kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kılıçlar ve pelerinler Sith'in İntikamı için hazır bekliyor
Türk savaşçılar 'intikam'a hazır

'Star Wars' hayranları ünlü serinin yeni bölümünü heyecanla bekliyor.

Star Wars'ın (Yıldız Savaşları) çok yakında gösterime girecek olan son bölümü "Sith'in İntikamı"nı dünyada olduğu gibi Türkiye'deki hayranları da çok merak ediyor. İnternet sitesinde buluşan Türk fanlar, filmin burada yayınlanan bazı sahnelerini şimdiden ezberledi.


Kılıçlar ve pelerinler Sith'in İntikamı için hazır bekliyor

Yıldız Savaşları efsanesinin son bölümü "Sith'in İntikamı"nın gösterilmesine günler kaldı. Türkiye'deki hayranlar da filmin galası için hazırlıklarını tamamladı.

1977 yılında Amerikan sinema endüstrisi'nin devlerinden George Lucas tarafından yaratılan Yıldız Savaşları-Star Wars efsanesi, aradan geçen 28 yıla rağmen tüm şiddetiyle sürüyor. Efsanenin son filmi Sith'in İntikamı'nın gösterimine günler kala Türk Yıldız Savaşları hayranları şimdiden hazırlıklarını tamamladı. Filmin gösterim tarihi olan 19 Mayıs gününü iple çeken Yıldız Savaşları fanları ilk gösterimde giyecekleri kıyafetleri bile hazırlamaya başladılar. Jedi Şövalyesi, Sith Lordu, İmparatorluk askerleri ve diğer Yıldız Savaşları karakterlerinin giydiği kıyafetler filmin gösterim gününde hayranların üzerinde olacak. Türk Yıldız Savaşları hayranlarının bir araya toplandığı bir İnternet sitesi bulunuyor. Starwarsturk. com'a üye olan fanlar Yıldız Savaşları dünyasıyla ilgili her bilgiyi ve fotoğrafı aralarında paylaşıyor ve yorumlarda bulunuyorlar. Yıldız Savaşları fanları sanılanın aksine kahramanların kıyafetlerini giyen küçük çocuklar değil. Her biri toplumda bir statüsü olan ve mesleklerinde belli bir yere gelmiş kişiler.

AİLEDEN TUTKUN
Starwarsturk.com'un sahibi ve web tasarımcısı Hasan Yalçın aileden Yıldız Savaşları hastası. Yıldız Savaşları'na ilk olarak 1978 yılında 8 yaşındayken annesiyle gittiğini söylüyor. Annesi de çok sıkı bir Yıldız Savaşları hayranı olan 35 yaşındaki Yalçın, Yıldız Savaşları'nın bir mit haline gelmesini insanın kendisini özdeşleştirilecek çok sayıda karakter olmasına bağlıyor. Yıldız Savaşları'yla ilgili her türlü yayının kendisi için çok önemli olduğunu söyleyen Yalçın, "Yıldız Savaşları'nın pembe dizisi çıksa bile seyrederim" diyor. Starwarsturk.com'un resmi siteden sonra en gelişmiş yerel dilde yayın yapan site olduğunun altını çizen Yalçın şöyle devam ediyor: "Sitede Star Wars fanlarının ihtiyaç duyacağı her tür bilgi var. Tüm çabamız çok kaliteli ve her türlü bilgiyi içeren bir site oluşturmaktı. Sadece bilgi içeren sayfa sayısı 2300. Hiçbir şey bilmeden siteye giren biri 3 gün sonra Yıldız Savaşları uzmanı olarak çıkar." 39 yaşındaki Kadir Has Üniversitesi öğretim görevlisi ve görsel yönetmen Kağan Atsüren Türkiye'nin en sıkı Yıldız Savaşları fanlarından. Çıkan bütün kitapları ve maketleri toplayan Atsüren filmin efsane haline gelmesinin başlıca nedeninin mutlak iyilik ve mutlak kötülüğün olmamasına ve karakterlerin bolluğuna bağlıyor. "Matrix'te sadece bir kişiyle kendinizi bağdaştırabilirsiniz. Siyah kostüm ve siyah gözlük bunun için yeterli. Star Wars'ta onlarca kahraman var. Jediler, Sithler acayip yaratıklar, imparatorluk askerleri. İnsanlar kendilerini bir robotla bile özdeşleştirebiliyor." Kağan Atsüren üniversitedeki doktora tezini Yıldız Savaşları efsanesi üzerine kuruyor ve mesleki kariyerine Yıldız Savaşları'nın büyük katkısı olduğunu söylüyor: "Hollywood'da referans sorulduğunda 'Star Wars'ta tornavida tuttum' denildiğinde o işin en iyisi olduğu anlaşılıyor. Bence Yıldız Savaşları'nın her karesi mükemmel bir illüstrasyon." Atsüren'in günlük yaşantısında da Yıldız Savaşları karakterleri önemli bir rol oynuyor: "Mesela bugün sokakta geçirdiğim zamanın 2 saatini Darth Vader olarak geçirdim. Karşılaştığım insanları Allah korudu. Ama normalde iyi kalpli bir Jedi şövalyesi gibi davranıyorum."

EFSANENİN KADIN SAVAŞÇISI
Yıldız Savaşları dünyası sadece filmlerden ibaret değil. Altıncı bölümden sonra yazılmış kitaplar, çizgi romanlar ve bilgisayar oyunları var. Kitapların sayısı 100'ü geçmiş durumda. Bütün bu bilgi ve görsellik yığınını bir araya getirmek ve sıralamaya sokmak oldukça zor. 34 yaşındaki Yıldız Savaşları fanı editör Elif Umar, efsanenin tarihini anlatan Yıldız Savaşları kronolojisi oluşturdu. Bir çok farklı kaynaktan bilgileri bir araya getirerek bu çok önemli eseri yaratan Umar bu uğurda günlerce uykusuz kalmış. Luke Skywalker'ın karısı Mara Jade'in adını kullanan Elif Umar ayrıca geniş bir figür koleksiyonuna sahip. 26 yaşındaki çevirmen Onur Kaya maaşın büyük bir kısmını Yıldız Savaşları'na yatıran gerçek bir fanatik. Çalıştığı yayın evinden ay sonunda para yerine çizgi roman alıyor. "Maaşımın büyük bir kısmını posterlere ve Yıldız Savaşları'na ait sanat fotoğraflarına yatırıyorum. Bazen yayın evinden para almıyorum. Çalışmamın karşılığında Yıldız Savaşları kitapları ve çizgi romanları alıyorum. Yani bana maaşımı çizgi roman olarak ödüyorlar." 26 yaşında ABC Medya ajansı araştırma geliştirme uzmanı olan Volkan Bilen, film aklına geldikçe ağlamaklı olan bir Yıldız Savaşları hastası: "Yıldız Savaşları fanı olmak bambaşka bir şey. Film aklıma geldikçe ağlamaklı oluyorum. Yeni bir film geldiğinde en az 5 kere seyrediyorum. Her gece işten eve geldiğimde bir Star Wars müziği bulduysam onu en az 100 kere dinlerim. Yıldız Savaşlarının hayatımın çok önemli bir parçası olduğu kesin."

Cenk ERTEKİN / HABER MERKEZİ

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Dünyanın en cimri zengini
 Futbol sayesinde sokaktan koptular
 Medresede üniversite kuruldu
 Formula 1'in gönüllü doktorları
 Scorsese'yi cezbeden film
 Botoksa rakip çıktı
 Almanlar yakın tarihleriyle yüzleşiyor
 Ermeni Mahallesi yeniden doğuyor
 İspanyollar Türkleri dinleyecek
 Karikatür haritalar
 İzmir'in Zeugma'sı bekliyor
 Hayallerindeki gibi ölüyor
 Bağdat meleğine ağıt
 İrlanda sorununu dünyaya anlattı
 Harabeden fakülte ve müze çıktı
 Bu kez eserleriyle aramızda
 Almanlara Türk usulü stand-up
 Her oyuncağın bir öyküsü var
 Tehlikeli bir oyuncak mı?
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Gece yarısı halı saha maçına giden...
MEHMET ALTAN
R. G.
Tecavüzcüsü 26 yaşındaydı. İmam nikahıyla...
REFİK DURBAŞ
Güneydoğu'nun geleceği
Nihayet gördüm... Birkaç ay önce...
FİKRET AYDEMİR
Bir Sapık Kronoloji
Başörtüsü taktığı için tehdit...
STELYO BERBERAKİS
Ayvalık Ve Midilli Arasında
Giritli Yunanlar ile Giritli...
YASEMİN TAŞKIN
Kadının Modernize Edilmiş Köleliği
Çalışan anneler, ev,...
KAZIM KANAT
Liseli deli kızın hikayesi
Bir gece yarısı!... Arabanın...
Ünlü sesler en güzel şarkılarını seslendirdi
Ünlü sesler en güzel şarkılarını seslendirdi
Türk popunun altı güzel sesi, eski orjinal kayıtlı CD'leriyle yeniden...
Bu oteller özel tasarım
Bu oteller özel tasarım
İyi tasarım artık sadece belli bir kesimin değil, hemen herkesin...
Kulağa alkol yerine sirke damlatmak daha yararlı
Çocuk yaşlarda çok dikkate alınması gereken orta kulakta sıvı...
Bitki ve meyveler 'poşet'e girdi
Yeşili, meyvelisi ve bitkiseliyle yeni poşet çaylar bir trend yarattı.
Beyaz Saray'a Bağdatlı aşçı
İtalyanlar'la özdeşleşen makarnanın aslında Araplar'ın keşfi olduğunu biliyor...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.