlerin tamamlanmasını takiben gerçekleşeceğinin düzenlendiği ifade edildi.
Buna göre, hisse satış sözleşmesinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, TMSF, Rekabet Kurumu, Sermaye Piyasası Kurumu gibi resmi kurumlarla beraber bazı iştiraklere ilişkin olarak yurt dışındaki resmi kurum ve kuruluşlara yapılacak bildirimler ve buralardan alınacak izinlerin yanı sıra Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Mensupları Yardım ve Emekli Sandığı Vakfı'nın ilgili mevzuatın öngördüğü şartların yerine getirilmesi şartıyla kamu sosyal güvenlik sistemine alınması için yetkili makamlarca gerekli izin ya da kararların usulünce alınması, hisse devir işleminin tamamlanmasının ön şartı olarak öngörüldüğü belirtildi.

YKB'NİN SAHİP OLDUĞU TURKCELL HİSSELERİ

Açıklamada, şunlar kaydedildi: ''YKB hisselerinin yüzde yüzü için yapılan değerleme 2 milyar 21 milyon avro olup, bu fiyat YKB'nin Turkcell Holding A.Ş ve Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.'de sahip olduğu hisselerinin 28 Ekim 2004 tarihi ile hisse devir işleminin tamamlandığı tarihten geriye doğru Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. hisselerinin İMKB'deki 30 günlük ortalama ağırlıklı fiyatı arasındaki farka göre yapılacak ayarlamaya tabi olacaktır.

Hisse devir bedelinin büyük bir bölümü Çukurova Grubu şirketlerinin YKB'ye olan kredi borcuna mahsuben Çukurova Grubu tarafından YKB'ye ödenecek, kredilerin performansı ve zamanında ödenmesinin temin edilmesini sağlamak için Çukurova Grubu'nun bakiye kredileri incelenerek yeniden yapılandırılacaktır.

Ayrıca, Çukurova Grubu'na YKB'nin Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ve Turkcell Holding A.Ş.'de sahip olduğu hisseleri alma hakkı verilecektir. Çukurova Grubu YKB'nın Fintur Technologies B.V., Digital Platform İletişim Hizmetleri A.Ş., Super Online Uluslararası Elektronik Bilgilendirme ve Haberleşme Hizmetleri A.Ş.'de sahip olduğu hisseleri de satın alacaktır.''

Bu arada Koç Holding'ten aynı konuya ilişkin Borsa'ya gönderilen açıklamada, ek olarak Sermaye Piyasası Kurulu'ndan gerekli izinlerin alınmasını ve devir işleminin tamamlanmasını takiben, sözleşme konusu hisseler dışında kalan halka açık YKB hissedarlarına yönelik çağrıda bulunulacağı bildirildi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Merkez Bankası cari açık beklentisi 15 milyar dolara çıktı
 Telekom'da 'uzatma' talebi
 Dev otellere ihtar
 Sanayide yüzde 5.5 artış
 TOBB'da Erdemir düellosu
 Siyasilerin arka bahçesi olmayız
 Ağar: İyimser hava yok
 Şahenk: Perakendede yabancıların pazar payı daha da artacak
 Bankalar toparlandı, vergide payları yüzde 47'ye yükseldi
 AB standardı ile binlerce PC çöpe
 Özelleştirmede keskin viraj: Türk Telekom ve Erdemir
 Mercedes B'de iPod'la 15 bin şarkı standart
 Dört çekerli Fiat Panda 24.4 bin YTL'ye yollarda
 TOBB'da, TÜSİAD modeli uygulanacak
 Piyango'nun satışında '10 yıl hasılat paylaşımı'...
 Erkeklere altı ay emzirme yardımı
 Doğuş'tan arka koltuk projesi
 Shell Helix yağları yenilendi
 Milli gelir hesabı bu yaz değişiyor
 Hazine 3 ihale düzenleyecek
 Türk-İş'ten Krueger'a eleştiri
GÜNTAY ŞİMŞEK
Yeni arka bahçe teşebbüsleri
Görünen manzara şu.
GAZİ ERÇEL
Yoğun bir haftadan geriye kalan
İstanbul geçen...
ABDURRAHMAN YILDIRIM
Sadece cari açık değil, herşey rekor
Yılın ilk üç...
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN
Sırada İMKB Başkanı Osman Birsen var
Sermaye Piyasası...
Kredi kartında ezeli rekabet var
Galatasaray üzerindeki renklerden dolayı MasterCard'la, Fenerbahçe...
Yediz riskliydi ikisini doğurdu
Yedizlerini yitiren annenin verdiği karar tartışılırken, Ayşegül...
Kadınlar kahkaha atmıyor
Kadınlar kahkaha atmıyor
Çetin Altan "Merak ediyorum" diyor; "Küçükken kızlar kahkaha atar,...
Kardeşime kızgın değil kırgınım
Kardeşime kızgın değil kırgınım
Babasının 'gerçek' malvarlığının tespiti için dava açan Kubilay Enez,...
IMKB
E: 24.714 D:% -0,95
DOLAR
S: 1,359 D:% 0,184
EURO
S: 1,744 D:% 0,086
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu