kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu kampanya çok konuşulacak
Bu kampanya çok konuşulacak
Pahalı markalara ulaşamayan bizi tercih ediyor

Şehirli kadınlara seksi ayakkabılar

Ünlü deri firması Derimod son ayakkabı koleksiyonuyla konuşulacak. Fotoğrafları Nihat Odabaşı çekti, model ise Ebru Akel.

30yıllık deri firması Derimod'un genç yöneticisi Sedef Orman, ünlü moda fotoğrafçısı Nihat Odabaşı ve ekranların beğenilen yüzlerinden sunucu Ebru Akel'le hazırladıkları son ayakkabı kampanyasını ilk kez Cumartesi Sabah'a anlattı.

EN AZ PHOTOSHOP YAPILAN KADIN!
Orman, Ebru Akel'in 'Derimod kızı' olmasından çok mutlu; "Kariyer sahibi kadınlara hitap ediyoruz. Akel aradığımız isimdi." Fotoğrafçı Nihat Odabaşı ise "Ebru Akel en az photoshop yaptığım kadın" diyor.



Bu kampanya çok konuşulacak

Yeni ayakkabı ürünlerinin mankeni olarak Ebru Akel'i seçen Derimod, bu sezon da çok iddialı. Ünlü moda fotoğrafçısı Nihat Odabaşı'nın imzasını taşıyan kampanyanın perde arkası ilk kez Cumartesi Sabah'ta.

30yıllık deri firması Derimod, farklı tasarımlarıyla ayakkabı modasının öncülerinden. Geçtiğimiz sezon kampanyalarında Demet Şener'i kullanan marka, ilkbahar yaz sezonu için ekranların sempatik yüzü Ebru Akel'i marka kızı seçti. Ünlü moda fotoğraf sanatçısı Nihat Odabaşı'nın sürpriz bir konseptle gerçekleştirdiği çekimler ise üç gün sürdü. Derimod Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedef Orman, Ebru Akel ve Nihat Odabaşı ile keyifli bir sohbet yaptık. İşte sıradışı fotoğraflarla yeni sezonda 'ayakkabı modası'.

* Çekimler nasıl geçti?
Sedef Orman:
Çok keyifli ama yorucu geçti. İlk gün çekimlere başladık, saat 22.00 oldu ve Nihat "Durun, şimdi elektriği yakaladık, başlıyoruz" deyince hiçbirimiz inanamadık! Gece yarısı üçe kadar Ebru hiç ses çıkarmadı, kayaların üstünde çalıştı.
Ebru Akel: Nihat beni yordukça daha da iyi sonuç aldı! Her şey dört dörtlüktü gerçekten...
Nihat Odabaşı: Ebru güzel olacak, ayakkabı görünecek, topuk doğru tutulacak, fotoğraf iyi kare olacak... O kadar zor ki... Ama üç gün sonunda çıkan iş iyi oldu mu her şeyi unutuyorsunuz. Her karede farklı bir Ebru yakaladık. Ama canını da çıkarttım. E tabii kolay değil, Liz Hurley'den sonra Ebru'yu çektim! Derimod'la da üç sezondur birlikte çalışıyoruz.

EN AZ PHOTOSHOP EBRU'YA
* Nihat Odabaşı ile daha önce çalışmış mıydınız?
E.A:
İlk çalışmamız. Bence bu da büyük bir sinerji yarattı. Nihat'a iyi poz vermeye çalıştım, o da beni iyi çekmeye, daha önceki çekimlerimden farklı göstermeye çalıştı.
N.O: Türkiye'de çekmediğim tek kadın Ebru kalmıştı, onu da çektim! Bu arada en az photoshop uyguladığım da Ebru'dur!

* Çekimde ilginç olaylar oldu mu?
E.A:
Olmaz mı? Sürekli Nihat, "Gözünle gül" deyip duruyordu.
N.O: En çok benim anlatacaklarım var! Saç ve makyaj için New York'tan Jerry geldi. Çok başarılı bir çocuk ve dünya starları ile çalışıyor. Ebru ile de elektrikleri çok tuttu. Biliyorsun tüm dünya starlarına rüzgar verip çekimler yaptırılıyor. Fakat Ebru, rüzgar verdiğimiz andan itibaren ağlamaya başladı ve tüm makyajı aktı. Çok da güzel bir çözüm buldu sonra "Rüzgar gelsin ama gözüme gelmesin!"...
E.A: Elimde değildi ama... En büyük kaprisim bu oldu herhalde...
N.O: İkinci olarak da şunu söylemek istiyorum, gerçek bir prenses o. Resimlere bakarsan göreceksin, neredeyse tüm karelerde dirseğinin altına yastık koymak zorunda kaldık.
E.A: Benden istediği bir pozu anlatayım! Dirsekten destek almadığımı hissettirmen lazım, tek elimde ayakkabının topuğunu doğru tutmam ve diğer taraftan da sırtımda duran ayakkabının dengesini sağlamam gerekiyordu! Bu arada sağ bacağımın altında bir kaya vardı ve diğer bacağım da ıslak kumun üstündeydi! Düşünün artık...
N.O: Ve ben "Gözünle gül" diyorum... Bu arada müşteriyi de anlatmam lazım. Sedef monitörün orada duruyor ve nasıl diye sorduğumda, "Geniş; yakınlaş" diyordu. O kadar güzel dekorlar hazırladık, stüdyo Cape Town, Dubai, Miami sahilleri gibi oldu ama Sedef, sadece Ebru'nun yüzünü ve ayakkabıları görmek istedi!

YENİ PROJELER YOLDA
* Ayakkabı merakınız olduğu biliniyor. Derimod ayakkabılarını nasıl buldunuz?
E.A:
Çok beğendim. Artık programımda da Derimod ayakkabıları giyeceğim. Nasıl Sex and The City dizisinde, Sarah Jessica Parker'ın ayakkabıları çok konuşuluyordu, şimdi de benim giydiğim Derimod ayakkabıları konuşulacak. Bugüne kadar birçok ayakkabı reklamı ve fotoğraf çekimi önerisi gelmişti ama hiçbirini kabul etmedim. Derimod Shoes'un marka kızı teklif edildiğinde, markaya inandığım ve Nihat'a da çok güvendiğim için hemen kabul ettim. Yeni projeler de var Derimod'la birlikte gerçekleştireceğimiz... Bunları yine sizinle en kısa zamanda paylaşacağız.

* Çok yoğun bir temponuz var, nasıl yetişiyorsun?
E.A:
Haftanın altı günü canlı yayınım var, gerçekten çok yoğun bir tempo. İyi besleniyorum ve vitamin alıyorum. Sigara ve içki de kullanmıyorum. Spor yapıyorum, kendime iyi bakıyorum. Sporcu gibi yaşayınca da yetişiyorsunuz...

* Modayı yakından takip eden, stil sahibi birisiniz. Yeni sezon için neler öneriyorsunuz?
E.A:
Ayakkabı bence bir kadının en önemli aksesuarı. İlk bakılan, dikkat çeken ayakkabı oluyor. Sezonun modası renklilik ve bu koleksiyonda pek çok alternatifiniz var.

AYAKLAR İÇİN YUMURTA ZARI
* Türkiye'nin en bakımlı ve güzel ayaklarına sahip ünlülerden birisin. Ayak bakımı için neler yapıyorsunuz?
E.A:
Ben ayak sağlığı konusunda takıntılıyım. Bale yaptığım yıllarda ayaklarımı çok harap ettim. O yüzden de özen gösteriyorum. Temizlik ve bakım çok önemli. Peeling ve nemlendirici kremler kullanıyorum. Ayrıca doğru ayakkabı seçimi de çok önemli. Parmaklarım yaralandığında Rus hocalarımızdan öğrendiğim bir taktik vardı. Haşlanmış yumurtanın kabuğunun içindeki zarı alıp parmağınızın etrafına sarıyorsunuz. O alçı görevi görüyor ve donuyor bir süre sonra, ikinci bir deri gibi parmağınızı sarıyor, orada kalıyor. Bale yaptığım yıllarda, yaralı ayaklarımı bu zarla kapatarak iyileştirdim.

* Sedef Hanım, sizin ayakkabı seçimi için önerileriniz nedir?
S.O:
Türk kadını ayak numarasını bilmiyor. Neredeyse herkesin ayak numarası 37. Genç kızken 37 numara giyiyorsa; doğum yapmış, kilo almış hala 37'de kalmış oluyor. Ve tabii ki estetikten, görsellikten daha önemlisi rahatlık...

* Yüksek topuklu ayakkabı giymek sakıncalı denilir. Tabii ben buna inanmasam da sizin de fikirlerinizi almak istiyorum.
E.A:
Topuklu rahatsızdır diye bir şey yok. Doğru ayakkabı her zaman rahattır. Topuklu ayakkabıyı da gün boyunca sizi yorduğunu hissetmeden taşıyabilirsiniz. Kadın dediğin topuklu ayakkabı giymeli.
S.O: Hatta dümdüz ayakkabı daha rahatsız. Ufak topuk insan anatomisine daha uygun. Ben de Ebru'ya katılıyorum, topuklu ayakkabı kadını daha feminen gösteriyor. Genç kızlar düz lastik ayakkabı giyebilir ama belli bir yaştan sonra hafif de olsa topuklu giymeli.

Esra Çoruh

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 At safarasine geldi aşık olup kaldı
 Heyecanlanırım diye eşim oyuna gelmedi
 Masumiyetin fotoğrafları
 Bu yavruların iki annesi var
 Kansere karşı sağlığa yolculuk
 Haftanın kitapları
 Sağlam kemikler için süt, yoğurt ve peynir
 Köpek modasının Valentino'su
 New York'tan en yeni haberler
 İzmirli büyücüden kartlarla aşk falı
 800 parçalık dev koleksiyon
 Duygusal sorunlarla yüzleşmek şart
 Hepsinden istiyorum
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Zoom
 Ağrı Dağı'na nispet
 Menopozda kilo almamak için tüyolar
 Cem Yılmaz da bana gülüyor ve destekliyor
 İşgal altında fırtınalı aşklar
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
SUNAY AKIN
Ya o doksan altın olmasaydı?
İnekleri otların yoğun...
ALİ POYRAZOĞLU
Gözlerimi kaparım vazifemi yaparım
Haldun Taner'le Şehir...
Genç asi ruhları müzikle eğitmek
Genç asi ruhları müzikle eğitmek
Tipik Amerikan hazır kalıplarından uzak, Avrupa...
Kara mizah ve Amerikan rüyası
Kara mizah ve Amerikan rüyası
Tom Hanks ve Steven Spielberg... "Saving Private Ryan"...
Bir film şarap kurtaracak
Sideways filmi şarap dünyasının dengelerini bir anda değiştirdi.
Kalbiniz için iki kadeh yeterli
Günde iki kadeh kırmızı şarap, koroner kalp hastalıklarına yakalanma...
Bahar önce bu sokağa geliyor
Beyoğlu'ndaki Fransız Sokağı'nda baharın tüm canlılığı şenlikle kendini...
Doğulu minikleri 'saat'le sevindirdi
Doğu'daki öğrenciler için mutlaka okul yaptırmak gerekmiyor. Onları işadamı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.