kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
TECAVÜZCÜ KOCASININ ADINI BIÇAKLA KAZIDIĞI KOLUNU GÖSTERDİ... Daha 12 yaşındayken hayatın en acı yönleriyle tanışan, 15’ine geldiğinde 2 yaşında bir çocuk sahibi olan R.G., bir başka çocuğa tecavüzden tutuklanan kocası hapiste olduğu için kayınpederinin evinde kalıyordu. 3 yıl eza çeken genç kadının koluna, kocası kendi adını bıçakla kazıyarak yazdı.
15'indeki gelinin burnunu kestiler

Diyarbakır'da 12 yaşında tecavüzcüsüyle evlendirilen R.G'nin burnu, çok gezdiği iddiasıyla kayınbiraderleri tarafından kesildi. R.G. "Tecavüze direnince burnumu kestiler" dedi.

Daha 15 yaşında ama yaşamadığı acı kalmadı

R.G., 12'sinde tecavüze uğradı ve tecavüzcüsü ile evlendirildi, 13'ünde kocası tecavüzden hapse girdi, 15'inde işkence gördü.

Diyarbakır'da 12 yaşında kaçırılarak tecavüze uğrayan ve imam nikahı ile evlenmek zorunda kalan 15 yaşındaki bir çocuk annesi R.G.'nin burnu, kendisine tecavüz etmeye kalkışan kayınpederine direndiği için kesildi. Eşi bir çocuğa tecavüz suçundan cezaevinde bulunan talihsiz kadının kayınbiraderleri, başka erkeklerle birlikte olduğu için burnunun kesildiğini öne sürdüler. Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde oturan R.G.'nin kabusu 3 yıl önce, henüz 12 yaşındayken babasının kuzeninin oğlu Sebahattin G.'nin(28) tecavüzüne uğramasıyla başladı. İmam nikahı ile evlenmek zorunda kaldığı 28 yaşındaki eşi ise bir yıl sonra 7 yaşında bir erkek çocuğa tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanarak cezaevine girdi. Bu arada bir erkek çocuğu dünyaya getiren R.G., eşinin ailesinin yanında kalmaya devam etti. Ancak iddiaya göre bir süre sonra kayınpederi Ekrem G.'nin tacizlerine maruz kalmaya başladı. Ardından eşinin kardeşleri Turan G., Feyat G. ve Mesut G. de tacize başladı.

DİRENİNCE YANDI
Tüm bunlara rağmen evden ayrılamayan R.G. son olarak geçtiğimiz hafta Perşembe günü yine kayınpederinin tecavüz girişimiyle karşılaştı. Ancak genç kadının direnmesi üzerine kayınpeder eline geçirdiği bıçakla R.G.'nin burnunu kesti. Çığlıklar üzerine eve gelen komşular tarafından kanlar içinde bulunan genç kadın, kayınpederi ve evdekilerin engelleme girişimlerine rağmen Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahaleyle kanaması durdurulan genç kadın daha sonra ameliyata alındı. Ancak talihsiz kadının burnunun kopan kısmı, getirilemediği için yerine dikilemedi. R.G.'nin burnunu kestikleri iddiasıyla tutuklanan ve haklarında "Reşit olmayan mağdureyi zorla alıkoymak ve yaralamak' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan kayınpeder Ekrem G. ile kayınbiraderler Turan, Feyat ve Mesut G, Cuma günü hakim karşısına çıktı.

KAYINBİRADER ÜSTLENDİ
Duruşmada suçu üstlenen R.G'nin kayınbiraderi Feyyat G. kardeşinin cezaevinde olduğunu hatırlatarak, "Gelinimiz habersiz evden çıkıp babasının evine gidiyordu. Gidip getiriyorduk. Bazen sabah çıkıp geç vakitte geliyordu. Bir gün dışarı çıktım ve onu 4 erkekle konuşurken gördüm. Eve geldiğinde o kişilerin kim olduklarını sordum. Bana, 'Sen bana karışamazsın' dedi. Bunun üzerine kendisine tokat attım ve bıçakla burnunu kestim" dedi. Mahkeme, suç vasfının sanık lehine değişmesi ihtimalinden dolayı kayınpederin tahliyesine, oğulları Turan ve Feyyat G'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi. Kayınpederinin sürekli kendisine sarkıntılık ettiğini ve son olarak tecavüze kalkıştığını söyleyen R.G, "Aile içinde herkes bunu biliyordu. Ben tecavüzü kabul etmediği için bıçakla burnumu kesti. Eşimin annesi ve kardeşleri de ona yardım etti. Komşular olmasaydı beni öldüreceklerdi. Şimdi de ölüm korkusuyla yaşıyorum. Eğer beni bulurlarsa öldürürler" şeklinde konuştu. Talihsiz R.G.'ye en büyük destek ise Diyarbakırlı kadın avukatlar ile Diyarbakır Kadın Merkezi'nden (KA-MER) geldi. Ölüm korkusuyla yaşayan genç kadını koruma altına alan KA-MER, güvenliği için kız kardeşiyle birlikte bilinmeyen bir yere gönderdi.

Mürsel ACAY-DİYARBAKIR/MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Lüks konutlar peynir ekmek gibi satılıyor
 Üvey anne dehşeti
 Katil TIR'a 10 yıl hapis
 Bomba değil kalorifer kazanı
 Eruygur'a takipsizlik
 İsrail gezisinde 'bayrak' ve koruma krizi yaşandı
 'Gelsin, konuşalım
 AKP'den yasa teklifi
 Basına kısmi özgürlük
 Şarkı bitince bomba patlıyor
ERDAL ŞAFAK
Sevilmiyor ama seçiliyor
Gökten taş...
UMUR TALU
Dün, dündü!
Dün, "Dünya Basın Özgürlüğü...
Yine yeni yeniden Tony Blair
Amerika'nın Irak'taki askeri ortaklığı, AB'nin euro geleceği bu...
'Yeşil barış' hareketi babasını kaybetti
Bir çevre haberine gitti, dönüşte en güçlü çevre örgütü Greenpeace'i...
Daum bilmecesi
Daum bilmecesi
Şok iddialar: 1- Daum, Köln ile flörtte. 2- Yönetimin gündemi Le Guen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu