kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Zorlu Baba bizi bırakma

Manisa'da 41 yıllık rüya gerçek oldu. Vestel Manisaspor'un Süper Lig'e çıkmayı garantilemesi kentte sevinç yarattı. Zorlu'nun destek verdiği takımın taraftarları "Zorlu baba, bizi bırakma" tezahüratları yaptı.

Manisa Süper Lig'in Avrupalı'sı olacak

41 yıllık rüyayı gerçekleştiren Vestel Manisaspor büyük düşünüyor. İşadamı Nazif Zorlu'nun desteğiyle Süper Lig'e çıkan Manisaspor'un, asıl hedefi Avrupa'da başarılı olmak.

Manisalılar'ın 41 yıllık birinci ligde mücadele edebilme rüyası, Manisaspor'un Süper Lig'e çıkmasıyla gerçek oldu. Vestel Manisaspor'un ligin bitimine üç hafta kala Süper Lig'i garantilemesi, kentte büyük sevinç yarattı. Siyah-beyaz-kırmızılı takımın bayraklarıyla sokaklara dökülen yüzlerce Manisalı, büyük bir coşkuyla sevinç gösterileri yaptı. Sevinç gösterilerinde de maçlarda olduğu gibi "Zorlu baba, bizi bırakma" tezahüratları yapıldı. 1963-64 sezonunda Manisa Sakaryaspor olarak Türkiye İkinci Futbol Ligi'ne adım atan, 1964-65 sezonunda adı Manisaspor olarak değişen siyah-beyazkırmızılı takım, genellikle ikinci ligde mücadele etti. Dönem dönem üçüncü lige, hatta bir sezon amatör kümeye kadar düşen Manisaspor, 41 yıllık rüyasını bu sezon gerçekleştirdi.

SABAHA KADAR UYUMADILAR
Vestel Manisaspor adını alan ve işadamı Ahmet Nazif Zorlu'nun büyük destek verdiği Teknik Direktör Levent Eriş yönetimindeki futbolcular, zorlu mücadelenin ardından amaçlarına ulaştı. 19 Mayıs Stadı'nda Yozgatspor'u 5-2 yenerek, matematiksel olarak Süper Lig'e çıkmayı garantileyen Vestel Manisaspor, Manisalılar'ın 41 yıllık hayalini gerçekleştirdi. Pazar günü oynanan maçın ardından Manisalılar, siyah-beyaz-kırmızılı takımın bayrakları ve Türk bayraklarıyla araçlarına binerek konvoylar oluşturdu. Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'ndan kent merkezindeki Manolya Meydanı, Karaköy ve Sultan Meydanları ile İzmir Caddesi'nde tur atan Manisalılar, takımlarına tezahürat yaparak coşku içinde Süper Lig'e yükselmelerini kutladılar. Yaklaşık 3 saat süren kutlamalara Vestel Manisaspor'un Onursal Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Vestel ManisasporZORLU’NUN BÜYÜK COŞKUSU... Takımın her anlamda en büyük destekçisi Ahmet Nazif Zorlu, “Hedef büyük hep birlikte koşmak gerek’ bunu biz firmalarımızda parola yaptık. Artık Vestel Manisaspor’un da parolası olacak. Bu birlik ve beraberliğimizle Süper Lig’de de aynı hedefe koşacağız. Çok değil üç yıl sonra Avrupa’dayız” diye konuştu. Zorlu, stat sorununu da halk, devlet ve kulüp olarak çözeceklerini belirtti. Başkanı Cengiz Ergun, Teknik Direktör Levent Eriş ve futbolcular ve takımın diğer yetkilileri ve kentin önde gelen isimleri de katıldı. Vestel Manisaspor Başkanı Cengiz Ergun, "Hep birlikte başta Ahmet Nazif Zorlu'nun büyük desteği ile bu başarı geldi. Birinci ligde de bizleri güzel günler bekliyor. Aynı sistemle yolumuza devam edeceğiz. Türkiye profesyonel kulüpleri arasında kurumsal anlamda kulüp olarak ilk 5 arasında yerimizi alacağız. Bu şampiyonluğu da sponsorumuz Ahmet Nazif Zorlu'ya hediye ediyoruz" dedi. Vestel İcra Kurulu Başkanı Manisaspor Kulüp Asbaşkanı Ömer Yüngül, "Bundan daha güzeli olamaz. Vestel'in başarısı Manisa nın başarısıdır. Vestel olarak birliğin dayanışmanın getirdiği güçle bu günlere geldik. Manisa kamuoyu bunun kıymetini bilmeli kenti süratle birinci lige hazırlamalı" dedi.

SANAYİ VE FUTBOLUN SÜPERİ
Manisa Ticaret Borsası Başkanı Kulüp As Başkanı Arif Koşar, "Başarı tüm kentin. Teknik heyet ve futbolcuların alın teri, taraftarların bitmeyen enerjisinin eseri" diye konuştu. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Koşmaz, "Süper Lig Manisa'nın dünyanın en uygun yatırım kenti olması ile daha da önem kazandı. Artık sanayide de sporda da birinci ligde mücadele edeceğiz" dedi. Teknik Direktör Levent Eriş ise, "Bu başarı birlik beraberliğin ve inancın zaferi. Herkese teşekkür ediyorum, şampiyonluğu Nazif Zorlu'ya hediye ediyorum" şeklinde konuştu.

Ali FİLİZKAN- MANİSA/MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Sivaslılar takımınız için birleşin
 Sınıf boşaltan eğitim sistemi
 Halaçoğlu: Ortaçağ zihniyeti
 Belçika'dan yeni yasa
 İncirlik için 'şartlı evet' dendi
ERDAL ŞAFAK
Sistemin sigortası
Meclis Başkanı Arınç'ın...
ALİ KIRCA
Boşluk!
Tek boyutlu hayatların "geçici...
ÖMER LÜTFİ METE
Darbeci mayasıyla yargı devleti
Anayasa Mahkemesi...
UMUR TALU
Sırta ve umuda dair
En karmaşık ve en yoğun görünen bir...
Biz de terörle uğraşıyoruz
İsrail'le münasebetin süreci hızlandıracağı kanaatindeyiz" diyen...
Ariel Şaron Türkiye'ye gelecek
İsrail temaslarını dün tamamlayan Başbakan Erdoğan, İsrail Başbakanı...
Fener bitirdi
Fener bitirdi
Otoritelere göre Trabzonspor galibiyetiyle son dört haftaya dört puan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu